הבנקים נאלצו ליישר קו עם המפקח
הסערה הציבורית עשתה את שלה - והעמלות החדשות יהיו נמוכות משמעותית מאלה שהבנקים התכוונו לגבות מלכתחילה. בנק הפועלים ביקש לגבות את העמלות הגבוהות ביותר יחסית לשאר הבנקים
לעסקים נודע כי בנק הפועלים והבנק הבינלאומי העבירו כבר אתמול את העמלות לאישור הפיקוח על הבנקים. בנק לאומי ובנק ודיסקונט אמורים להעביר את רשימת העמלות בימים הקרובים.
העמלות המוצעות לגבייה עבור פעולות בחשבון עו"ש יתחלקו לשתיים: פעולה באמצעות פקיד שתעלה 5-5.5 שקלים בממוצע; ופעולה ישירה שלא באמצעות פקיד (באינטרנט או בטלפון למשל), שתעלה 1.5-1.25 שקלים בממוצע.
כל בנק קבע לעצמו את גובה העמלות לפי שיקוליו העסקיים ולפי מבנה הוצאותיו והכנסותיו התפעוליות. הבנקים עצמם אינם יודעים מה גובה העמלה שהגישו המתחרים לאישור בנק ישראל.
עם זאת, על-פי ההערכות, בבנק הפועלים ביקשו לגבות עמלות גבוהות מהממוצע(5.5-6 שקלים) וכך גם בבנק הבינלאומי. גובה העמלות בלאומי יהיה ככל הנראה דומה לממוצע בבנקים.
בהתאם ללוח הזמנים שנקבע, הפיקוח על הבנקים אמור להתייחס לרשימת העמלות המבוקשת של הבנקים בתוך שבועיים. לאחר מכן תתפרסמנה מודעות בעיתונות על גובה העמלות.
אם לא יחול שינוי ברגע האחרון, התעריפון החדש ייכנס לתוקף ב-5 ליוני. המפקח על הבנקים רוני חזקיהו מעוניין לדחות בחודש ימים את יישום התעריפון החדש, אולם ח"כ גלעד ארדן, יו"ר ועדת הכלכלה, עדיין לא החליט אם להיענות לבקשה.