 |
במסגרת אירועי הכנס השנתי של ענף המזון, "מזון בעידן החדש", שייערך השבוע, תוכרז לראשונה תחרות "צלחת הזהב" לעידוד החדשנות בענף המזון. מטרת התחרות לעודד חדשנות שיווקית וטכנולוגית, באמצעות הכרה והערכה למוצרי מזון חדשניים מייצור מקומי, אשר הושקו וזכו להצלחה בחדירתם לשוק. התחרות תכלול מספר קטגוריות, ביניהן: משקאות, חלב ומוצריו, מוצרי בשר, דגים, מוצרי פירות וירקות, מוצרי מאפה, שוקולד וממתקים, חטיפים מלוחים ורטבים. המוצרים ייבחרו על-פי קריטריונים שהוגדרו, כמו מקוריות, חדשנות תפיסתית ובהבטחה השיווקית, חדשנות טכנולוגית של המוצר, חדשנות בעיצוב המוצר, בבולטות על המדף ובאריזה, איכות המוצר, שיעור חדירה והתנסות חוזרת של המוצר, ומידת ההצלחה של המוצר. יו"ר ועדת התחרות ויו"ר חבר השופטים הינו יוחנן לוי, מנהל המרכז לחדשנות ופיתוח עסקי במשרד התמ"ת. חבר השופטים כולל נציגים מתחומי טכנולוגיית המזון, השיווק, המו"פ, הפרסום, הקמעונות, האקדמיה, עיתונות מקצועית ואחרים. המוצר המצטיין בכל קטגוריה, אשר יעמוד בקריטריונים הנדרשים, יזכה בתואר "המוצר החדשני המוביל בקטגוריה". הענקת הפרסים תיערך במסגרת הכנס השנתי של ענף המזון.
|
 |
 |
 |
 |
|
|