עובדים מעל 60 שעות בשבוע ומרוויחים פחות מ-30 שקלים לשעה
מחקר של בנק ישראל מצא כי למעלה מ-9% מהמשתכרים פחות מ-30 שקל לשעת עבודה ו- 7.9% מהמשתכרים מעל 30 שקל לשעה עובדים 60 שעות ומעלה בשבוע
משלחי היד הבולטים בהם עוסקים אלו העובדים שעות ממושכות בשכר גבוה לשעת עבודה הם אקדמאים (23%), הנדסאים וטכנאים (21%) וכאלה המחזיקים במשרות ניהול (18%).

המחקר הנוכחי בדק שכירים בגילאי העבודה העיקריים, המועסקים לפחות 60 שעות בשבוע, ששכרם לשעת עבודה עולה על 30 שקל, אבל הוא מציג בהערת אגב קטנה ממצא מטריד דווקא בנוגע לשכרם של העובדים המרוויחים פחות מכך.
על פי מחברי המחקר, למעלה מ-9% מהמשתכרים פחות מ-30 שקל לשעת עבודה עובדים 60 שעות ומעלה בשבוע, ממצא המעיד כי יותר מ-100 אלף עובדים בישראל נאלצים לעבוד שעות רבות יותר כדי להתפרנס.
מפרסום של ארגון העבודה הבין-לאומי עולה כי שיעור השכירים המועסקים 60 שעות ויותר בשבוע בישראל, גברים ונשים, עולה על השיעור במרבית מדינות OECD ורק בדרום קוריאה, ביפן, במקסיקו, ובארה"ב בקרב נשים, הוא גבוה יותר.
ה- OECD הוא הארגון לשיתוף פעולה כלכלי ופיתוח. זוהי מסגרת המאגדת שלושים מדינות דמוקרטיות, המנהלות כלכלות שוק חופשי, בעלות ערכים משותפים וחשיבה משותפת (Like-mindedness), המדינות הללו מקיימות שיתוף כלכלי, חברתי וסביבתי. לפני כשנה החליט ה-OECD להתחיל בתהליך צירופה של ישראל לארגון.
המחקר מציין שהסיבות לעובדה שמדינות בהן שיעור גבוה יחסית מהמועסקים עובדים שעות רבות, נעוצות בשוק עבודה שאינו מוסדר וברמת התאגדות נמוכה
המידע הזה מצטרף לנתוני השכר העגומים להם זוכים אותם 100 אלף שכירים המועסקים 60 שעות ומעלה בשבוע. רבים מעובדי הקבלן בישראל זוכים לשכר מינימום גם אם עבדו 60 שעות עבודה בשבוע ולא 43 שעות שבועיות כפי שקובע החוק.
על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, השכר הממוצע של 85 אלף עובדי השמירה והנקיון במשרה מלאה עמד על 3,778 שקל לחודש. שכרם הממוצע של 55 אלף עובדי שירותי הרווחה העובדים במשרה מלאה בישראל עמד על 3,610 שקל לחודש ושכרם הממוצע של 87 אלף השכירים במשרה מלאה בענף המסעדנות היה 3,224 שקל לחודש בלבד.
שכר המינימום במדינת ישראל, החל מ-1 ליולי השנה, על פי משרד התמ"ת, יעמוד על 3,850 שקלים לחודש.
מצבן של הנשים אף קשה יותר, מסמך נתונים של הרשות לקידום מעמד האישה במשרד ראש הממשלה מהחודש שעבר מראה כי נשים ממשיכות לעסוק במשלחי יד נשיים מסורתיים המאופיינים בשכר עבודה נמוך ועובדות שעות רבות יותר.

ב-2007 כמחצית מהנשים הועסקו בשישה משלחי יד עיקריים. מטפלות, עובדות הוראה בבתי ספר יסודיים וגני ילדים ומדריכות חברתיים, עובדות מזכירות, פקידות, מוכרות, זבניות, ועובדות ניקיון. במשלחי יד אלה הנשים מהוות למעלה מ-70% מהמועסקים. תופעה זו נמשכת מאז סוף שנות השמונים.
בישראל, 35.5% מהמועסקות שהן 370.4 אלף מהנשים השכירות, משתכרות שכר חודשי שגובהו עד שכר מינימום. רבע מהן עובדות למעלה מ-35 שעות בשבוע.