|
|
עד כה: 26 תגובות, ב- 17 דיונים.
|
|
|
הוסף תגובה
|
|
 |
17.
תעמולה חסרת בסיס כמעט.
צבי,
25/08/05 21:37
| מגיבים שונים כבר הצביעו על מספר לא קטן מהלקויות של המאמר הזה. אוסיף ואציין את הנקודות הבאות:
א. יייתכן שאוכלוסיות מסוימות (אבות אבותיהם של המאסאי באפריקה, של הלאפים, של הסקנדינבים ועוד) בייתו בע''ח שונים כבר כמה עשרות אלפי שנים לפני המהפכה החקלאית, מה שאולי יכול להסביר יכולת ספיגה טובה של חלב מפרות, עיזים וכו' אצלם לאחר גיל הינקות.
ב. קוטנר מנסה ללא בסיס ליצור את הרושם שהמין האנושי התחיל לבשל מזונות רק החל מעידן החקלאות שתחילתו לפני קצת יותר מ10,000 שנה, ולכן הוא טוען שתופעת הבישול חדשה למדי עבורנו מבחינה אבולוציונית. אך הממצאים הארכיאולוגיים כמו גם עדויות מוצקות - אנתרופולוגיות ואחרות - מפריכים לגמרי טענות כאלו. מסקירה נרחבת של הספרות הרלוונטית שנערכה בשנות ה-80 שבחנה את כל הראיות הארכיאולוגיות הזמינות הסיקו שהאדם למד לרתום את האש *גם לבישול* כבר לפני 230,000 עד 400,000 שנה (James SR. Hominid use of fire in the Lower and Middle Pleistocene. Current Anthropology, Feb, 1989; 30 (1): 1-26). מחקר מהשנה שעברה שהתפרסם בכתב העת נייצ'ר מציע להקדים את תחילת השימוש המבוקר באש לסביבות 800,000 שנה טרם זמננו (Neumann N. Earliest fire sheds light on hominids. Nature, Apr 30, 2004). כך או אחרת, אין ספק שהאדם כבר מבשל מזונות רבים ומשונים - הן מהחי והן מהצומח - כבר מאות אלפי שנים. קוטנר עצמו (ראה תגובתו לאחת התגובות) מצביע על כך שדרושים מינימום 100,000 שנים בערך לשם הסתגלות גנטית ברמה של 1% אצל בני אדם. לפיכך הוא משמיט את הקרקע מתחת לתעמולת התפריט הנא שהוא קידם בהתלהבות, מכיוון שאנשים *כבר בישלו* מזונות רבים מהחי והצומח כבר מאות אלפי שנים.
ג. ל''תהיות'' שמעלה קוטנר ביחס לתהליך הבישול כשלעצמו כגורם למגוון סוגי תחלואה שקיימים עד היום הזה, כולל תוספות מהעידן המודרני כמו איידס ומחלות ניווניות כמו סרטן, אין שחר. אם כבר, תהליך הבישול עצמו מגביר את הזמינות של חומרי תזונה מסוימים עבור הגוף. הקרטנואידים במאכלים כמו גזר ועגבניות בין השאר הופכים ליותר זמינים מבחינה ביולוגית *לאחר בישול*. בישול מסוגל גם להרוס מיקרובים מסוכנים שאורבים בתוך המזונות שאנו עומדים לצרוך.
ד. אמנם נכון ש''שבטים קדומים נהגו לאכול את מרבית מזונם ואת בשר הציד שלהם כמות שהוא'', אך מנהג זה ננטש ברובו לאחר שהאדם למד לבשל בעזרת האש, כשאנשים הבינו שהבישול הופך מזונות רבים לטעימים יותר. עובדה זו הביאה את רוב האנשים להכרה שאכילת מזון נא - בעיקר מן החי - היתה כורח המציאות עד שהתגלה שאפשר לבשל בעזרת האש.
