שינוי מגמה? זינוק של כ-16% בביקוש לעובדים במרץ בהשוואה לפברואר
שירות התעסוקה: בהשוואה למרץ 2008 נרשמה עלייה של 6.1% בדרישות לעובדים. כמחצית מהדרישה הייתה לעובדים לא מקצועיים. הערים שבהן נרשמו ההיקפים הגבוהים ביותר של "דרושים" הן ירושלים, תל אביב וחיפה
לדברי מנכ"ל שירות התעסוקה יוסי פרחי, העלייה בביקוש לעובדים בחודש שחלף נובעת כתוצאה משני גורמים עיקריים: הראשון, דרישה מוגברת לעובדים במקצועות המכירות והשירותים לקראת חג הפסח. הגורם השני, נובע לדבריו "מפעילות מוגברת ואינטנסיבית של עובדי שירות התעסוקה בקרב המעסיקים, והגדלת חלקו של שירות התעסוקה כגורם המסדיר את שוק העבודה".
עוד נודע, כי במחוז הצפון בניגוד לשאר חלקי הארץ ובהשוואה לחודש המקביל
אשתקד, חלה ירידה במספר הבקשות לעובדים. את הירידה, מסביר פרחי "בזהירות בה נוקטים המעסיקים בקליטת עובדים נוספים, לאור צמצום התעסוקה באיזור וסגירת מפעלים". לעומת זאת, בערים: ירושלים, תל אביב, חיפה ובאר שבע, נרשמו הביקושים לעובדים הגבוהים ביותר.
על פי הנתונים, בשנת 2008 הסתכם מספרם הממוצע של הדרושים בשיא של 22.3 אלף - עלייה של 2.4% בהשוואה לשנת 2007. ברבעון הראשון של שנת 2009 נרשמה ירידה בשיעור של 2.5% בלבד ומספר הדרושים הסתכם ב-21.7 אלף.
כמו כן, ניתוח הנתונים ההיסטוריים של "דרושים" מלמד, כי החל משנת 2004 הסתמנה עליית מדרגה במספר מבקשי העבודה שנרשמו בשירות התעסוקה, זאת בהשוואה ל-4 השנים הקודמות.