 |
/images/archive/gallery/316/849.jpg אופיר ג'ובאני ורבקה.
צילום: אופיר ג'ובאני  |
|
|
השף המתארח אופיר ג'ובאני פוטם קשות אצל בשלנית על גרוזינית, אבל חזר עם 3 מתכונים |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
אופיר ג'ובאני 9/6/2005 17:42 |
|
|
|
|
 |
כשאתם מוזמנים לארוחה גרוזינית אסור לכם להגיד לא. הסיבה היא שהאוכל הזה הוא פשוט טעים מדי בשביל שתרשו לעצמכם לפספס. במקרה שלי צרחתי מיד כן, במיוחד בגלל שמדובר ברבקה, אישה מקסימה ובשלנית מוכשרת עם מטרה חשובה למען האנושות: להעמיס לך עוד צלחת מפתה לפני שסיימת את הקודמת. אז אם אתם הולכים לבית גרוזיני, קחו המלצה מאדם מנוסה: תתחילו לצום לפחות יום יומיים לפני האירוע.
כבר בכניסה לבית המצוחצח אתה נתקל בפינת אוכל עצומה, שהופכת את הסלון הפינתי לזניח, ורומזת לך מה אתה הולך לעבור בזמן הקרוב. מיותר להוסיף שאת הסלון לא ראיתי בשעות הבאות. במטבח עצמו אי אפשר להתעלם מסט מדהים של כלים מחרסינה ורהוט עתיק שיובא מגרוזיה. ואם כל זה לא מספיק, בשתי פינות קוטביות עומדים להם שני פסנתרים מעוצבים להפליא.
רבקה הודיעה לי בקשיחות שאני צריך לעלות במשקל, ומהר. ברור שהיא ישר התנדבה לעזור. לא העזתי להתווכח. תוך כדי שיחת החולין,
צרורות של צלחות גדושות הונחו על השולחן, ועליהן מגוון תבשילים, פירות ומתוקים בו זמנית. הריחות המגרים בלבלו אותי לרגע, אבל אז התאפסתי והסברתי שבאתי לבשל ביחד ולכן כדאי להתחיל בקטן, לאט ובטוח.
רבקה הסבירה לי בחיוך שלא מבשלים לפני שמנשנשים קצת, רק שהשולחן הזה נראה לי כמו ארוחת חג ל-40 איש. אבל לא היתה ברירה - יצאתי מההלם והתחלתי לזלול.
תוך כדי בליסה עם תחושת שליחות (והפעם מענגת במיוחד) קיבלתי דיווח מה אנחנו הולכים לבשל. כשעל הדרך דחפו לי עוד כף עמוסה, כבר התחילה לכאוב לי הלסת. רבקה הסתכלה עלי במבט של שתוק ולעס. אז שתקתי, והמשכתי לאכול בעונג.
נתחיל במרק אגוזים, שאני מודה שהייתי מעט סקפטי לגביו, ולכן הוא היה הפתעה טעימה לאללה. אגוזי מלך נחשבים בעדה הגרוזינית לדליקטעס, ובצדק. במרק הם משמשים לטעם, אך גם שחומר שמסמיך את הנוזל, ותורמים למרק מירקם מנצח בלי עבודה קשה. אה, והם גם בריאים ללב.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
מרק אגוזים. צילום: אופיר ג'ובאני
|
|
 |
 |
 |
 |
|
צוואני - מרק אגוזים ועשבי תבלין
|
 |
|
 |
 |
 |
|
המצרכים: 350 גרם גרונות הודו 2 כוסות אגוזי מלך תחונים דק 1 בצל בינוני חתוך לקוביות 1 כף שום כתוש 2 צרור כוסברה קצוץ 1 צרור שמיר קצוץ 1 פלפל ירוק חריף טחון כף רסק עגבניות כפית מלח 2 כפות שמן קנולה כף אבקת מרק 1.5 ליטר מים 2 שזיפים ירוקים חתוכים גס
אופן הכנה: 1. בסיר עמוק מטגנים את הגרונות להשחמה קלה.
2. מוסיפים את הרסק לטיגון קצר ומוסיפים את שאר החומרים.
3. מכסים בעוד כשני שליש מים. מבשלים על אש בינונית כ-45 דקות.
4. מומלץ להגיש את המרק עם שמיר וכוסברה קצוצים מעל.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
עוף ברימונים וחלבון. צילום: אופיר ג'ובאני
|
|
 |
 |
 |
 |
|
חעליה - עוף ברימונים וחלמון
|
 |
|
 |
 |
 |
|
המצרכים: 1 עוף מחולק ל-8 חופן גדול רימון נקי מקליפה (אם אין, 100cc תרכיז רימונים גם יהיה בסדר 1 בצל קצוץ 100cc רוטב תמרהינדי 1 כף שום קצוץ 1 כף כוסברה יבשה כפית מלח לימון 8 חלמונים
אופן הכנה: 1. בסיר רחב מכניסים את כל החומרים חוץ מהחלמונים ל-40 דקות על אש בינונית.
2. מערבבים כל 10 דקות.
3. מוסיפים את החלמונים בזהירות, מנמיכים את האש ומכסים לעוד 15 דקות.
טיפ: לא יאמן, אבל השאריות שארזו לי אחרי הארוחה השתבחו אפילו יותר יום אחרי.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
עוגת דבש. צילום: אופיר ג'ובאני
|
|
 |
 |
 |
 |
|
טפליאני - עוגת דבש בחושה עם אגוזים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
בשלב הזה של הארוחה, למרות הכאבים מהאכילה המופרזת, חייבים להמשיך לקינוח, שלשמחתי הוגש עם תה צמחים כדי להרגיע את הבטן. ועם כל הכבוד לאירוח הבדואי, המסקנה מהארוחה הזו היא שהגרוזינים מנצחים, ובגדול.
המצרכים: כוס דבש 1.5 כוס קמח 5 שקיות סוכר וניל 1 ציפורן 1 כפית קינמון 1 כפית אבקת סודה לשתיה 4 ביצים 1 כוס סוכר רבע כוס שמן קנולה כוס אגוזי מלך
ההכנה: 1. מערבבים בקערה קמח סוכר וניל ציפורן קינמון וסודה לשתיה.
2. מקציפים במיקסר את הביצים על מהירות גבוהה, ומוסיפים בהדרגה לקערה. מערבבים לקבלת מסה אחידה.
3. מניחים את התערובת על תבנית רחבה לגובה של כ-3 ס"מ.
4. מקציפים חלבון עם כף סוכר ומפזרים מעל העוגה.
5. לסיום, מניחים מעל הכל את אגוזי המלך בצורה אחידה.
6. מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות ל-35 דקות.
אופיר ג'ובאני הוא השף של NG בר בשר. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|