קוטנר גם מתעלם מממצאיו של פרייס שמצא שכל התרבויות הפרימיטיביות שחקר התסיסו חלק ממזונותיהם ע''מ להגביר את האנזימטיות שלהם, כמו גם שננקטו תהליכי השרייה, הנבטה וכיו''ב כדי לנטרל את חומרי ה''אנטי תזונה'' ורעלים אחרים בדגנים, אגודים וקטניות, שהרי המזונות האלה לא נאכלו במצבם הטבעי לפי עדותו. האסקימוסים למשל נהגו להתסיס מתחת לפני הקרקע חלק מבעלי החיים שצדו, ממש עד לתקופה שהאדם הלבן הביא אליהם את המזונות הקלוקלים.
קוטנר סותר בעליל חלק מטיעוניו כשהוא נדרש לממצאים ולאתר ע''ש ווסטון פרייס. מאחר והוא קיווה לקדם כאן את נושא התפריט הנא, טוב היה עושה קוטנר לו לא היה מאפשר לאף אחד פתח להפריך בקלות רבה טענות שונות שבאמתחתו. האם הוא תיאר לעצמו שאיש לא מסוגל לקרוא את ממצאי ווסטון פרייס ואת העדויות ההיסטוריות וכד'? אם תפריט נא לגמרי מיטיב מאד עם קוטנר, שיהיה לו ולדומים לו בהצלחה ובריאות שלמה. מה שקשה לקבל הוא נסיון רעוע לרתום את ההיסטוריה, האנתרופולוגיה, הביולוגיה והארכיאולוגיה להוכחת תורה תזונתית שבסופו של דבר אי אפשר לאשש מאף אחד מכיוונים אלו.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
16.
האם השתתפת בסדנא של גבריאל ?
יהודית,
גליל,
18/07/05 23:50
| אתמול הסתיימה סדנא בת 4 ימים של ד''ר גבריאל קזאנס שהתקיימה בנווה שלום שעסקה באוכל חי Raw food (בישלנו, הדגמנו ואכלנו אוכל חי, אורגני, טבעוני מלא) כדרך להתפתחות רוחנית ובריאות גופנית. גבריאל הוא הכוהן הגדול של סוג תזונה זה בארה''ב ומגיע פעמיים בשנה לארץ לסדנאות בריאות וניקוי הגוף.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
15.
איפה משיגים מתכונים?
חופית,
11/07/04 19:25
| וביותר רצינות: איפה קוראים יותר על הדרך הזאת?
*ושאלה נוספת- האדם שחי בעבר אולי אכל אוכל לא מבושל , אך אל לנו לשכוח שאז לא נטו לרסס במיני חומרים כימים את הירקות והפירות, שלא נדבר על החומרים האנטיביוטים שמחדירים בבשר אז מה עושה האדם המודרני בבואו לנסות את התאוריה המעניינת הזו?
*וחוץ מזה - תודה על הכתבה המעניינת
הגב לתגובה זו
|
|
 |
גורמ'ה טבעי - חי
אייל קוטנר,
גליל,
12/07/04 12:39
| בלינקים אשר בתחתית הכתבה ניתן למצוא קישורים, ספרים, פורומים, ומתכונים רבים ומגוונים כיצד ניתן להכין ארוחות המבוססות על המזון הטבעי והחי - בארה''ב ישנן מסעדות גורמה מדהימות המגישות מזון חי שאינו מבושל בצורה ססגונית, ובטעמים משכרים... והכל תוך שמירה על התכונות המרפאות של המזון - מנרלים, אנזימים וכו''
לגבי איכות המזון בימנו: כמובן שיש צורך הגדיש באלפי גדשים את חשיבות צריכת מזונות אשר גודלו בשיטות טבעיות, אורגניות ללא שימוש בדשנים כימיים וריסוסים נגד מדבירים או עשביה - רעלים אלה הן חלק נכבד מגורמי התחלואה והעיוותים בתאי גופנו - במיוחד מוצרים מן החי אשר גודלו בתנאים מחרידים של האכלה בתערובות סנטטיות גדושות פרוטאינים מעובדים, אנטיביוטיקה, הורמונים, זרזי גדילה ועוד כולרות: הם סכנה ממשית על המשך קיומנו! ניתן להשיג גם בארץ מוצרים מן החי כגון ביצים, בשר ועוף אשר טופלו והואכלו בצורה אורגנית, במרעה טבעי, ללא פיטום והתעללות. בברכת בריאות אישית וגלובלית ובתיאבון.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
תודה!
