בעקבות חשיפת מעריב עסקים: קריאה להסדיר את נושא הקורקינטים
לאחר שבשבוע שעבר נחשף במעריב עסקים כי משרד התחבורה החרים קורקינטים ממונעים למרות שלא עברו על החוק, קורא היום ח"כ ביילסקי לשר התחבורה להקים ועדה ציבורית שתסדיר את התחום הפרוץ. המטרה: להפוך את הקורקינטים לכלי תחבורה לגיטימי, בטוח וידידותי לסביבה
הדרישה היא על רקע חשיפת מעריב עסקים בשבוע שעבר, כי משרד התחבורה פעל להחרמת קורקינטים ממונעים למרות שאלה לא עברו על החוק הקיים כיום בארץ.
- משרד התחבורה הכריז מלחמה על הקורקינטים
במכתב ששלח ח"כ ביילסקי לשר התחבורה הוא מזכיר את תאונות הדרכים הקשות בהן היו מעורבים קורקינטים ממונעים, כמו גם את אוזלת ידם של פקידי משרד התחבורה בטיפול בתחום הזה בשנים האחרונות.
כמו כן כותב ביילסקי לכץ כי כיום מופעלים בישראל אלפי קורקינטים ממונעים וכלים שונים שדומים להם, חלקם ידידותיים לסביבה, ויכולים לספק לציבור הרחב פתרון תחבורתי זול, נקי ויעיל. מנגד, קיימים קורקינטים המסוכנים לשימוש.
לפיכך קורא ח"כ ביילסקי להקים ועדה ציבורית אשר תבחן לעומק את האפשרות לשלב קורקינטים ממונעים במערכת התחבורה הישראלית, כנהוג בעולם, וזאת מתוך מטרה לפתור בעיית תחבורה קשה במרכזי הערים.
"שימוש בכלים חשמליים נקיים, שקטים ויעילים שמהירות נסיעתם דומה למהירות הרכיבה על
אופניים חשמליות (אשר אושרו לאחרונה לשימוש על-ידי משרדך), עשוי לצמצם את השימוש בכלי רכב אחרים ולהקל על בעיות תנועה וחניה בכל הערים", כותב ביילסקי.
"כלים אלה נגישים מבחינת מחירם עבור ציבור שידו אינה משגת רכישת כלי רכב יקרים יותר, והם יכולים לסייע לצמצום של זיהום האוויר והרעש בערים".
ביילסקי מציע לכץ למנות בראש הוועדה נציג של משרד התחבורה. החברים האחרים צריכים למנות נציג מטעם הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים וכן נציגי ציבור מטעם ארגונים שעוסקים בבטיחות בדרכים, וכאלה שפועלים למען איכות הסביבה.
"משימתה של ועדה כזאת", כותב ביילסקי, "תהיה למצוא את האיזונים הנכונים בין כלים שיתרמו לתחבורה ולסביבה לבין החשיבות העליונה של שמירה על בטיחות המשתמשים בהם".