ראשי > כלכלה > כלכלה בארץ > כתבה
בארכיון האתר
D&B: צריכת המזון האורגני בארץ גדלה ב-40% בשנתיים
80% מהמוצרים מיועדים ליצוא. תוספת המחיר על מוצר אורגני: 347%-17%. על-פי ההערכות, 0.7% מהאוכלוסיה צורכים מזון אורגני באופן קבוע
לכתבה הקודמת דפדף בכלכלה לכתבה הבאה
דליה מזורי
23/3/2005 8:52
שוק המזון האורגני בישראל גדל בשנתיים האחרונות בכ-40%, והוא תופס היום נתח של כ-0.35% מצריכת המזון הכוללת, בהשוואה לכ-0.25% בשנת 2002. במדינות המערב, לשם השוואה, תופס השוק 3%-2% מצריכת המזון הכוללת. כך עולה מסקירה ענפית של חברת דן אנד ברדסטריט ישראל של שוק המזון האורגני בארץ.

על-פי ההערכות, 0.7% מהאוכלוסיה צורכים מזון אורגני באופן קבוע, ועוד כ-1% צורכים באופן לא קבוע. רק 20% מהמזון האורגני המיוצר בארץ מיועדים לצריכה מקומית, ואילו 80% מיוצאים - בעיקר לארצות הברית. מנגד, 30% מהמוצרים האורגניים הנצרכים בארץ הם מיובאים, ובהם בעיקר מוצרים קשים כמו חיטה, חומוס ופירות יבשים.

שווי השוק האורגני בישראל נאמד ב-50 מיליון דולר (כולל יצוא). צריכת המזון האורגני העולמית ב-2003 הגיעה לכ-23 מיליארד דולר. בישראל פועלות 150-120 חנויות טבע קטנות, העוסקות בין היתר במכירת מזון, וכ-80 חנויות שמוכרות בעיקר מזון בריאות, וכ-30% ממוצריהם הם מזון אורגני.

כלכלני דן אנד ברדסטריט מציינים, כי החסם העיקרי ברכישת מזון אורגני בישראל הוא המחיר הגבוה יחסית של המוצרים. מוצרים אלה יקרים ב-17% עד 347% ( סוכר) יותר ממוצרים רגילים. לדברי הכלכלנים, פריצה בשוק תלויה בהורדת מחירים משמעותית. סיבה נוספת לנתח המצומצם יחסית של שוק זה היא שגופים גדולים אינם פועלים בו .
תמונות
מינויים
ביטוח
דעות
נתוני בורסה
בארץ
צרכנות
שוק ההון
  מדד הגולשים
הנדל"ן לא מתקרר:...
                  34.64%
לא מורידים את...
                  11.8%
"אנחנו נשתה קולה"
                  9.65%
עוד...

בארץ
פסיקה עקרונית: תושבי המושב הם בעלי הקרקע  
אגד לא תעסיק יותר נהגים בחוזה אישי  
אחרי 3 רבעונים רצופים של ירידות - ענף הנדל"ן מתייצב  
עוד...