חופית,
14/07/04 18:09
| |
 |
14.
רק שהאדם הקדמון חי 20 שנה...
ערוץ המדע,
מרכז,
10/07/04 10:38
| אם בחרת להתעסק בנושא הזה, מדוע לא הזכרת שאבותינו לא חיו יותר מגיל 20? עד לפני 200 שנה תוחלת החיים היתה גיל 30 והאנשים היו קטנים יותר בגובה. הידעתם שהיפנים הצמיחו את עמם ב- 5 ס''מ על ידי עידוד צריכת מוצרי חלב? ומה עם הסיכוי לחטוף מחלות וזיהומים הכרוכים באכילת אוכל נא? אז יש הרבה חסרונות בלהיות אדם קדמון. שלא לדבר על הטעם....
הגב לתגובה זו
|
|
 |
אדם קדמון
אייל קוטנר,
גליל,
11/07/04 10:17
| הנתון שהאדם הקדמון חי 20 שנה הינו כוזב. אכן תוחלת החיים ירדה דרסתית וזאת בעיקר לאחר המהפכה החקלאית כלומר לפני עשרת אלפים שנה בקירוב, אז החל האדם לגדל ולבשל את מזונו במקום להיות מוזן מן הבר, המגוון השפע הטבעי. הפירות, הירקות, האגוזים הפכו לחיטה עמוסת גלוטן הסותמת את צנרת הגוף. חיות בויתו החלו שותים את החלב. אך מחקרים אנטרופולוגים מוכיחים כי האדם אשר חי בתקופה הנאוליטית הקדומה למהפכה החקלאית חי שנים רבות הנעמדים על מאות שנים וניזון מן המגוון הטבעי שאמא אדמה מציעה ללא כל עיבוד או השחתה של המזון. עד היום קימות תרביות אשר שמרו על אורח חיים טבעי, ומזון חי דוגמת ההונזה, הז'ורז'נים, הפולונזים ועוד רבים אחרים כפי שניתן לקרוא המחקרים של ד''ר פוטנזר ווסטון פרייס: הנהנים מחיים נטולי מחלות המערב וגילאים מופלגים ביותר. המידע כי האדם הקדמון חי שנים מעטות בלבד הינו פרי פרופוגנדה של הרפואה הקונבנציונלית המנסה לטפוח לעצמה על הכתף ולשכנע אנשים כי המודרניזציה תורמת לאיכות החיים. המידע מבוסס על ימי הביניים הנגוע מגפיות נוראיות בעיקר מהסיבות שהזכרתי לעייל וכאמור פוסט המהפכה החקלאית שגררה אחריה את התעשיתית ולמעשה הייתה שריקת הזינוק לתחילת הסוף של הסביבה והגזע האנושי יחד איתה. בנוסף מחקרים גנטיים מוכיחים כי לשם הסתגלות גנטים ברמה של 1% של הדי אן אי דרושים כמאה אלף שנה בקירוב, לכן על פי ניסויי ד''ר פוטנז'ר וההתרחקות הקיצונית מאורך חיים טבעי בדורות האחרונים אין סיכוי להסתגלות מלאה לאורח החיים הנוכחי לפני הכחדת האדם והסביבה. סימנים ברורים לבאות ניתן להבחין בירידה הגלובלית בפוריות האדם בדורות האחרונים: ירידת ספירת הזרע והבציות הבראיות לרמות אפסיות. בברכת בראות ואהבה
הגב לתגובה זו
|
|
 |
האדם הקדמון כבר בישל מזונות
צבי,
25/08/05 19:41
| קודם כל, המגיב הראשון טעה ודיבר על אורך חיים במקום לציין שמדובר בתוחלת חיים ממוצעת של כלל האוכלוסיה בתקופה הפליאוליטית, מה גם שממוצע זה קרוב יותר ל50 שנה. אנשים רבים שהצליחו להחלץ ו/או להמנע מסכנות שונות הגיעו בזמנים ההם לזיקנה מופלגת יחסית של 70+ ואפילו 80+ ויותר כפי שמעידים ממצאים שלדיים בזכות התזונה הטבעית שופעת החומרים המזינים. אני מסכים עם טענת קוטנר שתוחלת החיים הממוצעת אכן ירדה החל משחר העידן החקלאי.
