 |
חג ראש השנה בפתח והמאפיות והקונדיטוריות פתחו שוב את ספר המתכונים להכנת עוגות הדבש. סקר שערך מכון "מותגים" עבור חברת בונז'ור, בדק האם הישראלים אוכלים עוגת דבש בראש השנה? וקבע כי 85% מהישראלים אוכלים עוגת דבש. עוד עולה מן הסקר כי 54% נוהגים לקנות ברשתות השיווק, 21% קונים בבית המאפה השכונתי ליד הבית ו-10% רוכשים במכולת השכונתית או במינימרקט. מנתונים נוספים מהסקר עולה כי למרות התפתחות ענף המאפים בארץ, עוגת הדבש עדיין נחשבת למסורתית ועקרת הבית רואה באפייתה בבית מרכיב עיקרי
בתפריט לחג. מהסקר עוד עולה כי 35% עדיין מעדיפים לאפות את עוגת הדבש בעצמם, 22% מעדיפים עוגת דבש של יצרנים שונים ואילו רק 15% מהישראלים אינם אוכלים עוגת דבש. בונז'ור, יצרנית ומשווקת מאפים, משיקה לקראת ראש השנה סדרה של עוגות ומאפים לחג: שטרודל תפוחי עץ, בריוש שושנים תפוחי עץ ודבש, מאפינס דבש מאפי דבש נוספים. רביב ברוקמאיר, מנכ"ל בונז'ור: "החג והאווירה סביבו מהווים הזדמנות נהדרת להראות את יכולותיה של החברה ולהגיע ליותר צרכנים שיצטרפו ללקוחותינו".
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
אסם השיקה שטרודל דבש ואגוזים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
אסם, חברה מתחרה לבונז'ור בתחום עוגות הדבש, השיקו לאחרונה סדרה של שטרודלים. במסגרת הסדרה, 3 עוגות במילוי פירות, בטעמי תמרים, שזיפים, והדרים. כעת, לרגל החג, אסם מציגה לקהל הצרכנים עוגה רביעית בסדרה, במהדורה ייחודית מוגבלת - שטרודל דבש ואגוזים. בעקבות ההשקה, אסם צופה גידול של 10% במכירות "עוגות הבית" לקראת החג. עוגות השטרודל זכו לפופולריות רבה מיד לאחר השקתן וכבשו נתח שוק של 8% מכלל שוק העוגות המוכנות, זאת על פי נתוני דו"ח נילסן, יוני 04.
סמנכ"ל שיווק חברת אסם, איציק צאיג, מוסר כי "לקראת ראש השנה, בעקבות ההצלחה לה זכתה סדרת השטרודלים במילויי פירות, החלטנו להשיק שטרודל במילוי דבש ואגוזים במהדורה מוגבלת לחג".
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
שטרודל דבש ואגוזים של אסם
|
|
 |
 |
 |
 |
|
מאפיית אנג'ל שלחה את העוגות לשוק היהודי בארה"ב
|
 |
|
 |
 |
 |
|
חברה נוספת בתחום אפיית עוגות הדבש הינה מאפיית אנג'ל. המאפיה מדווחת כי מכולה עמוסה בעוגות דבש מתוצרת קונדיטורית אנג'ל בבית שמש, יצאה לקראת ראש השנה הקרב לשוק היהודי האמריקאי. יגאל חיאט, מנכ"ל משותף במאפיות אנג'ל מסר, כי לקראת ראש השנה עובד המפעל באופן מוגבר בייצור עוגות דבש מיוחדות לשוק היהודי האמריקאי. המפעל, בהשגחת בד"ץ של ירושלים, יצא השנה בסדרה של עוגות דבש חדשניות, עגולות בצורתן, בנוסף לאלה המסורתיות והמוארכות. בנוסף לכך מקושטות העוגות המיועדות לארה"ב, גם בשקדים ובתפוחים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |  | עוגת הדבש של מאפיית אנג'ל | |
|