קניתם מחשב נייד בחו"ל? תתפללו שהוא לא יתקלקל

לפני שאתם מפעילים את המחשב החדש, קראו היטב את המדריך לקונה המצורף, דאגו להכין תקליטור עם תוכנת הדרייברים, ואל תחששו לפנות לאנשי התמיכה הטכנית ולבקש שיכוונו אתכם. רק כך תוכלו ליהנות אפילו חלקית מהמציאה שהבאתם ארצה

אסף מרגלית | 6/7/2009 18:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
העלאת המע"מ והמחיר הגבוה של המחשבים הניידים בארץ מפתים את הנוסעים לחו"ל לקנות מחשבים במחיר מציאה. רונית ו' מצאה במהלך טיול בסן פרנסיסקו מחשב מתוצרת חברת HP מדגם ‭,dv2‬ שקיבל תג מחיר של 699 דולר לשעה אחת.

לאחר שבדקה באתר זאפ גילתה רונית שההפרש בין מחירי המחשבים היה כמעט ‭1,700‬ שקל - דבר ששכנע אותה בקלות לרכוש את המחשב, מה גם שצורפה לו אחריות בינלאומית ל-3 שנים.

כבר לאחר שבועיים החל המחשב לעשות בעיות: הוא קפא לפרקי זמן ארוכים, ולאחר כמה ניסיונות לאתחל אותו הוא נתקע, הפסיק לעלות ונשאר במסך הפתיחה, שממנו אין המשך. בעצת ידידים פנתה רונית למרכז התמיכה של ‭,HP‬ שמספרו מופיע בכתב האחריות. משם הופנתה למרכז אחר, המעניק שירות למחשבים הניידים של ‭.HP‬

הטכנאי שענה במוקד היה חביב אבל לא איש בשורות. "זה נראה כמו תקלה בכונן הקשיח", אמר והפנה אותה למעבדה בתל אביב. רונית ביקשה מחבר שמבין קצת יותר במחשבים שיתקשר למעבדה, ושם היו נחרצים: "האם הכנתם תקליטורי SYSTEM מהכונן הקשיח של המחשב?", שאלו. לאחר שקיבלו תשובה שלילית, ציינו שלפני שהמחשב ייבדק, יש להזמין את התקליטורים מחו"ל - סיפור של 450 שקל.

כשניסתה רונית לנופף בכתב האחריות, נענתה כי זו המדיניות של ‭,HP‬ "ואנחנו לא יכולים לעשות דבר בנושא זה. המחשב לא יטופל עד שיגיעו התקליטורים הללו בתוך שבועיים".

כשאנחנו פנינו להנהלת HP בישראל, העניין סודר מיד ללא תשלום. מהחברה נמסר כי "HP‬ נותנת שירות לכל לקוח שברשותו מוצר ‭,HP‬ גם אם הוא נקנה בחו”ל. כל לקוח אשר רוכש מחשב תוצרת HP יוצר תיקיית שחזור בהתקנתו הראשונית. את תיקיית השחזור עליו לצרוב על גבי דיסק לשימוש חוזר. במקרה שלקוח לא עשה זאת מסיב בה מסוימת ויש לו צורך בביצוע פירמוט, מרכז התמיכה של חברת HP ידאג לעזור לו". 
ומה אצל המתחרים?

בהזדמנות זו החלטנו לבדוק מה קורה אצל המתחרים.

* ב-Lenovo יתקנו לכם רק מחשב מדגם שיובא לארץ ונמכר בה על ידי נציגות החברה בישראל. כל שאר הדגמים יתכבדו ויחפשו פתרון במקום אחר או במדינת המקור.

* מי שמתכוון להביא מחשב נייד של חברת ‭,Dell‬ כדאי שיידע שכדי לקבל שירות למחשב המיובא שלו עליו לגייר תחילה כהלכה את המכשיר על ידי רכישת מקלדת, מערכת הפעלה ותקעים המתאימים לתקן הישראלי בחברה - עניין של מאות שקלים, בהתאם למחשב. בלי לקיים את התנאי הזה, יתבקש הלקוח לפנות לספק שלו בחו”ל.

* בטושיבה הבטיחו שיתקנו כל דגם שיובא לארץ בתוך 4 ימי עבודה, וניידים שאינם מיובאים לכאן יתוקנו - אבל המחשב יישאר במעב בדה עד שיגיעו החלקים לתיקון.

* מחברת רונלייט, יבואנית ‭,ASUS‬ נמסר לנו שיתקנו כל מחשב עם אחריות בינלאומית. עם זאת, הנטבוקים המפורסמים של החברה, שנמכרים במזרח בפחות מ-300 דולר לא יקבלו שירות כי אינם מתאימים לתקן הישראלי אם אתם רוצים נטבוק של ‭,ASUS‬ הקפידו לקנות דגם שנמכר גם בארץ.

* מ-Acer נמסר שאינם מתקנים ניידים עם אחריות בינלאומית שלא נקנו בארץ, וביקשו זמן להתייעץ עם מטה החברה בחו”ל כדי לגבש מדיניות חדשה - שתתאים אולי יותר למציאות הישראלית.

לכן ההמלצה שלנו היא שאם החלטתם לקנות מחשב בחו”ל קראו

היטב את המדריך לקונה המצורף למכשיר לפני שאתם מפעילים אותו בפעם הראשונה. דאגו להכין תקליטור עם תוכנת הדרייברים, ואל תחששו לפנות לאנשי התמיכה הטכנית ולבקש שיכוונו אתכם - כדי שתוכלו ליהנות אפילו חלקית מהמציאה שהבאתם ארצה. 

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים