גם אסם רוצה חומוס בריא

סיבוב נוסף בקרב על החומוס: חצי שנה אחרי ששטראוס עברה לשמן קנולה בחומוס - אסם מגיבה. בקרוב היא נכנסת לתחום המוצרים הטבעיים: תשיק סדרה של סלטים ביתיים באריזות חדשות - ללא חומרי שימור

נורית קדוש | 11/6/2009 6:52 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
התחרות הקשה בין אסם לשטראוס בזירת הסלטים צפויה להניב בקרוב קטגוריה חדשה במקררי רשתות השיווק. למעריב עסקים נודע, כי אסם נערכת לקראת השקה גדולה של סלטים ביתיים באריזות חדשות, שישוו להם מראה של סלטים ממעדנייה, תחת המותג "צבר".

לצורך כך, הזמינה אסם מכונה חדשה שתאפשר, ככל הנראה, שימוש בטכנולוגיה מתקדמת לייצור סלטים ביתיים במתכונת המאפשרת חיי מדף ארוכים - ללא שימוש בחומרי שימור. מדובר במהלך התואם את העדפות הצרכנים, המוכנים לשלם כיום יותר עבור מוצרים טבעיים וביתיים.
מחירים גבוהים יותר?

המהלך עשוי לתרום לרווחיות הפעילות של אסם, שכן שוק הסלטים סובל כיום מתחרות מחירים קשה, המאלצת את היצרניות למכור ק”ג חומוס בכ-10 שקלים וסלטים במשקל 500 גרם במחיר דומה. פיתוח קטגוריה חדשה ואיכותית יאפשר לאסם לאגף את שוק הסלטים התעשייתיים ולפעול בקטגוריה חדשה, המאפשרת לגבות מחירים גבוהים יותר, תמורת איכות.

לפני כ-3 שנים ניסתה תנובה לפעול באופן דומה באמצעות מותג "אוליביה" והשיקה 6 סלטי פרימיום, תוך שימת הדגש על כך שהמוצרים מיוצרים מחומרים טבעיים ובידול האריזות על מדף הסלטים.



תחום הסלטים מגלגל כ-700 מיליון שקל, אך נחשב לזירה רוויית מאבקים בין שתי השחקניות המרכזיות: אסם, הפועלת באמצעות מותג "צבר",‬ ושטראוס, הפועלת באמצעות "אחלה". אחרי שנים שבהן הובילה בענף איבדה שטראוס בשנת 2003 את המובילות לטובת צבר של אסם, ומאז לא הצליחה לחזור לנתח השוק, שהגיע בשיא לכ-‭.45%‬

מאז ניסתה שטראוס לפנות לשוק באמצעות סדרת סלטי לייט, שהתקשתה להוכיח את עצמה, ואילו אסם המשיכה להתמקד בסגנון האותנטי, שבו היא מובילה עם השחקן ז’אק כהן. 
סדרת הלייט של שטראוס - מתקשה להוכיח את עצמה
סדרת הלייט של שטראוס - מתקשה להוכיח את עצמה יחצ

הקנולה הקפיצה את שטראוס

בשנתיים האחרונות החריפה התחרות בענף לנוכח כניסה של מותגים פרטיים לקטגוריה הן בשופרסל והן ברשתות הפרטיות. כדי ליצור בידול משמעותי מההיצע בענף, הכריזה שטראוס לפני כחצי שנה על מהלך להחלפת שמן הסויה שבו משתמשת תעשיית הסלטים בשמן קנולה איכותי - מבלי לשנות את מחיר המוצרים.

המהלך הצמיח את נתח השוק של שטראוס בכ-‭,8%‬ וסלטי אחלה הגיעו ל-‭32.3%‬ נתח שוק כמותי במאי, בעוד שטרם ההשקה החזיקו ב-‭29.9%‬ בלבד. ההצלחה של שטראוס גבתה כ-‭6%‬ מנתח השוק של אסם, שירדה מ-‭39.6%‬ בינואר ל-‭37.1%‬ בלבד במאי. נתחי השוק הכספיים השתנו בהתאמה.

כעת מעלה אסם את הרף ונערכת לשפר את הצעת הערך לצרכן באמצעות סדרת מוצרי איכות שתיארז בגביעים חדשים, שלא נעשה בהם עד כה שימוש בתעשיית הסלטים. במקביל מנהלות החברות תחרות ערה בתחום הסלטים גם מעבר לים.

שטראוס פועלת בצפון אמריקה באמצעות סברה, חברה שהיתה קשורה עד לפני מספר שנים באסם ובפעילות סלטי צבר שבבעלותה, אך אסם ויתרה על רכישתה ושטראוס זכתה בה. לפני כשנה נכנסה פפסיקו העולמית כשותפה בה ב-‭- 50%‬ לפי שווי 90 מיליון דולר. בשנת 2008 גלגלה החברה 95 מיליון דולר לעומת 72 מיליון דולר ב־‭- 2007‬ עלייה של כ-‭.30%‬

לאחרונה החלה אסם לפעול באמצעות חברת טרייב, שאותה רכשה ב-57 מיליון דולר. היא מינתה סמנכ”ל כספים מטעמה ושלחה טכנולוג מזון של חברת צבר לארצות הברית על מנת לפתח עוד מוצרים. מהדוחות הכספיים של אסם ל-2008 עולה, כי מכירות טרייב בשנה החולפת עמדו על כ-20 מיליון דולר.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים