 |
/images/archive/gallery/334/357.jpg מנה באבישג.
צילום: רובי קסטרו  |
|
|
תפריט קיץ באורקה, פסטיבל קוסקוס מטורף בגואטה, מקום חדש בשדרות רוטשילד, ועוד |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
גבי בר חיים 9/8/2005 15:54 |
|
|
|
|
 |
נפתח: אבישג, ביסטרו-בר. השם, שבעלי המקום טוענים כי נלקח משיר של אריק איינשטיין ובמקביל מאבישג השונמית מציג גם תפריט הטוען לישראליות. כלומר, לחומרים וטעמים מקומיים עם פרשנות יצירתית וחדשנית. התפריט הורכב על ידי השפים היועצים אבי שטייניץ ועמיר סיוון, ומבוצע על ידי פיטר שיקלושי (לשעבר שף ימה ת"א).
הנה הצצה קצרה לתפריט. ראשונות: קוביות בטטה בסילאן תמרים ושקדים (12 שקל); טבולה פירות ים (15 שקל); פסטייה פרגיות ושקדים
בתבלינים מתוקים (15 שקל). עיקריות: חזה עוף במילוי חציל חרוך ופלפל, במעטפת מעושנת המוגש על תבשיל עדשים וטחינה (55 שקל); קציצות דגים "של הבית", במרק חריף של חומוס, עראק, עגבניות בשלות ומנגולד (59 שקל); פילה מוסר שחום ברוטב עגבניות, קלמטה, ארטישוק ולימון (69 שקל). קינוחים: בוואריה ישראלית על מרנג, עם אגוזי מלך ורוטב שוקולד (27 שקל); קינוח אבישג - סלסלת קדאיף שחומה במילוי מוס חלבה על רוטב פירות יער (27 שקל).
אבישג - ביסטרו בר ישראלי. רח' הברזל 32, רמת החייל, תל אביב. טל': 03-6474001.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
ככה זה נראה מבפנים
|
|
 |
 |
 |
 |
|
אורקה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
אחרי הביקורות המפרגנות בניו יורק טיימס וב-Traveler, בחר החודש המגזין הצרפתי L'optimum באורקה כאחת המסעדות המומלצות בעיניו לקיץ 2005 מחוץ לצרפת. בנימוקיו על בחירתו במסעדה כ"אופציה אינטליגנטית" מציין המגזין את ההגשה המינימליסטית של המנות ואת השימוש בתבלינים של השף ערן שרויטמן, שמוגדר שם כ"מעורר השראה".
אבל באורקה לא נחים על זרי הדפנה, ומשיקים תפריט קיץ חדש. בין המנות: קלאמרי גריל על ענף רוזמרין ותפוח אדמה מדורה (39 שקל); סלט של זנב בקר ומח עצם (45 שקל); פילה מוסר צ'יליאני מונח על פולנטה וגבינת גורגונזולה (91 שקל); וניוקי ברוטב פורצ'יני עם זנב בקר (92 שקל).
גם לקטגוריה הצמחונית התווספו שחקנים חדשים: טורטליני גבינת עיזים וגרעיני תירס קלויים בחמאת טימין (41 שקל); מבחר ירקות על הגריל בוויניגרט עשבי תיבול וגבינת עיזים (76 שקל); ופטוצ'יני עם פטריות כמהין וביצה עלומה (88 שקל).
בקינוחים: עוגת גבינה עם סירופ אוכמניות וקליפת תפוז מסוכרת (36 שקל); ברולה שוקולד (38 שקל); וקולקציה שלמה של קינוחי שוקולד בעבודת יד משוקולד וולרונה (44 שקל). במקביל, מתרענן גם תפריט העסקיות (המוגש בצהריים בימים שני עד שישי במחיר של 79 שקל ובשבתות וחגים במחיר של 94 שקל) ותפריט הבר.
