 |
בימים אלה אושר במכון התקנים הישראלי עדכון לתקן הישראלי העוסק בבשר טחון ומוצרי בשר טחון. עד עתה אושרו לשיווק לצרכן הישראלי מוצרי בשר בקר טחון קפוא בלבד, אך מעתה, לראשונה ניתן יהיה לשווק בשר בקר טחון טרי וארוז מראש. על-פי התקן, מדובר בבשר שלא הוקפא לפני טחינתו, ושלא הוזרקו לו תוספות. אורך חיי המדף של מוצר מצונן הארוז באופן רגיל הוא יום אחד בלבד, ולמוצר הארוז באטמוספרה גזית ייחודית אורך חיי מדף של 4 ימים. התקן קובע דרישות מחמירות לגבי טמפרטורת הבשר המצונן בכל שרשרת אספקת הבשר, החל בסיום טחינתו, אחסונו באתר הייצור, דרך הובלתו ואחסונו במחסן ביניים, ועד לאחסון במקרר בנקודת המכירה הסופית. רק לפני כשבועיים השיקה תנובה את מותג הבשר הטרי הארוז הראשון בישראל, "אדום אדום" - בשר טרי שלא הוקפא והופשר ולא הוזרקה לו כל תוספת. אולי התקן החדש ירחיב את סל מוצרי הבשר כך שיכלול גם בשר טחון.
|
 |
 |
 |
 |
|
|