 |
שוק המזון האורגני בישראל גדל בשנתיים האחרונות בכ-40%, והוא תופס היום נתח של כ-0.35% מצריכת המזון הכוללת, בהשוואה לכ-0.25% בשנת 2002. במדינות המערב, לשם השוואה, תופס השוק 3%-2% מצריכת המזון הכוללת. כך עולה מסקירה ענפית של חברת דן אנד ברדסטריט ישראל של שוק המזון האורגני בארץ.
על-פי ההערכות, 0.7% מהאוכלוסיה צורכים מזון אורגני באופן קבוע, ועוד כ-1% צורכים באופן לא קבוע. רק 20% מהמזון האורגני המיוצר בארץ מיועדים לצריכה מקומית, ואילו 80% מיוצאים - בעיקר לארצות הברית. מנגד, 30% מהמוצרים האורגניים הנצרכים בארץ הם מיובאים, ובהם בעיקר מוצרים קשים כמו חיטה, חומוס ופירות יבשים.
שווי השוק האורגני בישראל נאמד ב-50 מיליון דולר (כולל יצוא). צריכת המזון האורגני העולמית ב-2003 הגיעה לכ-23 מיליארד דולר. בישראל פועלות 150-120 חנויות טבע קטנות, העוסקות בין היתר במכירת מזון, וכ-80 חנויות שמוכרות בעיקר מזון בריאות, וכ-30% ממוצריהם הם מזון אורגני.
כלכלני דן אנד ברדסטריט מציינים, כי החסם העיקרי ברכישת מזון אורגני בישראל הוא המחיר הגבוה יחסית של המוצרים. מוצרים אלה יקרים ב-17% עד 347% ( סוכר) יותר ממוצרים רגילים. לדברי הכלכלנים, פריצה בשוק תלויה בהורדת מחירים משמעותית. סיבה נוספת לנתח המצומצם יחסית של שוק זה היא שגופים גדולים אינם פועלים בו .
|
 |
 |
 |
 |
|
|