אלא שקוטנר, שבלי ספק מעוניין לקדם את רעיון דיאטת המזון הנא, מטעה לצערי את הקוראים לחשוב שהאדם התחיל לבשל את מזונו רק החל משחר עידן החקלאות, טענה בלתי נכונה שמופרכת בקלות ע''י הממצאים שמלפני המהפכה החקלאית וע''י השכל הישר כאחד. מסקירה נרחבת של הספרות הרלוונטית שנערכה בשנות ה-80 שבחנה את כל הראיות הארכיאולוגיות הזמינות הוסקה המסקנה שהאדם למד לרתום את האש *גם לבישול* כבר לפני 230,000 עד 400,000 שנה (James SR. Hominid use of fire in the Lower and Middle Pleistocene. Current Anthropology, Feb, 1989; 30 (1): 1-26). מחקר מהשנה שעברה שהתפרסם בכתב העת NATURE מציע להקדים את תחילת השימוש המבוקר באש לסביבות 800,000 שנה טרם זמננו (Neumann N. Earliest fire sheds light on hominids. Nature, Apr 30, 2004). כך או כך, אין ספק שהאדם כבר מבשל מזונות רבים ומשונים - הן מהחי והן מהצומח - כבר מאות אלפי שנים. לפיכך, הטענה ש''מחקרים אנטרופולוגים מוכיחים כי האדם אשר חי בתקופה הנאוליטית הקדומה למהפכה החקלאית חי שנים רבות הנעמדים על מאות שנים וניזון מן המגוון הטבעי שאמא אדמה מציעה ללא כל עיבוד של המזון'' היא לא נכונה בעליל, מכיוון שבישול הוא צורה של עיבוד, אם כי לא דרסטי. ה''מחקרים האנתרופולוגיים'' שקוטנר נדרש להם לוקים ללא ספק באופן יסודי. עד המהפכה התעשייתית שהחלה לפני 200 שנה בערך, חקלאים ביצעו הכלאות שונות בין זני חיטה ודגנים אחרים, אך אלה לא הפכו את סוגי החיטה שהיו שמינים עד לתקופה ההיא ל''עמוסי גלטן'', דבר שהתרחש רק במאה האחרונה לערך. מלבד זאת, קוטנר משמיט את העובדה שרב המזונות מן הצומח רעילים בצורתם הטבעית ורק בישול מסלק את הרעלים. לכן האדם ניזון בעיקר מבשר עד שלמד לבשל.
קוטנר צודק בציינו את ההונזה ועמים אחרים כתרבויות ששימרו את מסורות הכנת המזון הטבעיות שלהם, אולם הוא לא ציין שד''ר ווסטון פרייס מצא שאת רב מזונותיהם הם מבשלים או מתסיסים בכדי להגביר את הערך התזונתי והספיגה של המזון. קוטנר גם כורך את ד''ר פוטנג'ר יחד עם ד''ר פרייס, אך ממצאיו של ד''ר פוטנג'ר תקפים לחתולים - חתולים מטבעם ''מתוכנתים'' לאכול ולעכל בשר נא בקלות ומשיגים בריאות מצוינת ואריכות ימים מתפריט נא בלבד. תפריט נא לחלוטין מתאים להם אך לא לבני אדם.
מכל האמור לעיל, מוצאים שכשקוטנר מציין בצדק ש''לשם הסתגלות גנטית ברמה של 1% של הדי אן אי דרושים כמאה אלף שנה בקירוב'', הוא לא הבחין שבכך הוא השמיט את הקרקע מתחת לאותם טיעונים שהוא כותב שמקדמים תפריט נא.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
13.
cooked food
Peretz,
B.Sheva,
08/07/04 09:58
| The end of the human race shall be thru his own civilisation:i.e: sedentary life,pollution,and COOKED FOOD
הגב לתגובה זו
|
|
 |
נראה שהעולם נגמר מהר מהאדם...
