שנת המרד הצרכני הגדול
בשנה הבאה הצרכן הישראלי יוביל את השינוי המשמעותי ביותר - ילמד את החברות שזו זכות לתת שירות. זה ההימור של nrg כלכלה
הצרכן הישראלי רוצה שהמוצר שהוא הזמין יגיע בזמן, מבלי שיצטרך לנדנד ומבלי שיציעו לו תחליפים. הוא רוצה את הזכות לעבור מחברת כבלים לחברת לווין ולהיפך, ממפעיל סלולרי אחד לאחר, ומספק אינטרנט אחד למשנהו, מבלי לעבור מסכת של ייסורי גיהנום.
הוא רוצה לקבל שירות תיקונים. הוא רוצה לדעת כמה הוא משלם על שיחות הטלפון, מתי נגמר המבצע, ואיזו חברה תיתן לו מחיר הוגן יותר. הוא רוצה ליהנות מירידת המע"מ, ובעיקר- נמאס לו משירות גרוע ומיחס מזלזל.
בשנה האחרונה החלו לשגשג אתרי אינטרנט כגון "תלונה" ו"דוח שירות" שמטפלים בפניות של אזרחים שנגרמה להם עוגמת נפש מהחברות המסחריות. קם ארגון אמון הציבור אשר מהווה אלטרנטיבה נשכנית יותר למועצת הצרכנות הכבולה למשרד התמ"ת, ובשנה הבאה עתידה לקום גם הרשות לסחר הוגן שתטפל בפן המשפטי של חברות שפגעו בלקוחותיהם.
בשבוע האחרון נכנסו לתוקף תקנות "אחריות ושירות לאחר מכירה", שיסדירו את נושא האחריות לתיקון ליקויים ופגמים, החלפת מוצרים, ומתן שירות לאחר מכירה בכל הנוגע למכשירי חשמל, אלקטרוניקה וגז. זהו צעד חשוב נוסף בדרך למיסוד זכויות הצרכנים הישראלים בחוק.
השנה הקרובה תהיה שנת המפץ הגדול, כך לפחות אנחנו מקווים. האזרח הקטן הבין שאם שירות הלקוחות של החברה לא מתייחס אליו כראוי, הטלפון הבא שהוא מרים הוא לתקשורת או לארגון שידאג להגן על זכויות.
בשנה הקרובה יבינו גם החברות המסחריות שהפרסום השלילי לא שווה את מחירן של זוג נעליים פגומות שלא הוחלפו. הצרכנים הישראליים מתחילים להבין את כוחם ולהיות מודעים לזכויותיהם. בשנה הקרובה הם כבר לא ישתקו.