ראשי > סטייליסימו > ביקור בית
בארכיון האתר
שומעים את הגחלים לוחשות?
השף אופיר ג'ובאני מגיש ספיישל לל"ג בעומר: 3 מנות מדורה קלות אבל טעימות אש
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
אופיר ג'ובאני
26/5/2005 17:14
אם הייתי צריך לתת כותרת למדור של השבוע, היא היתה "האדם הקדמון - הקאמבק". ואם חשבתם שהגעתם לכתבה אנתרופולוגית או משהו כזה, חשבתם נכון, רק בכיוון קולינרי. טרנד או לא, היום כבר כולם מבינים שלחזור אחורה בזמן (לפחות באוכל) יכולה להיות חוויה שמצדיקה את עצמה ובגדול.

בתור אחד שמתעסק  בבשר, בבישול וגריל, הבנתי מזמן שלמרות כל הטכניקות והשיטות המתקדמות, הסבתא של סבתא צדקה. האש והעשן של פעם מייצרים בשר מוצלח פי אלף מכל דיזיינר תנור.

אז בל"ג בעומר צולים על האש, מנפנפים, מסניפים קצת עשן ובסוף - אם טרחתם והשקעתם גם בבשר - יצא לכם דליקטס. זוכרים? ממש כמו לפני שבועיים, ביום העצמאות. רק שהפעם, במקום על האש, נעשה ארוחה בתוך האש. כן,  כן, קראתם נכון. בתוך המדורה. מי שמכיר את השיטה הקדמונית הזו כבר בולע את הרוק בשלב הזה של הכתבה. וכל השאר צריכים להפנים.

כולם יודעים שאת תפוח האדמה של ל"ג בעומר אסור לפספס. הקריספיות והרכות בשילוב טעם המדורה המדהים, מצדיקים את החיפוש המשעשע בערימת הגחלים הלוהטת. עדיין,
אני מדבר על ריגוש קצת יותר מפתה. למשל, איזה עופיון ממולא עם קצת לימונים או חציל, קישואים, אולי גם בטטה עם טימין ומלח גס שסופגים את כל הטעמים והצלייה  המתמשכת. מה, זה הרבה לבקש? כל מה שצריך זה גליל של נייר כסף, כמה גחלים לוחשות, וסידרתם לכם ארוחה.

הייחוד הגדול של שיטת הבישול זו: לא עבדנו קשה, ויתרנו על הניפנוף. בזמן היקר שחסכנו גמרנו כמה בקבוקי יין, בהינו במדורה ובכלל בלי לשים לב שלפנו את עטיפות נייר הכסף מהמדורה, כמו מתנות חג עם הפתעה טעימה בפנים. 

לפרויקט הטעים הזה  צירפתי את גיורא אשכנזי, חבר טוב  והבעלים של מסעדת NG בר בשר. כפי שהבנתם, הפעם לא הייתי צריך לחפש רחוק כדי למצוא נשמה קרניבורית עתיקה שמבינה אוכל משובח, כזה שמכינים - כמו שטוען הפתגם התימני הידוע - "בלי טריקים ובלי שטיקים".

רגע לפני, חשוב לציין שאם אתם רוצים ללכת דווקא על סטייק בין הגחלים, לפני הציפוי בנייר כסף הצמידו את הבשר למתכת כגון רשת ברזל או פח לצריבת הבשר. המחבת תאטום את הבשר, ותכין אותו למדורה.
חציל ממולא בגבינת צ'דר בשמן זית, שום ובצלים ירוקים
המצרכים: 
2 חצילים גדולים 
300 גר' גבינת צ'דר 
6 שיני שום פרוסות גס 
3 גבעולי בצל ירוק חתוך לרצועות 
100cc שמן זית 
מעט פילפל  גרוס 
כפית מלח גס

אופן הכנה:
1. חורצים את החציל במרכז לעומק של כ-3 ס"מ.

2. מורחים היטב בשמן זית.

3. ממלאים את החציל בשאר המרכיבים.

4. עוטפים היטב בנייר כסף (לפחות 3 שכבות).

5. ממקמים במרכז המדורה ל-25 דקות.

6. פותחים בזהירות. רצוי לאכול בתוספת צנימים.
עוף בלימונים ועשבי תיבול. צילום: אופיר ג'ובאני
עוף בלימונים ועשבי תיבול
העוף כל כך קריספי מבחוץ ורך מבפנים, ושווה כל כמו עשן שאתם אוכלים לפנים.

המצרכים:
1 עוף שלם 
1 בצל קצוץ 
2 לימונים קטנים פרוסים דק 
3 גבעולי רוזמרין 
2 גבעולי טימין 
1 צרור רוקט קצוץ 
כפית זרעוני כוסברה 
2 כפות דבש 
קורט מלח קורט פלפל

אופן הכנה: 
1. מורחים את העוף בדבש.

2. מורחים את העוף מבפנים ומבחוץ בשאר המרכיבים.

3. מניחים במקרר לחצי שעה.

4. עוטפים היטב בנייר כסף (לפחות 4 שכבות).

5. זורקים לאש, ומכסים בגחלים לשעה.

6. מוציאים, מניחים לעוד רבע שעה בחוץ.

7. פותחים ובולסים.
פירות מסוכרים בברנדי. צילום: אופיר ג'ובאני
פירות מסוכרים בברנדי וקינמון
על פי רעיון של גבי בר חיים, חברה ובשלנית בפני עצמה, שהביאה אותה בשיחוק של קינוח באותו רעיון.

המצרכים:
2 תפוחים
2 אגסים
2 נקטרינות או אפרסקים
חופן דובדבנים
חופן ענבים (או כל פרי שאתם אוהבים)
3 מקלות קינמון
חצי כוס ברנדי
5 כפות סוכר

אופן ההכנה: 
1. עוטפים את כל הפירות והמרכיבים הנוספים בנייר כסף (ונזהרים שהברנדי לא יישפך).

2. זורקים לאש, ומכסים בגחלים לעשרים דקות.

3. פותחים, מסניפים את הריחות ואם יש גם גלידה בסביבה - רצוי.

אופיר ג'ובאני הוא השף של מסעדת NG בר בשר
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...
ביקור בית
מה עם קצת יוגה לקינוח?  
לא לשכוח בקבוק יין לבן  
וחריימה לכל  
עוד...