ועדת הכלכלה תתכנס שוב בעוד כחודש כדי לדון ברפורמה בעמלות הבנקים

חודשיים לאחר שרפורמת העמלות נכנסה לתוקף, חברי הכנסת תוקפים את המהלך בטענה שהציבור נאלץ לשלם הרבה יותר. "אתם מובילים קפיטליזם חזירי", תקף ח"כ וילן את הבנקים

אריק בינדר | 31/8/2008 15:36 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ועדת הכלכלה של הכנסת שהתכנסה היום (א') כדי לדון בנושא בנושא רפורמת עמלות הבנקים,  החליטה לשוב ולהתכנס בעוד כחודש כדי לקבל נתונים מדוייקים יותר ולקבל החלטות בנושא.

מחר יחלפו חודשיים מכניסתה לתוקף של הרפורמה, שיצאה לדרך לפי דרישת וועדת הכלכלה ובמסגרתה המפקח על הבנקים רוני חזקיהו, צמצם את מספר העמלות וצפה כי הציבור יידרש לשלם מעתה פחות.

בפועל כזכור, קרה בדיוק להיפך וגובה העמלות בגין פעולות בנקאיות שנדרש הציבור לשלם בחודש הראשון שלאחר הרפורמה - גדל כמעט פי 2 בהשוואה למחיר ששילם בחודשים הקודמים.

יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ ישראל חסון (ישראל ביתנו), ציין בדיון היום, כי הוועדה דרשה מבנק ישראל לקבל נתונים מדויקים לאחר שלושה חודשי פעילות, מתוכם עברו חודשיים כאמור. הוא הוסיף וקרא לבנקים, שלא להמתין לתיקונים שתיזום הוועדה אלא לפעול בנושא, או שהוועדה תצטרך לפעול.

"יש לכם את כל הזכות להרוויח, אך תגלו חמלה", אמר. "לא היינו צריכים להגיע לתיקון של המפקח על הבנקים. תקדימו אותנו ביוזמה כי אחרת אנו נפעל... אני מחפש דרך להשיג את הדברים בהידברות ופחות חקיקה. החקיקה רק תרחיק את התחרות".

חזקיהו הודה במהלך הדיון, כי יש בנקים שניצלו את הרפורמה ואת הכללים החדשים לביטול הטבות ללקוחות, אך ציין כי זה נעשה בניגוד לרוח של הרפורמה, שאינה מהווה סיבה לביטול ההטבות.

"אני שולח קריאה לבנקים: אל תחכו עד שנקבל את הנתונים ואז ננקוט בצעדים", אמר. "אני מצפה מהבנקים, בפרט מאלה שהתלוננו עליהם, אל תחכו שהרגולציה תתערב, טוב תעשו אם תגדילו תחרות, תוזילו מחירים, כי אחרת אנו נעמיק את הרגולציה והפיקוח".
חברי הכנסת תוקפים את הבנקים ומבטיחים לפעול

ח"כ דוד טל (קדימה) כינה את מדיניות העמלות "הזויה ולא נורמלית" והתריע כי הבנקים לא מותירים בידי חברי הכנסת ברירה אלא לפעול. "השארנו הכל בידך אדוני המפקח, ויש לדאוג שלא נהפוך ללעג ולצחוק בעיני הבוחרים. אני מוכן לקבל שחלף פרק זמן קצר מכדי לקבל תמונה מלאה. אם המפקח לא יעשה את זה ויתערב, חברי הכנסת יצטרכו להתערב".

ח"כ גלעד ארדן (ליכוד) אמר כי "בנק ישראל לא יישם את הרפורמה בצורה שהכנסת התכוונה אליה כשהיא חוקקה את החוק. האמנו שכל עוד לא תהיה תחרות כללית לא תהיה הוזלה במחירי העמלות".

"אין כל סיבה שיקח שנה שלמה שבמהלכה מבטלים עמלות, ונותנים לבנקים אפשרות לפצות את עצמם על העמלות שהם ביטלו. אם יש 50% מהאזרחים יש להם כושר מיקוח ושיפרו את מצבם, ו-50% שמצבם הורע, לא השגנו

את מטרת הרפורמה".

ארדן הוסיף ופנה למפקח על הבנקים. "אם כבר אתה אומר שהיו בנקים שפעלו בניגוד לרוח הרפורמה, אני מבקש שיוטלו קנסות על אותם בנקים שחרגו מסמכותם", אמר. "יש לי איזשהו פחד שהבנקים נדברו ביניהם שאם נביא לכך שהרפורמה תביא לא להורדה אלא להעלאת העמלות, נגרום לכך שהמחוקק לא ירצה להתערב יותר בנושאים אלה ואסור שזה יקרה".

גם ח"כ אבשלום וילן (מרצ) הצטרף למתקפה על הבנקים ואמר, כי "יש אנומליה בסיסית במבנה הבנקאות בישראל, ש-75% מהכנסותיהם מגיע ממשקי הבית. עובדתית ישנה שנאה אדירה של אזרחי ישראל כלפי הבנקים בישראל.

"אני פונה אל הבנקים: אתם מובילים קפיטליזם חזירי. אתם לא נבחנים רק כלפי בעלי המניות שלכם. הבעיה היא הנתק בין הבנקים לציבור הישראלי. אני מצפה שתתחברו לציבור לא בדגלים ובתערוכות יפות בפסח".

ההתקפות על הבנקים נדחו על ידי מנכ"ל איגוד הבנקים, משה פרל. "חברי הכנסת מניחים שישנם מדינות שבהן גובים עמלות ומדינות שבהן שלא גובים עמלות. בכל המדינות, כולל אנגליה וארה"ב גובים עמלות, והם סה"כ בערך 40% מסך הכנסות הבנקים, כמו בישראל", אמר.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים