בערבה עוברים לשעועית ומשמש במקום פלפלים
החקלאות בערבה עוברת מהפך: במקום פלפלים – ענף שסובל הפסדים כבר שנים רבות – עוברים המגדלים לענפים חדשים – ולגידולי פירות, שיקדימו את עונת השיווק הרשמית
פלפלים וערבה היו עד לאחרונה מילים נרדפות: הפלפלים הישראלים זכו להצלחה מסחררת בשווקי העולם והביאו לא רק כבוד לחקלאים אלא גם כסף רב. אלא שתחרות קשה הורידה את המחירים והפכה את הענף לבלתי רווחי.בימים אלה מתחילה עונה חקלאית חדשה בערבה ו- 30% ממגדלי הפלפל החליטו לעבור לענפי חקלאות אחרים בהם פירות כמו משמש, אפרסקים שזיפים ונקטרינות, וירקות כמו שעועית תאילנדית, חציל בלי גרעינים ואבטיח אישי.
עוד כותרות ב-nrg:
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
לדברי רמי שדה, חקלאי מעין יהב, הודות לחורף הנוח בערבה פירות קיץ יכולים להבשיל בעין יהב כבר בחלקו האחרון של החורף. לפני 40 שנה היה ניסיון לנצל את האקלים לטובת ייצור בלעדי של פירות קיץ עוד בחודש מרץ, אולם המים המליחים באזור הכריעו את בריאות העצים שנעלמו לטובת גידולי פלפל.
"לאחר ניסויים רבים הצלחנו לפתח זנים של עצי פרי המסוגלים להתמודד עם המלח באזור.


כעת ניטע עצי משמש ואפרסק שאליהם יצטרפו בהמשך גם שזיפים ונקטרינות שיבשילו מוקדם משאר הארץ ויהיו פירות הקיץ היחידים בשוק לפני תחילת העונה הרשמית". זן נוסף שנכנס לעין יהב הוא שעועית תאילנדית. האקזוטיות של הזן במראה ובטעם תבדל אותו משאר סוגי השעועית על המדפים.
לפי שעה המהפך בערבה הוא לטובת הגידולים הבאים:
משמש:
בשורה לאוהבי המשמשים, העונה הקצרה של הפרי הקיצי תקדים בערבה והמשמש יגיע למדפים כבר בחודש מרץ. זאת לאחר שעצי פירות הקיץ עושים קאמבק בערבה ארבעים שנים לאחר שנעקרו.
אבטיח אישי:
אבטיח קטן במנה אישית של 3 ק"ג, יהיה חלופה ל"מפלצות" במשקל 10 ק"ג שאנו רגילים לסחוב.
האבטיח ישווק בתום עונת הקיץ ויאפשר לחובבי האבטיחים שנאלצו להיפרד מהעונה ליהנות מהפרי לעוד מספר שבועות. הוא שונה מזני האבטיח המוכרים לכולם ולא רק בגודלו. הוא יכיל רמות סוכר של 12%, זאת לעומת אבטיח רגיל בשיא הקיץ שנחשב לטוב מאוד אם הוא מכיל 10% סוכר.
שעועית תאילנדית:
שעועית מזן תאילנדי שתרמיליה מגיעים לאורך של 45 ס"מ. הגדלה בהדליה כדי לשפר את מראה התוצרת ולמנוע צלקות וסימני שחיקה. הנוצרים מהגידול בשטח.
חציל בלי גרעינים:
דור חדש של חצילים ללא גרעינים שהגיע מספרד. מצטיין במראה חיצוני מושך, מבנה נאה וצבע שחור מבריק. הגרעינים מוסיפים מרירות לטעמם של החצילים ולכן חובבי הירק נאלצו עד כה לנסות לנחש את כמות הגרעינים לפי המשקל של החציל או המראה. מעתה הם יוכלו לקנות ללא חשש. כמו כן נחסך הצורך לקנות את החצילים בסמוך להכנתם, הם בעלי אורך חיים של שבועיים ואפשר יהיה לקנות אותם כשנוח ולבשל או לטגן אותם בתוך מספר ימים ללא חשש שהם יתקלקלו.