ראשי > ניו אייג' > פותחים ראש > כתבה
בארכיון האתר
האדם המודרני בגוף פרה היסטורי
אייל קוטנר חושב שכל הבעיות שלנו מתחילות ונגמרות בעובדה שאנחנו אוכלים אוכל מבושל
לכתבה הקודמת דפדף בניו אייג' לכתבה הבאה
אייל קוטנר
7/7/2004 9:32
המהפכה הטכנולוגית והמדע, שהקפיצו אותנו בקוונטום-ליפ אל תקופה שבה האדם הוא יצור ביוני לחלוטין – ניתן לפירוק, הרכבה, שיבוט, שדרוג ותכנות מחדש - כנראה לא ממש עושים רושם על ההרד קור של בן האדם. הדם שלנו עדיין אדום, איברנו עשויים רקמה בשר וגידים, מוחנו מהתל בנו ומטלטל אותנו למצבים רגשיים מן הקצה אל הקצה וסוד החיים האמיתי – כיצד פועלים כל הרכיבים שהמדע יודע כל כך יפה להגדיר ולפרק לגורמים  –עדיין נותר תעלומה.

למעשה, בכל הנוגע לאיכות חיים, העובדות בשטח לא ממש משמחות - רוב האנשים סובלים ברמה זו או אחרת בתוך גופם. גופנו, כך נראה, לא קיבל על עצמו את הקידמה ולא ממש מסוגל לתפקד בפול-דרייב על "דלק" שאינו מוכר לו מימים ימימה. אותו דלק סינתטי, מזוהם, ומעובד אינו מכיל בתוכו את המידע הגנטי-מולקולרי שהכיל הדלק שהזין את האנושות במשך כל כך הרבה שנות אבולוציה.
בימים אלה, כשאנחנו נכנסים לחנות טבע ומוצאים את השלמות הנהדרת והבלתי מעורערת של אמא אדמה כלואה בבקבוקי זכוכית אטומים, דווקא עכשיו, רגע לפני שקיעת האונייה "שלעולם לא תטבע" עלינו לעצור את הקרוסלה, לעשות חושבים ולבחון את הדרך והכיוון שבהם אנחנו
צועדים.
 
אנחנו, בני האדם, קיימים במתכונת הנוכחית שלנו כבר כמה מיליוני שנה. מנגנון חילוף החומרים שבנו התפתח בהתאם לסביבה ולמזון שהיו זמינים לאורך שנות האבולוציה. באלפי השנים האחרונות, ובמיוחד במאה האחרונה, שינה האדם בצורה רדיקלית ביותר את טיבען של התבניות המולקולריות המוזנות אל הגוף. המבחר הטבעי של המזונות, שהיה זמין בזמן אבות אבותינו, לא כלל מוצרים כמו חיטה או מוצרי חלב. למעשה, מבחינה אבולוציונית בני האדם הם בעלי החיים היחידים הניזונים מחלב של בעל חיים אחר, ולא רק בתקופת הינקות אלא גם בבגרות.

האם באמת עלינו להיות מופתעים מתופעות כמו חוסר הסתגלות או מטבוליזם לא תקין, שמופיעים לא פעם בדמות אלרגיה לגלוטן שבחיטה או ללקטוז שבחלב הפרה? הייתכן שחוסר הסתגלות זה של גופנו הוא רק קצה קצהו של הקרחון?

הייתכן שהתשובה לחוסר יכולתו של הגוף לזהות ולהסתגל לעיכול מזונות נובע למעשה מתופעת הבישול החדשה כל כך לגופנו מבחינה אבולוציונית? ומה אם תהליך הבישול עצמו הוא הגורם והסיבה העיקרית להופעת כל התחלואים הקיימים בעולם המודרני - מקדחת השחת, אלרגיות למזון ועד סרטן ואפילו איידס?

אתה הוא מה שאתה אוכל
שאלות בסיסיות אלו מובילות אותנו חזרה אל המקורות, למגוון המזונות שעל בסיס מבנם המולקולרי התפתח גופנו ושגשגה תודעתנו, אותם מזונות שהמנגנון העדין של גופנו יודע לזהות כמרכיב חיוני ולא כגוף זר או פולש. אותו מגוון טבעי שהזין אותנו בטיפוסנו עד לראש שרשרת המזון - אותה שרשרת שהיום אנחנו עומדים בראשה ומוחצים, רומסים, דורסים, משחיתים, כורתים ושורפים את תחתיתה.
התיאוריות הנוגעות לצמחונות ולטבעונות הובאו מן המזרח, ובעיקר מהודו שם הופצו על ידי מורים רוחניים שהחכימו להבין כי אכילת בשר מבושל פוגעת בגוף וכתוצאה מכך מערפלת את היכולת להתפתחות רוחנית. יוגים ומורים רוחניים מכל האסכולות הציעו מאז ומתמיד דיאטות עשירות בדגנים ובקטניות, שהיו המזון הזול והזמין ביותר בארץ זו לאחר המהפכה החקלאית.

אבל לא על צמחונות או טבעונות אני מבקש לדבר אלא על גישה הדוגלת באכילת אוכל חי, ללא כל בישול, מה שמכונה Raw food diet. על פי אורח חיים זה תהליך הבישול הוא שמשחית את המזון – גורם לו לאבד את זמינותו האנזימתית לגוף ויוצר בתוכו רעלים ומוטציות.

אוכל חי במצבו הטבעי, ללא עיבוד, חימום או כל שינוי אחר, מספק לגופנו את כל המרכיבים החיוניים לתפקידו התקין. יתרה מכך, תופעה נוספת המופיעה לאחר תקופה ממושכת של אכילת אוכל חי היא תהליך הרגנרציה, חידוש ובנייה של התאים הפגועים ובמקביל פליטה של פסולת ישנה ממזונות מבושלים שנאגרו בגוף. וזה עוד לפני שהזכרנו את תחושת האיזון, הבריאות גופנית, תחושת קלילות, תחושה חזקה של קרבה לטבע, בהירות מחשבתית והתרוממות רוח.
 
אתה הוא מה שאתה אוכל, אמרו גם סוקרטס וגם הרמב"ם. ואכן, חיוניות באה רק מחיוניות - כאשר נספק לגופנו מזונות בעלי מטען אנרגטי ואנזימטי עתיר חיים, ההשפעה תהיה בהתאם.

חדשות
פותחים ראש
מדיטציה
בודהיזם
אומנות לחימה
הספרייה
אסטרולוגיה
  מדד הגולשים
תשתחרר, בנאדם
                  40.86%
אני הוא זה
                  9.68%
האיש שפתח את הדלת
                  5.38%
עוד...

פותחים ראש
אימה ופחד: כך המוח מונע מאיתנו לעשות מדיטציה  
האל שבאל.אס.די  
על תפיסת הזמן של ספר ויקרא: פרשת שבוע