בגדי המלך חדשים,
08/07/04 11:15
| משום מה, בהתחשב בקצב הגידול המטורף של האוכלוסייה בעולם, סוף האנושות לא ממש נראה באופק, אפילו אם כולם יאכלו אוכל מבושל. אם כבר, יתר היצורים המסכנים בעולם דווקא ייהנו אם האדם יגרום לעצמו להצטמצם.
בקיצור, הכול בבלט. תאכלו, תשתו, תעשנו, תזדיינו ותחטפו איידס - כל אדם שמת עוזר לטבע לחזור לאיזון. האדם חונק את העולם עם הזבל שהוא מייצר והורג את כל יתר היצורים, חוץ מג'וקים שדווקא מתרבים. האדם הוא אולי היצור היחידי בטבע שככל שרע לו וחסר אוכל הוא מייצר יותר ילדים וככל שטוב לא הוא מייצר פחות – הפוך כמעת מכל החיות.
רק דבר אחד. כאשר אתם אוכלים זבל ונהיים חולים מזה אחר כך, תשתדלו למות מהר כדי לא להעמיס על מערכת הבריאות הקורסת.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
12.
feeding on raw food
Alfassy,
Ofaqim,
08/07/04 09:10
| The conception that we are what we eat is forever standing .This is the reason why I always pick up something rich from the MENU at restaurants. .To live in harmony with mother nature U should accept her offerings ''raw'' Do U cook mother's milk for the baby?I vehemently believe that cooking shall be revealed one day perversion
הגב לתגובה זו
|
|
 |
11.
בריא, בריא, אבל מה אם טעים?
ל"ת
אביה,
תל אביב,
08/07/04 09:00
| |
 |
10.
זה תלוי באדם
יוסי,
08/07/04 08:04
| כול אדם זה יכול להשפיע אחרת אני מכיר אנשים שניסו לאכול ככה וניהיו חולים ואחד אפילו נפטר. ואני מכיר חלק שדווקא זה השפיע לטובה. אני מכיר מישהו בן 89 שכול יום שותה קוקה-קולה ומעשן סיגריות מאז שהו היה בן 15 והוא בריא כשור זה הכול תלוי באדם
הגב לתגובה זו
|
|
 |
9.
בני האדם ואהבה
לב,
08/07/04 06:57
| בני האדם חיו ויחיו תמיד בזכות מעיין החיים הבלתי ניתן לכיליון..... - אהבה.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
8.
30 אלף שנה זה מספיק זמן להסתגל
א.ד.,
08/07/04 02:14
| נכון שהאבולוציה הפסיקה ברוב המובנים לפני כ-30 אלף שנים, כשהאדם למד להגן על עצמו (באופן יחסי) מאיתני הטבע, ולאפשר גם לחלשים (יחסית) בקבוצה לשרוד. אבל - מאותה תקופה ועד היום, רוב בני האדם בעולם חיים על אוכל מבושל. אם האוכל המבושל היה גורם נזקים משמעותיים הוא היה צריך באופן טבעי לקצר את החיים של אלו שאוכלים אותו. קבוצה כלשהי שלא אוכלת אוכל מבושל כבר היתה מסתמנת בבירור כחזקה, בריאה וארוכת חיים יותר. משם ועד הפצת הרעיון לשאר המין האנושי, הדרך לא כל-כך ארוכה. העובדה שזה לא קרה, מעידה שהאוכל המבושל לא כל-כך מזיק, או שכבר הסתגלנו אליו.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
7.
תגובה
נדב,
ניו-יורק,
07/07/04 22:17
| אומנם אנחנו-בני אנוש, היונק היחיד שניזון מחלב של יונקים אחרים, אנחנו גם היונק היחיד שעוסק בחקלאות כבר עשרות אלפי שנים ועד היום.
