 |
450 העובדים במרכז המחקר והפיתוח של דנונה העולמית, ליד פריז, עסוקים מאוד. הם מחפשים את הדבר הבא בשוק היוגורטים. את הכיוון הם מצאו כבר מזמן: "הכיוון הוא מזון שלא רק מזין, אלא גם בריא באופן אקטיבי", אומרת עפרה שטראוס, יו"ר קבוצת שטראוס-עלית. "לא מספיק כמובן רק לצאת בהצהרות בריאותיות. כל טענה שלנו צריכה להיות מוכחת ומבוססת מחקרית". דנונה מחזיקה ב-20% משטראוס מחלבות שבבעלות שטראוס-עלית. אז אחרי שלימדו את העולם על היתרונות של "החיידקים הטובים", וזכו להצלחה עולמית (וישראלית) גדולה עם "אקטימל", ממשיכים במרכז הפיתוח של דנונה בחיפוש אחר חיידקים ורכיבים פעילים אחרים ושילובם ביוגורטים שלהם. במסגרת זו כבר השיקה דנונה באירופה שני יוגורטים חדשים, העוזרים בטיפול בשתי תופעות של החיים המודרניים - עודף כולסטרול ומתחים. שטראוס מחלבות מתכוונת להשיק את שני היוגורטים גם בישראל, בכפוף להצלחתם באירופה. "הדנקול" עוזר בהפחתת רמת הכולסטרול בגוף, בעזרת רכיב צמח - פיטוסטנולים שמו - המונע מהכולסטרול להיספג בגוף, ובכך תורם למניעת מחלות לב וכלי דם. תוצאות, אומרים מדעני דנונה, אפשר לראות כבר אחרי כשבועיים של צריכה יומיומית. המוצר השני מטפל בבעיה אחרת: מתח לאחר יום עבודה ארוך שמונע שינה ראויה. בדנונה מסבירים כי מחסור במגנזיום אחראי בין השאר למתח המצטבר בשרירים. "משקה הזן" נועד לפתור בעיה זו: המשקה על בסיס חלב, המועשר במגנזיום ובסידן, עוזר לשחרר את המתח שהצטבר בשרירים במהלך היום, ומסייע לגוף להירגע. בדנונה ממליצים לשתות את הזן לפני השינה. "דנונה לוקחת את שוק היוגורטים לעתיד", אומרת סיגל שילוני, מנהלת השיווק של שטראוס מחלבות, "דנונה נמצאת בקדמת החדשנות הבריאותית ומפתחת את המוצרים המובילים בתחום. אין לי ספק כי בזכות פיתוחים חדשניים כמו הדנקול והזן, עובר עולם היוגורטים לדור הבא, המשלב טכנולוגיות מזון עם דרישות קפדניות של טעם ואיכות".
הכותב היה אורח של דנונה ושטראוס-עלית במרכז המחקר והפיתוח בפריז
|
 |
 |
 |
 |
|
|