ראשי > כלכלה > צרכנות > כתבה
בארכיון האתר
סקר: 50% מהסטודנטים יתגוררו אצל ההורים בשנה הראשונה ללימודים
עוד מהסקר: 40% יבקשו עזרה מההורים ו-9% מהסטודנטים מתחילים ללמוד בגלל לחץ מההורים
לכתבה הקודמת דפדף בכלכלה לכתבה הבאה
טל פמסון
12/10/2004 9:52
50% מהסטודנטים המתעדים ללמוד יגורו אצל הוריהם לפחות בשנת הלימוד הראשונה שלהם. 20% יעדיפו לגור בדירה שכורה, 14% יתגוררו או יפנו בקשה להתגורר במעונות הסטודנטים. כך עולה מסקרי סטודנטים ומועמדים ללמוד באוניברסיטאות שהקיפו ציבור של 10 אלף נשאלים ואשר בוצעו ע"י "יורם ערוץ הלימודים" בחודשים האחרונים.
 
מהסקרים עולה כי 40% מהנרשמים לשנת הלימודים הקרובה יבקשו עזרה בשכר הלימוד מהוריהם, 34% יעבדו כדי לממן את הלימודים, 11% יעזרו בחסכונותיהם, 10% יבקשו מלגות לימוד. בישראל קיימות 400 קרנות מלגות שונות המספקות לעשרות אלפי סטודנטים מימון ללימודים. המלגות מיועדות לסייע בתשלום שכר הלימוד לסטודנטים בעל מעמד של תושב קבע הלומד לקראת תואר מן המניין והמשלם בפועל שכ"ל. 
 
המלגות מוענקות על בסיס מצב כלכלי של הסטודנט ומשפחתו יחסית לשאר מבקשי המלגה. חשוב לציין שסטודנט שעובד אינו פוגע בזכותו למלגה, מאמצי הסטודנט לפרנס את עצמו בעבודות חלקיות ולממן את לימודיו עשויות להעניק לו נקודות זכות.
 
"ביורם" מציינים גם כי קיימת שיטת ISL למימון לימודים וזאת באמצעות חברות מימון חוץ בנקאיות כמקובל בעולם המערבי בו כ-80% מהסטודנטים לוקחים מימון ללימודים.

מגזר הסטודנטים הוא גדול וחשוב עבור הבנקאות הישראלית ולכן הבנקים מעמידים הלוואות לסטודנטים במטרה למשוך לקוחות עסקיים לעתיד. לאור התעניינות סטודנטים בנושא מעריכים "ביורם ערוץ הלימודים" כי תחום האשראי ללימודים עשוי להתפתח בקצב מואץ בעתיד הקרוב.
 
מהסקרים עוד עולה כי לשאלה מה משפיע עליכם בבואכם לבחור מקצוע ללמוד? ענו 49% כי יבחרו מקצוע על פי מידת העניין בו. 30% יבחרו מקצוע על פי מידת התאמת כישוריהם ו-21% יבחרו מקצוע פרקטי בו קיים ביקוש גדול בשוק העבודה. 50% ענו בסקר כי "ביקשו ללמוד מתוך מטרה לזוז קדימה ולהתקדם בחיים", 24% ענו שברור שאחרי הצבא לומדים, 9% מתחילים ללמוד בגלל לחץ מההורים.
 
48% בוחרים מוסד אקדמי על פי מידת העניין במסלול אותו מציע המוסד האקדמי, 32% מושפעים ממידת היוקרה והמוניטין של המוסד, 15% מתרשמים מאיכות סגל ההוראה. אחיעד שריג, מנכ"ל "יורם ערוץ הלימודים", אומר כי "ניתן לראות כי במרוצת השנים המועמד הישראלי מפגין בגרות ורצינות בתהליך בחירת מקצוע ומוסד אקדמי ומושפע מפרמטרים העשויים להשפיע באופן מהותי על הצלחתו בשוק העבודה".
 
26% מהישראלים נרשמים ללימודים "ברגע האחרון" (אוגוסט – ספטמבר), לעומת 36% שנרשמים בחודשי ההרשמה הראשונים (ינואר – פברואר). כמו כן, 46% נרשמים לכמה אוניברסיטאות במקביל. 41% ירשמו גם למכללה אקדמית ובאותה עת לאוניברסיטה, 11% ירשמו רק למכללות אקדמיות. מקרב הנשאלים 42% אמרו כי "בטוח ימשיכו ללימודי תואר שני אבל לא מייד עם סיום התואר הראשון", 26% לא ימשיכו לתואר שני, 19% ימשיכו לתואר שני מייד עם סיום לימודי התואר הראשון.
תמונות
מינויים
ביטוח
דעות
נתוני בורסה
בארץ
צרכנות
שוק ההון
  מדד הגולשים
הנדל"ן לא מתקרר:...
                  34.64%
לא מורידים את...
                  11.8%
"אנחנו נשתה קולה"
                  9.65%
עוד...

צרכנות
מגהצים יותר: זינוק של 10% בסך הרכישות בכרטיסי אשראי  
תווי שי - הנחה שעולה ביוקר  
בעקבות המיתון: השי לחג מתכווץ  
עוד...