הגזעיים הקוקזים או ''הלבנים'' (אירופאים,עמי הים השחור) מעכלים את הלקטוז שבחלב פרה ביתר קלות מאשר גזעיים לא ''לבנים'' (כושים, אסיתים,יהודים, ערבים)
הגב לתגובה זו
|
|
 |
6.
איזה קשקוש-תוחלת החיים אז קצרה
אוריה,
07/07/04 22:01
| תוחלת החיים של האדם הקדמון כפי שמתאר אותו הכותב המלומד היתה 30-20 שנה. היום עם כל האוכל המבושל אנשים חיים מעל ל-80 90 שנה.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
באמת, *איזה* קשקוש?
צבי,
25/08/05 19:48
| תוחלת החיים ה*ממוצעת* של האדם הקדמון היתה קרובה יותר ל50 שנה דווקא. לא מעט אנשים הגיעו לזיקנה מופלגת, כולל מעל 80-90 שנה.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
5.
כתבה שטוחה ומסוכנת
מירו,
מרכז,
07/07/04 21:55
| מה לעשות אנחנו לא חיים ביער על העצים או במערה . חלפו הימים שרק 30% מהילדים היו זוכים להגיע לבגרות בגלל שהשאר היו מתים בעיקר מתזונה לקוייה. לאלכול בשר לא מבושל זה סכנת נפשות - סלמונלה, פרה משוגעת, דיזינטריה ומחלות רבות שנהרסות בבישול יכולות לפגוע בנו. גם הרבה ירקות מצריכים בישול כדוגמת תפוחי אדמה שלא מבושלים הם רעל. אז לחשוב לפני שכותבים כתבה שאנשים יכולים להפגע ממנה
הגב לתגובה זו
|
|
 |
4.
מאמר שטחי ולא מבוסס על עובדות
ל"ת
חייה,
טבעון,
07/07/04 21:40
| |
 |
3.
שטחי ודוגמטי ביותר
אירי,
07/07/04 17:35
| כל מי שמתעלם מההבדלים הגופניים/אנרגטיים בין בני אדם שונים וממליץ לכולם על אותו סוג תזונה, לא ירד לעומקם של הדברים. בכל תרבויות המזרח הכירו החכמים בקיומם של אלמנטים שונים בעולם ובאדם- אדמה,אש,אויר (הודו והמסורת האיורוודית) ואדמה,מים,אש,מתכת ועץ בסין וברפואה הסינית. סוג המזון שאדם צריך לאכול תלוי באלמנטים הדומיננטיים אצלו. דרך אגב, גם באיורוודה וגם ברפואה הסינית ההמלצה הכמעט גורפת היא לאכול מזון מבושל!בעיקר כמובן לטיפוסים 'קרים' שאכילת מזון לא מבושל תחמיר את מצבם (בעיות עיכול,נטיה לחלות וכו') מי יתן וכולנו נילמד דברים לעומק ולא נקפוץ על טרנדים שטחיים (שבעולם התזונה יש כמו זבל) ולא נציע לאנשים דברים שיכולים לפגוע בהם.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
2.
נשמע טוב
גיל,
07/07/04 14:50
| כתבה מעולה ובהחלט פותחת את המחשבה, אבל נשמע קצת מפחיד לאכול אוכל לא מבושל, לא?
הגב לתגובה זו
|
|
 |
1.
ומה לגבי מה שאוכלת הפרה?
