משרד התחבורה הכריז מלחמה על הקורקינטים
בפשיטה על בתי עסק לייצור ומכירת קורקינטים חשמליים בגוש דן הוחרמו עשרות מכלי הרכב הפופולאריים. "זה כלי קטלני המהווה סכנה חמורה"

פשיטה על קורקינטים ממונעים צילום: ששון תירם
ביוזמת שר התחבורה ישראל כץ פשטו הבוקר אנשי המשרד, בשיתוף מנהל המכס ברשות המסים, משרד התמ"ת ויחידת חורב של המשטרה על מספר רב של בתי עסק לייצור ומכירה של המכשיר בגוש דן, והבהירו לבעליהם כי מדובר בתופעה לא חוקית.
"מדובר בכלי קטלני בעל רמת בטיחות נמוכה, המהווה סכנה חמורה לרוכבים עליו, להולכי הרגל ולנוהגים בכביש", מסרו ממשרד התחבורה.
למרות זאת, יצרני הכלים טוענים כי הקורקינטים החשמליים עומדים בתקן האירופי המחמיר ותהליך הרשאתם לנסיעה במדרכות ישראל הינו בירוקרטי בלבד, שנתקע עקב סחבת ואטימות במשרד התחבורה.
"אין חוק שאוסר לייצר את המכשיר"
"נכון להיום אנחנו יודעים שהחוק היחיד שקיים בארץ בנושא הקורקינטים החשמליים הוא תקנה שאוסרת לייבא את הכלים הללו בלבד", אמר מנכ"ל חברת טרקר בישראל, אורי אשת, ל-nrg מעריב.
אשת הוסיף: "אמרתי לחוקרים שאין שום חוק שאוסר עלי לייצר את המכשיר אלא רק שאוסר את הייבוא שלו, אבל הם פשוט התפרצו לעסק בליווי משטרה, טענו בכל זאת שאני מייצר מכשיר שהוא לא חוקי והחרימו את הכל".
בשנים האחרונות צצו יותר ויותר בתי עסק שמוכרים את הקורקינטים החשמליים. המקומות שנפתחו לאחרונה פועלים במשך תקופה ארוכה בגלוי, ולחלקם יש חנויות דגל, בעלות חלונות ראווה מפוארים וגדולים, בהם מוצגים המכשירים ברחובותיה הראשיים
של תל אביב.
הנפגעים כתוצאה מהמבצע רחב ההיקף שפתח בו היום משרד התחבורה הם לא רק יצרני ומוכרי הקורקינטים, אלא גם חלק מהאנשים שקנו אותם.
במסגרת הפשיטה שנערכה היום על מפעל טרקר בתל אביב, החרים משרד התחבורה לא רק הציוד שבבעלות המפעל, אלא גם קורקינטים שאנשים פרטיים הביאו למקום לצורך תיקון בלבד או סתם לקוחות שהפקידו את מכשירי התנועה במפעל ויגלו בקרוב כי בעקבות המבצע הממשלתי הם הפסידו אלפי שקלים מכיסם.
לדיון בנושא עם גולשים נוספים היכנסו לפורום סקייטבורד
בהכנת הידיעה השתתפו: אבי אשכנזי, נתיב נחמני ועידו אפרתי