גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


עולים על חליפות

ההתאקלמות המהירה של דן חלוץ בסקטור הפרטי אינה עניין נדיר. אלופים רבים מאיישים דירקטוריונים ומשרות בכירות במשק. איפה נמצאים היום הקצינים הבכירים של אתמול?

יאיר קלדור | 19/7/2007 16:42 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ הוא אחד האנשים המחוזרים במשק הישראלי. לחלוץ, שמונה לפני כחודש ליו"ר חברת סטרלינג מקבוצת אי.די.בי, הוצעו מספר תפקידים בכירים בחברות שונות, ביניהן הכשרת הישוב וקמור. השבוע עלה שוב שמו של חלוץ לכותרות, הפעם כמועמד מוביל לתפקיד מנכ"ל חברת החשמל.

אין ספק שחלוץ הסתגל בצורה מהירה מאוד לחיים האזרחיים, אך הוא כמובן אינו איש הצבא היחיד שפשט את מדיו ועבר ללבוש חליפה עסקית. קודמו-יריבו, רא"ל (מיל') בוגי יעלון, הודיע גם הוא בחודש שעבר על הצטרפותו לסטארט אפ הישראלי צ'ק-מרקס, הפועלת בתחום אבטחת המידע. יעלון יהיה חלק מהוועדה המייעצת של החברה, יחד עם מומחי ביטחון נוספים כגון פול קורץ, לשעבר יועץ בכיר במועצה האמריקנית לביטחון לאומי (NSC).

אך צורך להיות החייל מספר אחת של מדינת ישראל כדי לקבל תפקיד בכיר במגזר הפרטי. למעשה, חברות רבות במשק מתהדרות בחברי מטכ"ל לשעבר, בין אם בדרג הניהולי או ברמת הדירקטוריון. 
פלאש 90
הרמטכ''ל לשעבר משה בוגי יעלון פלאש 90
מפיקוד דרום להנהלת טבע

הנציג הבכיר ביותר של יוצאי המטכ"ל בקהילייה העסקית הוא האלוף במיל' שלמה ינאי, לשעבר מנכ"ל מכתשים-אגן והיום מנכ"ל חברת התרופות טבע. ינאי, לשעבר אלוף פיקוד הדרום וראש אג"ת (אגף תכנון), פרש מצה"ל בשנת 2002 לאחר שלא מונה לסגן הרמטכ"ל.

דווקא ינאי, שהגיע לתפקיד המנכ"ל בחברה הגדולה ביותר בישראל ואחת החברות הגדולות בתחומה בעולם, התבטא בעבר בנוגע לקשיי ההשתלבות של קצינים בכירים במגזר העסקי. ינאי אמר שכאשר השתחרר נפגש עם מנהלים רבים במשק, וחש כי קיימת "סטיגמה שלילית" בנוגע לאנשי צבא לשעבר בסקטור הפרטי.

"אמרו לי, 'אתה כגנרל בטח לא תבין' או 'אתה כגנרל בטח תהיה נוקשה'", אמר ינאי בראיון בזמן ששימש כמנכ"ל מכתשים-אגן. "עד כדי כך, שאמרתי

לעצמי, חבר'ה, סליחה ששירתתי". ייתכן וינאי שינה את דעתו לאחר שהוצע לו תפקיד מנכ"ל טבע בסוף השנה שעברה, או כשהחליף את ישראל מקוב בתפקיד בתחילת מרץ.

כך או כך, מאז כניסתו לתפקיד הספיקה מניית טבע לטפס בכ-28%, כך שגם אם קיימת "סטיגמה שלילית" לגבי קצינים בכירים, היא אינה תופסת לגבי ציבור המשקיעים.

יח''צ
שלמה ינאי, טבע יח''צ
שיתוף פעולה בין-מטכ"לי

שני חברי מטכ"ל נוספים שמשתפים היום פעולה בסקטור העסקי הם האלוף (מיל') יום-טוב סמיה והאלוף (מיל') גיורא איילנד. השניים השיקו בחודש מאי השנה את מיזם האינטרנט "פלאזול", אשר אמור לאפשר לגולשים לאתר את חבילת ההתקשרות הסלולרית הטובה ביותר עבורם.

