הרכבה לא מוצלחת
לקוח של איקאה קיבל רהיטים שהורכבו ברשלנות וספג צעקות מהמרכיבים. מי אחראי לשירות של חברת ההרכבה?
אלעד מתל אביב קנה כמו רבים אחרים רהיטים לסלון ביתו באיקאה. יום למחרת הקנייה הגיע נציג שירות של חברת ההרכבה מטעם איקאה להרכיב את הרהיטים בסלון. "המרכיב ביצע עבודה מחפירה ולא מקצועית, השאיר שריטות על הקירות ואת הרהיטים במצב מזעזע", מספר אלעד ל"צרכנות הוגנת". "בנוסף לכך, המרכיב צעק עלינו וקילל אותנו. נותרנו המומים מהתנהגותו".
אלעד הזועם פנה לחברת איקאה בבקשה שתפצה אותו על עוגמת הנפש שנגרמה לו מחברת המרכיבים, והופתע לשמוע מנציג השירות כי איקאה לא תתערב בענין, כיוון שהחברה אינה שייכת לה. "מפתיע לגלות שחברה גדולה, המכבדת את עצמה והנותנת חסות לחברת המרכיבים – אינה לוקחת עליה אחריות למול הלקוחות", סיפר אלעד.
אלעד המאוכזב פנה עם תלונתו לאתר "צרכנות הוגנת", ולדבריו, מייד אחר כך יצר עמו קשר נציג איקאה והסכים לסייע לו בפתרון הבעייה.
הרשת מסרה בתגובה כי לאחר שהלקוח פנה אל שירות הלקוחות של איקאה – נבדקה תלונתו למול המרכיב ויום למחרת נשלח נציג נוסף על מנת לתקן את הנזקים. "יתרה מזו", מדגישים בחברה – "החזרנו ללקוח את הכסף ששילם לשיפוצניק מטעמו, שתיקן את השריטות והחורים בקירות".
ומה אומר החוק במקרה של חלוקת סמכויות בין חברות בעת נתינת שירות ללקוחות? לדברי עו"ד זאב פרידמן מהמועצה הישראלית לצרכנות, באופן כללי, כאשר עסק מוכר מוצר ומתחייב להוביל את המוצר לבית הלקוח, הרי שהאחריות רובצת לפתחה של החברה. זאת, כיוון שהחיוב הכספי שהיא גובה כולל את ההובלה, ועליה לדאוג ולודא כי גם רכיב זה בהתחייבותה יעשה באופן ראוי, הגון, מקצועי ונאות.
מנגד, כאשר החברה מבהירה כי איננה מספקת שירותי הובלה וכי על הלקוח לדאוג בעצמו להובלה, הרי שהצרכן יכול לתבוע ישירות את המוביל בגין נזק שארע בעת ההובלה. במקרה זה, ניתן לראות את האירוע כשני עסקאות נפרדות הנכרתות בין הצרכן לבעלי העסק: האחת מול בית העסק המוכר את הרהיט והשניה מול חברת ההובלה. כל אחת מהחברות אחראית על השירות עליו סוכם עמה.
מהי "צרכנות הוגנת"
אתר "צרכנות הוגנת" נועד כדי לעזור ולהילחם לשיפור תרבות השירות. דרך האתר תוכלו להתלונן על שירות שלא קיבלתם
או על יחס לא הוגן. אנו ננסה להתגייס למענכם ולעזור לכם לקבל את השירות הראוי.
לשליחת תלונות: אתר צרכנות הוגנת