ראשי > סטייליסימו > עמוד מתכון








קטגוריות מתכונים 
חפש מתכון 
מתכון 
קרם פולנטה עם עוף ברוטב עגבניות שרי
של ד"ר דפנה שמרון
דרגת קושי:  בינוני

זמן הכנה: שעה

פולנטה, אחד המאכלים העיקריים במטבח הצפון איטלקי, עשויה קמח תירס צהבהב שבושל במים או בחלב. כשהתערובת חמה ורכה, בתוספת מעט חמאה, היא נאכלת כדייסה לארוחת בוקר. התערובת הקרה מתקשה וניתנת לחיתוך ולטיגון. אפשר להוסיף טעם לפולנטה על ידי תוספת גבינה. במתכון הבא הפולנטה נשמרת במרקם קרמי רך, ומשמשת כמצע לפיסות עוף ורוטב עגבניות המתבשם בחומץ בלסמי מתקתק.

המצרכים ל-4 מנות:
לפולנטה:
1 כוס פולנטה או קמח תירס
3 כפות חמאה
2.5 כוסות מים (או יותר)
2 כוסות ציר עוף
3 עלי מרווה קצוצים
1/3 כוס גבינת פרמזן מגורדת
1/3 כוס מוצרלה חתוכה לקוביות קטנות

לעוף:
4 חתיכות בייקון קצוצות גס
250 גר' חזה עוף, ללא עור ועצמות

לרוטב:
1 כוס עגבניות שרי חצויות
1/2 כוס עלי רוקט דחוסים
1/2 בצל סגול חצוי ופרוס דק
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
1/2 כפית סוכר
מלח ופלפל

ההכנה:
מטגנים את חתיכות הבייקון במחבת טפלון על אש בינונית, עד שהן נהיות פריכות. מעבירים אותן בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר מגבת. מפלפלים וממליחים את חזה העוף, וצולים במחבת כ-4 דקות מכל צד, מעבירים לקרש חיתוך ופורסים לרצועות דקות. מערבבים את הבייקון עם רצועות העוף ושומרים חם.

להכנת הרוטב:
מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומאדים באש בינונית כ-2 דקות, מוסיפים את העגבניות, ממליחים, מפלפלים ומקפיצים 3 דקות. מוסיפים את חומץ הבלסמי והסוכר, מערבבים היטב. מוסיפים את עלי הרוקט ומערבבים היטב.

להכנת הפולנטה:
בסיר נפרד ממיסים שתי כפות חמאה, מוסיפים את המרווה, מערבבים, מוסיפים את המים וציר העוף, ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש נמוכה וטורפים בהדרגה את הפולנטה. מבשלים תוך ערבוב עדלקבלת מרקם סמיך וקרמי. אם יש צורך מוסיפים מים. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה הנותרת ואת הפרמזן ומערבבים היטב.

להרכבת המנה:
מניחים בכל צלחת פולנטה, מפזרים מעליה קוביות מוצרלה. יוצקים רוטב עגבניות, ומעליו מניחים רצועות עוף ובייקון.

  דירוג :  
שמור במזוודה שלח לחבר הדפסה
הוסף תגובה    עבור לפורום כתוב לעורך


  
  
  
שמור במזוודה שלח לחבר הדפסה
הוסף תגובה  עבור לפורום כתוב לעורך