 |
/images/archive/gallery/315/176.jpg עוגת גבינה של טאטי.
צילום: נאור רהב  |
|
|
רון לוין טעם השבוע אלפי עוגות גבינה, ולבסוף מצא את הטעימה מכולן. תאמינו או לא, יש מתכון |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
רון לוין 7/6/2005 11:08 |
|
|
|
|
 |
תאמינו לי שזה לא היה קל. במהלך השבועיים האחרונים, כמעט בכל בוקר הייתי צריך לטעום עוגות גבינה שהגיעו ללא התראה מוקדמת, כחלק מהיערכות השוק לקראת שבועות.
המזל הגדול הוא שהחג כבר בפתח, ובמסגרת הרצון שלי ללמוד להכין את עוגת הגבינה הכי טובה שיצא לי לטעום, החלטתי ללכת על עוגת הגבינה של "לחם טאטי", כי היא פשוטה, ביתית מאוד
וכמובן טעימה. לא הכרזתי על תחרות, אבל בהחלט השוויתי בין העוגות. מי שהפתיעו השנה היו בתי המאפה הקטנים, אותם אלה ששוקדים על כל עוגה ועוגה באופן אישי. אחד מהם הוא השף-קונדיטור נועם בבילה מ"לחם טאטי". העוגה שהוא הכין זכתה מיד לציון גבוה במיוחד ובהרבה מחיאות כפיים. אז כרגיל פניתי אליו, והוא הסכים לחלוק איתנו את המתכון.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
עוגת גבינה של טאטי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
המצרכים לתחתית העוגה: 250 גרם ביסקוויט פתי בר וניל 110 גרם חמאה מומסת
המצרכים למלית: 300 גרם גבינה לבנה 9% 300 גרם גבינת שמנת 30% 3 ביצים 1 חלמון 2 קופסאות שמנת חמוצה 220 גרם סוכר תמצית וניל קורט מלח גרד מקליפת לימון אחד
המצרכים לציפוי: 2 קופסאות שמנת חמוצה 60 גרם סוכר
אופן ההכנה של תחתית העוגה: טוחנים את הביסקוויטים במג'ימיקס, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת דביקה ובצקית. לאחר מכן משטחים את התערובת בעזרת הידיים לשכבה אחידה בתבנית בקוטר 26 ס"מ ומניחים בצד.
אופן ההכנה של המלית: מערבבים את כל חומרי המלית לפי הסדר הרשום בחומרים באמצעות מטרפה, עד לקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה מעל לתחתית הביסקוויטים.
לאחר מכן מכניסים לתנור, שחומם מראש לחום של 160 מעלות, ואופים במשך שעה עד שעה ו-10 דקות (העוגה צריכה להיות רוטטת במרכז). מוציאים מן התנור ומניחים בחוץ למשך 10 דקות. בינתיים מערבבים בזריזות את חומרי הציפוי, שתי קופסאות שמנת חמוצה ו-60 גרם סוכר.
יוצקים את הבלילה בשכבה אחידה על גבי העוגה ומחזירים לתנור למשך שתי דקות נוספות. בתום האפייה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכה למשך 20 דקות נוספות. מוציאים את העוגה מהתנור, ומקררים אותה במשך חמש שעות לפחות. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|