סמיה, אשר שימש אף הוא כאלוף פיקוד דרום, פרש מצה"ל בשנת 2001 והספיק מאז לכהן במספר תפקידים, ביניהם יו"ר מועצת ההימורים בספורט. בתחום העסקי שימש סמיה כנשיא ומנכ"ל משותף של קבוצת בירן, והשלים במקביל את עבודת הדוקטורט שלו בנושא "האקלים הארגוני בקבוצה הבסיסית בארגון והשפעתו על תרבות הארגון ומטרותיו". מלבד המיזם המשותף עם איילנד משמש סמיה כנשיא חברת הייעוץ העסקי ים-דישרס.

איילנד, שפרש מצה"ל בשנת 2003, שימש בין השאר כראש אג"מ (אגף מבצעים) וראש אג"ת. לאחר שחרורו שימש איילנד כראש המועצה לביטחון לאומי, תפקיד אותו מילא עד שנת 2006.

במקביל למיזם המשותף עם סמיה, מכהן איילנד כיו"ר חברת אס.די.אס (סטאר מערכות בטחוניות - לשעבר מגם השקעות). החברה עוסקת בייצור ושיווק מכשירים אלקטרו-אופטיים לראיית לילה ומוצרי בטיחות מגומי, ונסחרת בבורסת ת"א לפי שווי שוק של כ-105 מיליון שקל. איילנד אינו נעדר הכשרה עסקית, והוא אוחז בתואר ראשון בכלכלה ותאור שני במנהל עסקים.

נציגות מכובדת לחיל האויר

עוד אלוף במיל' שכבר צבר קילומטרז' נכבד במגזר העסקי הוא עמוס מלכא, לשעבר ראש אמ"ן. מלכא, שפרש מצה"ל בשנת 2002, הספיק לשמש כדירקטור חיצוני בחברת אי.די.בי פיתוח וכדירקטור בבנק אוצר החייל. בשנת 2005 מונה מלכא ליו"ר חברת אלבר, העוסקת בליסינג ומימון, ובינואר 2007 מונה ליו"ר חברת פלסן סאסא, העוסקת בפתרונות מיגון לשוק הביטחוני המקומי והבינלאומי.

מלבד דן חלוץ, ליוצאי חיל האויר לדורותיהם יש ייצוג נכבד בסקטור. קודמו של חלוץ, האלוף (מיל') איתן בן אליהו, משמש כיום כנשיא חברת סנטרי טכנולוגיות בישראל, המספקת פתרונות טכנולוגיים לבעיות בתחום הביטחון וההגנה. בנוסף, חבר בן אליהו במספר דירקטוריונים ובהם דירקטוריון מכון פישר למחקר אסטרטגי אוויר וחלל.

קודמו של בן אליהו, האלוף (מיל') הרצל בודינגר, משמש  כנשיא חברת ראדא, המפתחת בין השאר מערכות לתחום התעופה הצבאי והמסחרי. קודמו של בודינגר, האלוף (מיל') אביהו בן-נון, משמש כיו"ר יבואנית הרכב UMI.

חייבים בתקופת צינון

לא כל מעבר משורות צבא ההגנה למשרד המנהל עובר חלק. האלוף (מיל') יפתח רון טל, לשעבר מפקד זרועות היבשה, הצטרף כיועץ לחברת אלביט-מערכות זמן קצר לאחר שחרורו מצה"ל, על רקע ביקורת שהביע על תוכנית ההתנתקות בשנה שעברה.

לפי החוק, היה חייב רון טל לעבור תקופת צינון של כשנה לפני שהיה יכול להצטרף לחברת אלביט, אשר מספקת ציוד לצה"ל. עם זאת, החליט בית המשפט בירושלים לאשר את המינוי, שכן רון טל היה למעשה בחופשת שיחרור ארוכה ולא מילא תפקיד בצה"ל מזה למעלה משנה. כסייג, קבע בית המשפט כי רון טל לא יוכל לעסוק בפרויקטים של החברה הקשורים לצה"ל, אלא רק בפרויקטים בחו"ל.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים