קיצוץ מכסות המים יחסל את החקלאות

ספק אם הקיצוץ במכסות המים לחקלאים יוסיף מים למאגרים המתרוקנים בארץ, ובכל זאת יש לקיצוץ משמעות אחת ברורה: הכחדת החקלאות בישראל. דעה

אילן פרץ | 13/5/2009 18:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
משרד האוצר, מתברר, מצא פתרון לבעיית המחסור במים. בעוד רשות המים עמלה במדידת הקו האדום והקו השחור, בעוד המומחים טורחים ומעלים הצעות מהצעות שונות לייבש גינות ולצמצם מקלחות; ובעוד הוויכוח שב ומתלקח אם להשיט מיכליות מים מטורקיה או להקים מפעלי התפלה, האוצר כבר מצא את הפתרון: קיצוץ מכסות המים לחקלאים וייקור מי השפד"ן.

באוצר, כדרכם, רואים את כל בעיות המשק והחברה דרך החור שבגרוש וכך גם את המחסור במים. צריך להכות את החקלאי בכיסו - מייעצים אותם מומחים שאת בעיות החינוך פתרו באמצעות שכר המורים ואת בעיות הביטחון פתרו באמצעות הקיצוץ בשכרם של משרתי הקבע.

ובכן, הקיצוץ במכסות המים לחקלאים וייקור מי השפד"ן, ספק אם יוסיפו מים למאגרים המתרוקנים, אבל יש להם משמעות ברורה אחת: הכחדת החקלאות בישראל.

לא צריך להיות מומחים לכלכלה בשיעור קומתם של נערי האוצר כדי לדעת את כלל היסוד בכלכלה: כאשר מחיר הייצור של מוצר מסוים עולה על המחיר המתקבל עבורו, הייצור נפסק.

עוד לפני גזרות האוצר נשאו החקלאים הפסדי עתק. המשבר הכלכלי הביא לצמצום הצריכה והבצורת הקשה השלימה את המכות על החקלאות.

העיסוק בחקלאות תובע מהחקלאי לא רק
נכונות לעבודה קשה בתנאים משתנים ובלתי נצפים, אלא גם אהבה ומסירות לאדמה, פשוטן כמשמען. לחקלאות בארץ ישראל יש גם ערך נוסף - לא רק כיבוש האדמה והפרחתה, אלא גם סימון גבולות הריבונות.

חלקת קרקע שלא משמשת לבנייה או לחקלאות עלולה להפוך יעד מבוקש ונוח לגורמים לאומניים - בעיקר בדרום הארץ. וקל אפוא, לשער מה תהיה תוצאת ההחלטה לייקר את המים לחקלאות ולקצץ את המכסות: החקלאים ייאלצו לצמצם את הייצור, גידולים רבים ייעקרו או יינטשו, והקרקעות הנטושות יהפכו יעד לעבריינים לסוגיהם.

וגם בכך לא מתמצים נזקי האיוולת של ייקור המים והקיצוץ בהם. ירקות ופירות עתירי ההשקייה ייעלמו מהשדות וישראל תיאלץ לייבא את מוצרי החקלאות הבסיסיים ביותר. "הסלט הישראלי", המונח המתאר ארוחה בריאה ומשביעה ולא יקרה, יעבור הסבה ויגדיר מעתה את מזונם של בעלי היכולת.

מיותר לומר כי אין איש המפקפק בצורך לצמצם בצריכת המים, או, לחלופין, בהגדלת ייצור המים. צריך לחנך לצריכה נבונה וחסכנית, צריך להתפיל מים, בוודאי לצורכי חקלאות, ואפשר גם לשוב לפרויקטים הגדולים בנוסח תעלת הימים. אבל אסור בשום אופן לחפש את הפתרון אך ורק בשדותיהם של החקלאים.
  
הכותב הוא מנכ"ל מושבי הנגב
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

טור אורח

צילום: .

nrg מעריב מציע במה לכותבים אורחים על ענייני השעה

לכל הטורים של טור אורח

עוד ב''טור אורח''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים