התייעלות בבנקים

הבעיה העיקרית בבנקים היא שלא ניתן לפטר אפילו עובד אחד - זהו לוקסוס השמור רק למערכת הבנקאית הבינלאומית

יהודה שרוני | 16/11/2008 7:58 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הנטל העיקרי במערכת הבנקאית הוא עודף כוח אדם. כוח האדם הזה נהנה ממשכורות גבוהות, שכן הוצאות השכר בבנקים נחשבות בין הגבוהות במערכת העסקית - והדבר מכביד מאוד על היעילות.

הבעיה העיקרית בבנקים היא שלא ניתן לפטר אפילו עובד אחד - זהו לוקסוס השמור רק למערכת הבנקאית הבינלאומית. הפעם האחרונה שבה נרשמו פיטורי עובדים בבנקים היתה בסוף ‭.2002‬ הרעש העצום שנוצר האיץ את פרישתו של אלי יונס מניהול בנק הפועלים.

הדרך היחידה לצמצם את כוח האדם בבנקים היא על ידי תוכניות פרישה. התוכנית האחרונה בלאומי הופעלה לפני 3 שנים, ומאז לא הופעלו בבנק תוכניות כאלה.

בנק הפועלים מסיים בימים אלה סבב שני של תוכניות פרישה, שבמסגרתן פרשו בסך
הכל 500 עובדים. בעתיד ניתן יהיה רק לחלום על תנאי פרישה הכוללים פיצויים בשיעור ‭.260%‬

נראה כי העודף העיקרי של כוח אדם נמצא בדיסקונט - והוא נאמד ב-‭1,500‬ איש. ברור כי דיסקונט לא יפטר עובדים, ומצד שני הוא גם לא יכול להרשות לעצמו להציע תוכניות פרישה. בדיסקונט ממתינים לשנים 2009-‭,2010‬ שבהן שיעור הפורשים לגמלאות יהיה גבוה מאוד. ניתן רק לאחל לדיסקונט שאת מקום הפורשים לא ימלאו עובדים מבחוץ.

זה תקף לגבי כל הנהלות הבנקים, החייבות להפעיל את מלוא המאמצים בנושא זה. החוכמה הגדולה היא לבצע ניידות בתוך המערכת. מה שחשוב באמת הוא שגם עובדי הבנקים יפנימו כי נפל דבר - ומה שהיה אינו מה שיהיה.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

יהודה שרוני

צילום: דעות

בוגר מדע המדינה ומוסמך במינהל עסקים באוניברסיטת תל אביב. חבר מערכת מעריב, העורך הכלכלי של העיתון ובעל טור בגלי צה"ל ובטלוויזיה

לכל הטורים של יהודה שרוני

עוד ב''יהודה שרוני''

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים