מייסד גו מובייל: "נצליח לנצח את אפל"
גו מובייל עוסקת בגיור ובתיקון סלולריים שלא מיובאים ארצה. במלחמה על תיקון האייפון, משוכנע המייסד שי חקשור שיצליח לנצח את אפל
החברה שהקים, גו מובייל, עוסקת במכירת טלפונים סלולריים ובגיור ותיקון טלפונים סלולריים הנרכשים בחו"ל ושאין להם תחנת שירות מקומית. חברות הסלולר הן היבואניות העיקריות של המכשירים הניידים, והן מעניקות אחריות למכשירים שאותם הן מחליטות לייבא. וכך, המכשירים שלא יובאו באופן רשמי לישראל מגיעים ארצה כמכשירים "יתומים" וללא אחריות.
בנוסף לכך, חובבי הגאדג'טים החושקים בטלפונים מתוחכמים במיוחד, שחברות הסלולר טרם החליטו לייבא או שהחליטו שלא לייבא כלל, נאלצים להעביר את המכשיר תהליך הכולל את שינוי הקוד במטרה להעביר אותו לרשת ישראלית והתקנת תוכנה עברית.
גו מובייל תדאג לעשות את זה עבורכם תמורת כמה מאות שקלים, ובלבד שאינכם מעוניינים לייבא מכשיר מתוצרת סמס סונג. החברה הקוריאנית החליטה משום מה שהיא שומרת בידיה את הקוד המאפשר את החלפת שפת המכשיר.

בניגוד למה שנדמה, ההשקה העולמית של מכשירי האייפון פתחה בפני חקשור עולם עסקי חדש. מעולם לא היו הישראלים נהלבים כל כך לייבא באופן פרטי טלפון מחו"ל, והאייפון הפך בתקופה האחרונה לספק עבודה עיקרי לגו מובייל.
כשמדובר באייפון, אין שום בעיית שפה: היצרנית, חברת אפל, דאגה שהעברית, כמו מרבית שפות העולם, כבר תהיה בפנים, וכל מכשיר המיובא לישראל באופן רשמי או בלתי רשמי יכול לעבור לעברית בפעולה פשוטה של שינוי הגדרות.
העבודה היחידה הנדרשת לאחר שהמכשיר מגיע לישראל היא פריצת הקוד של חברת הסלולר המוכרת את האייפון בחו"ל וצריבת הקוד המאפשר להעלות את המכשיר על אחת הרשתות המקומיות. אלא שאת הכסף הגדול עושה חקשור דווקא מתיקון האייפון, ליתר דיוק, מהחלפת המסכים, שכן המסך הרגיש הוא נקודת התורפה של המכשיר המבוקש.
מי שמפיל את המכשיר על הרצפה, אפילו מגובה 10 ס"מ, מסתכן בשבירתו. מי שיחזיק את האייפון בכיס ויתחכך חזק מדי בשולחן, עשוי בשיחה הנכנסת הקרובה לגלות כי המסך סדוק או שבור.
כשחקשור עלה על עקב אכילס של האייפון, הוא הבין שגילה משהו עם פוטנציאל ענק. "יש לי פה מאות הזמנות. 70% מהתיקונים הנדרשים למכשירי האייפון הם החלפות מסך. כמובן שלא יכולתי ליצור קשר ישירות עם החברה, אלא רק עם מפיצים מורשים, אבל יש מספיק סוכנים ואנשי ביניים שאפשר לקנות מהם את המסכים", מתאר חקשור.
"כל תיקון מסך כזה עולה 400 שקל. זה יקר במיוחד, כי בדגמים הישנים אין הפרדה בין מסך ה-LCD הפשוט למסך המגע. בדגמים החדשים כבר הופרדו המסכים, ומחיר החלפת המסך השבור, בדרך כלל LCD בלבד, ירד ל-150 שקל". בחנותו הקטנה של חקשור קיימים סטוקים של מאות מסכים שמוכנים ומזומנים להצפת הלקוחות עם השקת האייפון.
"התנאים הדרקוניים שמכתיבה אפל לחברות הסלולר עובדים בדיוק לטובתי", מסביר חקשור, "אנשים אוהבים
אפל אינה מרשה לחברות הסלולר להקים מרכזי שירות מקומיים - והן ייאלצו לשלוח את המכשיר לתיקון בתחנת השירות באירלנד. בינתיים יספקו ללקוח מכשיר חדש שאפשר יהיה להעביר אליו את רשימת הכתובות של הלקוח, אבל היישומים שהוריד למכשיר ייצאו לטיול ארוך בחו"ל, ויחזרו לכיסו רק לאחר מספר ימים או שבועות.
"סביר מאוד שהוא יעדיף לקפוץ אליי, לשלם קצת מכיסו אבל לצאת אחרי חצי שעה עם המכשיר היקר ללבו", מתגאה חקשור.
לקוחותיה של גו מובייל מקבלים 3 חודשי אחריות על כל תיקון, "לא כולל שבירה כמובן". חקשור אף מתכנן פתיחת חנות שנייה, בדיוק ליד תחנת פרטנר בסינמה סיטי שליד צומת גלילות. "בקרוב נהפוך לרשת", הוא מבטיח, "יש לי גם דיבור עם המפעילים הסלולריים, אבל אני עדיין לא יכול לחשוף פרטים".