 |
המאפיות זורקות מדי חודש כ-2,000 טונות לחם, שזה כארבעה מיליון כיכרות לחם על כל סוגיו, כולל לחמים מיוחדים. מדובר בכ-150 אלף כיכרות לחם ליום שלא נמכרו והם נאספים על ידי המאפיות, שמוכרות את רובם במחיר אפסי למאכל עגלים. לדברי גדי אנג'ל, מנכ"ל משותף במאפיות אנג'ל, אחת משלוש המאפיות הגדולות בארץ, "זה כמעט כמו לזרוק". לדבריו, מאפיות אנג'ל מחזירות מהחנויות כל יום כ-2.5 טונות לחם שלא נמכר ובסך הכל כ-600 טונות בחודש, שזה יותר מ-15 אחוז ממכירות הלחם הכוללות של אנג'ל בחודש. אנג'ל מעריך שנתון דומה קיים גם בשתי המאפיות הגדולות האחרות. לדבריו, הקושי להקטין את היקף כיכרות הלחם המבוזבזים נובע גם מהמספר הגדול של סניפי רשתות שיווק שנפתחו בשנים האחרונות, ואשר לכולם צריך לספק לחם. זאת למרות שצריכת הלחם הולכת ויורדת בשנים האחרונות. לשאלת מעריב מדוע לא מחלקים לארגוני צדקה את הלחמים העודפים, שהם בני יום אחד בלבד, אמר אנג'ל, שכיכרות המוחזרים מהרשתות זוכים לטיפול מזלזל: "היחס אל 'לחם חזרות' הוא מאוד בוטה. הוא יכול להיזרק ליד חומרי ניקיון ואין לי ערבות שהוא ראוי למאכל אדם", אמר אנג'ל.
|
 |
 |
 |
 |
|
|