אורקה. נחלת בנימין 57, ת"א. טל': 03-5665505.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
NG
|
 |
|
 |
 |
 |
|
תפריט לילי חדש ב-NG בר & בשר: שיפודוני פירות ים ברוטב פיקנטי של מנגו וגראם מסאלה (45 שקל); שיפודוני חזה אווז ברוטב מתקתק של דבש וג'ינג'ר (45 שקל); פטה כבד עגל עם כמהין ואגוזים, בליווי ריבת חצילים ולחם אגוזים (52 שקל); רוסטביף לבן, מוגש עם סלק בתחמיץ ותאנים, על רוטב צלפים (45 שקל); וחציל סלסה - חצילים צלויים בתנור עם סלסה עגבניות וגבינת צאן, מוגש עם רוטב כוסברה ונענע (35 שקל).
במקביל, פוצחים במקום במסורת BYOB (דהיינו, Bring Your Own Bottle), המעודדת אכלנים להביא עימם את היין האהוב עליהם מהבית, ולשתות אותו בארוחה, ללא תשלום דמי חליצה.
NG. אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב 03-5167888.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
אדמונד
|
 |
|
 |
 |
 |
|
בשדרות רוטשילד נפתח אדמונד, המוגדר כלאונג' בר עכשווי. השף פטריק אלבן (בוגר מסעדת תמוז ז"ל) מכין מגוון מנות ראשונות שמוצעות - שימו לב - במחיר אחיד של 29 שקל למנה. ההשפעות ספרדיות, איטלקיות ומקומיות. בין המנות: כדורי שרימפס במילוי גבינת עיזים על איולי שום; קלמארי ברוטב עשבי תיבול וטפנד זיתים; שרימפס בגריל; לבנה זעתר וצנוברים ופסטו עגבניות מיובשות; כנפי עוף ברוטב מתוק פיקנטי; סינטה צרובה בוויניגרט לימון וצלפים; אספרגוס ברוטב עשבי תיבול; כריך גבינת פטה; וקרפצי'ו סינטה, נקטרינה וגבינת פקורינו. לרגע זה, מדובר באחד הדילים השווים בעיר.
אדמונד. שד' רוטשילד 10, תל אביב; טלפון: 077-4104108.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
קזנקי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מנות חדשות בקזנקי, בהשפעה ספרדית: שרימפס קריסטל על הפלנצ'ה (60 שקל); שיפודי שרימפס על הגריל בשום, שמן זית ועשבי תיבול (40 שקל); וסלט עגבניות עם אנשובי טרי (20 שקל).
קזנקי. הארבעה 16, ת"א. טלפון: 03-5610630.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
סבסטיאן
|
 |
|
 |
 |
 |
|
בסבסטיאן ממשיכים לארח לארוחות שישי שפים מתחלפים, והפעם את שי כספי (אקס ברברסקו וקלואליס), שמגדיר את המטבח שלו כשילוב בין בישול ים תיכוני וצרפתי. ראשונות: שרימפס צרוב על שעועית ירוקה וקולורבי עם סלסה של טבולה; וסלט אנדיב עם עלים ירוקים על סלק אפוי, קממבר ואגוזי מלך. עיקריות: נתחי עגל עם חמאת פורצ'יני על ריזוטו פטריות יער; רביולי סרטנים ברוטב סרטנים, ג'ינג'ר ובצל ירוק; ופילה דניס ברוטב חמאת לימון על עלי מנגולד, פטריות שמפיניון ועגבניות קונפי.
כספי יבשל בין התאריכים 5 באוגוסט ועד ה-26 באוגוסט מדי יום שישי בין השעות 12:00-18:00. סבסטיאן רסטו בר. משכית 33, הרצליה, טל': 09-9513939.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
גואטה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
בשורה מדהימה לאוהבי הקוסקוס: כל חודש אוגוסט ובמהלך ספטמבר עורכת מסעדת גואטה פסטיבל שכולו הומאז' למאכל המסורתי, הכוללת 7 וריאציות עליו. בקולקציה הטריפוליטאית: קוסקוס בחריימה בורי; קוסקוס ירוק (ברוטב עלי מנגולד, שעועית ובשר); קוסקוס אדום (ברוטב עגבניות, שעועית, ובשר); קוסקוס כתום (גרגירי חומוס דלעת ובשר); קוסקוס עם מרק ירקות; קוסקוס עוף; וקוסקוס מפרום. מחירים: 35 שקל למנה.
גואטה. שדרות ירושלים 6 (מול תיאטרון נגה, תל-אביב) טל': 03-6813993.
|
 |
 |
 |
 |
|
 | |
|
|
|
|
|
|
|
|