קרנית,
07/07/04 14:23
| הכתבה לוקה בחלקיות בכך שאינה מתיחסת למספר נקודות מפתח: 1. גם המזון שאוכלים בעלי החיים שהכותב מציע לאכול לא מבושלים השתנה. פרות, כבשים וכ'ו אוכלים לרוב אוכל מעובד. הם מקבלים חיסונים ותרופות והבשר שלהם אינו נקי מכל הזיהומים לכאורה של העולם המודרני. 2. בישול מזון השתרש בגלל שהוא מביא לחיסול חיידקים שמתקיימים במזון ובטווח ארוך הביא לשמירה על הבריאות. 3. אכילת בשר חי לא מבושל מחייבת שמירה על הגיינה וטריות ברמה שאינה מתיישבת עם הרגלי החיים המודרניים. 4. אם כבר מדברים על חכמים הודים שנמנעים מבשר וכ'ו, לא מספיק לספר לנו עד כמה הם מאושרים, צריך לבדוק גם מה תוחלת החיים שלהם בהשוואה לשלנו. העובדה הפשוטה היא שתוחלת החיים בעולם המערבי גבוהה עשרות מונים מבעולם השלישי.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
בשר לא מבושל מכיל חיידקים
מחלה,
07/07/04 23:33
| |
 |
חידק פוביה
אייל,
גליל,
11/07/04 09:46
| האדם הינו יצור החי בעולם הזה ממש כמו שאר מרכיבי הטבע. הטבע למעשה אינו מתקיים ללא סימביוזה בן כל מרכיביו. החידקים במקרה זה - הינם חלק בלתי נפרד מגופינו ולמעשה ממלאים תפקיד חיוני ביותר בתוך במטבוליזם של הגוף. למעשה בעקבות עודף ההגינה בדורות האחרונים אנו עדים לירידה עקבית ביכולת ההתמודדות של הגוף עם אתגרי החיים בצורת מערכת חיסון פתוחה לרווחה. ללא חידקים אין באפשרות הגוף לבצע את חילוף החומרים הנדרש למחיתו. ישנם חידקים וטפילים רבים - הכוללים סלמונלה ואי-קולי אשר מוזנים בתוך גופינו מן הפסולת העיקולית ועודפי הרעלים ועצם המצאותם בגופינו מונע הרעלה עצמית. במצב בריאות כאשר תפקידם מסתיים הם עוזבים את הגוף, הבעיה מתחילה כאשר הגוף אינו מאוזן ואינו מוזן כהלכה והמערכות הבסיסיות במצב חולשה אשר מאפשר לטפילים, חידקים ווירוסים אשר נמצאים בתוכו באופן קבוע להתרבות בצורה לא מבוקרת ועל מצע של תאים ורקמות אשר אינם מאוזנים. דוגמאות לכך יש אין ספור, החל מהמצאות סלמונלה ואי-קולי במעיים באופן קבוע ותפקידם בעיקול המזון וכלה במחקרים רבים באוניברסיטאות המפורסמות בעולם בנושא ריפוי סרטן ומחלות אטו-אמיוניות על ידי אכילת או הזרקת חידקים וטפילים ''מסוכנים ביותר'' לגוף החולה - מחקרים המוכיחים הצלחה בסדרי גודל מדהימים של ריפוי בזק. האדם אינו יכול לחיות בפחד מתמיד מן העולם הסובב אותו שכן עולם זה נמצא בתוכו ובכל מקום סביבו: חיטוי ואובר היגנה נובעת מהיסטריה, ופחד מן החיים עצמם. גופנו מכיל בתוכו בכל רגע נתון מילירדי חידקים, טפילים ווירוסים שאנו מנסים כל כך לברוח מהם - אילו חלק בלתי נפרד מהקיום, וכאשר האדם לוקח אחריות על גופו, שומר אותו בריא, מוזן ובתחושה של סימביוזה והרמוניה ללא פחד מן העולם הידידים הקטנים הללו יעשו את תפקידם נאמנה ללא הפרעה למנגנון. כאמור זבובים אינם יוצרים אשפה הם רק נמשכים אל אשפה קיימת: את הזבובים לא ניתן להשמיד, ניתן רק לדאוג שלא תהיה אשפה בגופינו והשאר ישאר באיזון בריאות והרמוניה. בברכת בריאות ואהבה.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
בריאות
טייני,
מרכז,
07/07/04 14:44
| קודם כל הכוונה היא ודאי לאוכל אורגני, אף אחד לא מצפה שתאכלי תרנגולת שעברה חיסונים ועינויים ותהיי בריאה מזה. ובקשר לחכמים ההודים, הם עושים הרבה יותר מלאכול אוכל לא מבושל הם שומרים על אורח חיים רגוע, הכולל מדיטציות וכו'.
הגב לתגובה זו
|
|
|
|
|
|
|