 |
45% מהציבור אינם מודעים לכללי השימוש הנכונים בבשר ודגים, מרגע הרכישה ועד תהליך הבישול. כך עולה מסקר "התג הירוק", מיסודה של הסתדרות הרופאים הווטרינריים. הסקר נערך בקרב 400 איש, שפנו בחודשים האחרונים אל הקו החם של "התג הירוק". 32% מהנשאלים השיבו כי חולפות 90 דקות מרגע רכישת המוצרים ועד שהם מגיעים למקפיא או למקרר הביתי. זהו זמן ארוך שבמהלכו עלול הבשר להתקלקל, ואם הוא קפוא - להפשיר. עוד עולה מהסקר, כי 38% נוהגים להקפיא שנית מוצרי בשר ודגים שהופשרו. הדבר איננו מומלץ, מאחר שמוצרי בשר ודגים מופשרים נחשפים לטמפרטורה המאפשרת התרבות חיידקים. נתון נוסף מלמד, כי 60% מהנשאלים אינם מקפידים על נקיון משטחי העבודה במטבח (שיש, קרש עבודה) תוך כדי בישול ובין בישול אחד למשנהו. הדבר חושף את המזון להתפתחות חיידקים. ד"ר גידי ציפורי, יועץ מדעי של "התג הירוק" אומר, כי יש להקפיד שמוצרי בשר ודגים קפואים יגיעו תוך שעה מרגע הרכישה אל המקפיא. מוצאי בשר טריים יש להעביר תוך חצי שעה לכל היותר למקרר, או להובילם בתוך תיק עם קרח. יש גם להימנע באופן מוחלט מלהחזיר למקפיא מוצרים קפואים שהופשרו.
|
 |
 |
 |
 |
|
|