אפליקציה חדשה תמצא לכם מידע רלוונטי בפייסבוק
השבוע נערך כנס מיוחד בנושא חדשנות במחלקה ללימודי המחשב במכללה האקדמית ספיר. במסגרת הכנס הוצגו אפליקציות חדשות וייחודיות שפותחו על ידי סטודנטים במחלקה ושעוסקות בכריית וקבלת מידע מהרשתות החברתיות. להן כמה מהאפליקציות שהוצגו בכנס
אפליקציית post itקבוצות הפייסבוק אמנם הפכו לקהילה דיגטלית בועטת, שם ניתן להתייעץ, לערוך קניות, למכור מוצרים ולשתף בחוויות אך הצפת המידע והפוסטים לא מאפשרים למשתמשים לעקוב רק אחרי מה שבאמת מעניין אותם. אפליקציית post it, שפותחה על ידי תום כתר ויקיר ציוני, מאפשרת למשתמשים לקבל עדכונים מקבוצות הפייסבוק לפי מילות חיפוש מסוימות.
תום כתר, אחד ממפתחי האפליקציה, הסביר את הצורך שהוביל לפיתוחה של האפליקציה: "כשהתחלנו לחפש עבודה נתקלנו בהמון קבוצות בפייסבוק לחיפוש עבודה אבל בקושי יכולנו לעקוב אחרי כל העדכונים. בעזרת POSTIT, אפשר להחליט על מילות מפתח מסוימות למשל "משרות סטודנט", "מפתח" וכו'. כמו כן בכדי שהחיפוש יהיה שונה וטוב יותר מהחיפוש של פייסבוק, השתמשנו באלגוריתם שידע למצוא גם מילים "קרובות" למילות החיפוש כלומר אם אני אחפש סטודנט, אז גם אם בפוסט תופיע המילה סטודנטים האפליקציה תמצא את הפוסט".

- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
הWAZE של הטרמפים
אפליקציית "Sapir on my way" פותחה על ידי סטס רודביצקי, מור אלגריסי ומאיר יפרח, סטודנטים ממכללת ספיר, על מנת לסייע לסטודנטים לתכנן מסלול נסיעה המשלב טרמפים ותחבורה ציבורית תוך שניות בודדות. האפליקציה, מכילה מאגר עצום של משתמשים ונסיעותיהם, מסונכרנת עם נתוני משרד התחבורה ולכן תהיה רלוונטית לכל רחבי הארץ.
כמו כן, האפליקציה מאפשרת סינון תוצאות על פי זמן נסיעה רצוי, זמן הגעה, עלות ועוד. בנוסף, על מנת להגביר את בטחון הטרמפיסט בוצע שימוש במידע הקיים בפייסבוק לצורך יצירת פרופיל משתמש. כרגע עובדים המפתחים על פיצ'רים נוספים שיקלו על חווית המשתמש כמו פרסום בקבוצות טרמפים בפייסבוק, לחיצה על מיקום לחישוב מסלול במקום להזין ידני, ניהול נסיעות כנוסע, שיפור של חישוב המסלול, הגדרת ימים קבועים שיפורסם בהם טרמפ אוטומטי, מערכת הודעות מתקדמת ועוד.

טריוויה דיגיטלית של העברית
בעידן בו צעירים משוחחים דרך האימוג'י וכתוצאה מכך אוצר המילים שלהם מדלדל, החליטו מאור חממי ונופר מנטקה לפתח אפליקציית משחק חדשנית הנקראת The Word. האפליקציה תאפשר לילדים, סטודנטים, תלמידי פסיכומטרי ועוד להעשיר את אוצר המילים שלהם בזמנם הפנוי. האפליקציה מציגה מספר אותיות מהן המשתתף צריך להרכיב כמה שיותר מילים כשניתן לבחור את כמות האותיות שיוצגו, לשלב אלמנטים של תחרות במשחק מרובה משתתפים , להגביל את זמן החשיבה ועוד.
אז איך זה עובד? במסך הכניסה, יוצג הסבר קצר על חוקיות המשחק ולמשתמש תהיינה שלוש אפשרויות בחירה: משחק יחיד, תחרותי ומרובה משתתפים (עם חברים). אם המשתמש בוחר באפשרות הראשונה, יפתח בפניו מסך בו יוכל לבחור את כמות האותיות שירצה לקבל. באמצעות האותיות הנ"ל יצטרך להרכיב מילים באורכים שונים. אם המשתמש בוחר באפשרות השנייה, יפתח בפניו מסך בו יבחר את כמות האותיות וכן את מספר המשתתפים איתם רוצה לשחק. המשתמש יועבר לחדר המתנה עד שיתווספו שחקנים נוספים שירצו לשחק עם אותה כמות אותיות ואותם מספר אנשים. בסיום המשחק יוצג למשתמש מסך בו יופיעו המילים של כל שחקן, ניקוד ליד כל מילה, אפשרות ערעור על מילים, מקומו של כל שחקן ביחס למשחק.

אפליקציית TagIt לטקסטים אקדמיים
בעשור האחרון, הולכת וגדלה במהירות כמות המכשירים המחוברים לאינטרנט. כתוצאה מכך כמויות התוכן המיוצר והנצרך בכל רגע הוא עצום. בעקבות כך, הצורך בסינון ובסיווג מסמכי טקסט הולך וגדל. בשימושים רבים מתגלה סיווג טקסטים כיעיל מאוד. כך למשל, בתיבת מייל, טקסטים המזוהים כ"ספאם" יסווגו בהתאם, ויועברו אוטומטית לתיבת הזבל. דוגמא נוספת היא מחשב המלא בקבצי טקסט מפוזרים, שהמשתמש מעוניין לסדר בתוך תיקיות. במקום לבצע זאת ידנית, אלגוריתם סיווג יוכל לבצע את המלאכה באופן אוטומטי.
הבעיה היא שכאשר מנסים לבצע סיווג טקסטים ללא תהליך עיבוד מידע מקדים איכותי, התוצאות די נמוכות מבחינת דיוק. אפליקציית TagIt שפותחה על ידי אל חי ראופר וניר רוזנברג מבצעת עיבוד מוקדם של המידע לפני כניסתו לאלגוריתמי סיווג, ובכך מאפשרת לסווג באחוזי דיוק גבוהים מסמכי טקסט לקטגוריה הנכונה . TagIt מהווה פלטפורמה של סיווג טקסטים, וניתן להרחיב אותה בקלות על מנת לפתור את כל אחד מהצרכים שהוזכרו ועוד.
יכולת הסיווג של TagIt מומחשת ע"י סיווג כתבות חדשות מאתרי אינטרנט לקטגוריה המתאימה.
לדברי ד"ר נורית גלעוז, ראש המחלקה למדעי המחשב במכללת ספיר: "הכנס מהווה אירוע שיא של המחלקה ומאפשר לסטודנטים להתנסות בפרויקט ארוך שהם יוזמים. הפרויקטים מאפשרים להם להתנסות בהגדרת מוצר, צרכים, דרישות, שיתוף פעולה ועמידה בלוחות זמנים. בנוסף, כל פרויקט מצריך אתגר טכנולוגי שהם חייבים לעמוד בו ולכן יש כאן ערך מוסף של למידה עצמית."

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg