עובדי אל-על: לא נאפשר לפגוע בזכויות שלנו
העובדים חוששים שמשבר התעופה העולמי יגרום לפיטוריהם של מאות עובדים - גם באל-על. קיימו הבוקר אסיפת מחאה בדרישה לפתוח מו"מ מיידי עם הנהלת החברה בראשותו של חיים רומנו, להארכת ההסכם הקיבוצי בשנה. יו"ר הוועד: "אין בכוונתנו לשבת בחיבוק ידיים"
בתום ישיבת המחאה שבו המשתתפים לעבודה סדירה. יו"ר הוועד, יוסי לוי, שלח איום מרומז: "אנו מצפים מההנהלה להודיע על כוונתה לקיים מו"מ עם העובדים, עד לתחילת השבוע. אין בכוונתנו לשבת בחיבוק ידיים בעוד ההנהלה מתכוונת לפטר עובדים".
עם זאת מציינים חברי הוועד כי "למרות התנהלותה הכוחנית והחד צדדית של ההנהלה, החלטנו לנהוג באחריות, לחזור לעבודה סדירה ולהימנע מפגיעה בציבור הנוסעים".
גורמים בענף מעריכים כי מאות מעובדי החברה יפוטרו בגין משבר התעופה העולמי. אגב, יודעי דבר המעודכנים בפרטי מצבת כח האדם של החברה טוענים כי עדיין ישנם עודפי תקנים אותם ניתן לקצץ ולבצע התייעלות.
לפני מספר ימים הודיעה הנהלת החברה שאין בכוונתה לחתום על הסכם קיבוצי חדש וכי אין בכוונתה להאריך את ההסכם הקיים. כמו כן, הודיעה ההנהלה כי בכוונתה לצאת בתוכנית התייעלות חד צדדית שתדרוש פיטורי מאות עובדים.
אבי אדרי יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות אמר כי "אנו ערים למשבר התעופה העולמי והעובדים מוכנים להירתם ולסייע לחברה. כל שאנו מבקשים הוא שמירת זכויות העובדים כפי שמעוגנות בהסכם הקיבוצי הנוכחי, תוך כניסה למו"מ עם ההנהלה במטרה למצוא פתרונות משותפים. אנחנו לא מפנים גב לחברה, אך עם זאת לא נסכים להתנהלות חד צדדית".
מנכ"ל חברת אל-על חיים רומנו מסר בתגובה: "פנינו לעובדים ואנחנו פועלים באחריות מלאה.
אין לי שום התנגדות להאריך את ההסכם, אבל הוא חייב להיות מותאם למציאות החדשה".
מחברת אל-על נמסר כי "במשך תקופה ארוכה נעשה ניסיון כן ואמיתי של ההנהלה, להגיע להסכמה עם נציגות העובדים על נוסח מוסכם להסכם עבודה חדש. לכל אורך הדרך פעלה ההנהלה בשקיפות, בכוונה טהורה ומתוך רצון עז לגשר על הפערים במטרה להתלכד ולהתאים את מבנה החברה, ארגונה והוצאותיה לסביבה התחרותית והעסקית שבה אנו פועלים".