ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
קטן, חכם ולא מגזים במלח
אורית אורן חזרה מאליפות צה"ל בבישול בלי מדליה, אבל עם הרבה מאוד לכלוך על הסינור
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
אורית אורן
26/5/2005 11:25
השעה 07:00 ביום רביעי. אני בצריפין. בה"ד 6. איתי בחבורה 20 מפקדים בצה"ל, מתוכם שתי נשים, שמחכים בדום מתוח לשריקת הפתיחה של אליפות צה"ל בבישול למפקדים 2005.

זו השנה השנייה שנערכת בצה"ל אליפות בישול למפקדים, ביוזמת חיל הלוגיסטיקה ועיתון "במחנה" ובחסות מועצת הצמחים, השנה בסימן חמשת הצבעים (זוכרים את הפרסומת עם מיכל זוארץ? זה זה). בין המשתתפים יש מפקדים שאינם מתעסקים בבישול, לא במסגרת תפקידם ולא בשום מסגרת מקצועית אחרת, והמטבח עבורם הוא תחביב. אם נקפוץ לרגע לסוף המעשה, יש להודות שחלק מהמנות שיצאו תחת ידיהם החובבניות נראו מקצועיות לחלוטין ולפחות חיצונית (כי לצערי לא זכיתי לטעום) לא היו מביישות מסעדה תל אביבית יאפית ממוצעת. אבל עוד נגיע לזה.

זה הזמן לספר כי הגעתי לשם לא על תקן עיתונאית, אלא כמשתתפת, הואיל וכל מפקד מבשל הורשה להביא עימו חובבן אזרחי שישמש עזר כנגדו. חבר טוב שלי, פ., רצה אותי איתו במטבח וככה התגלגלתי לארוע הקצת הזוי אך המאוד מקסים הזה. בשעה 08:00 הגיע צוות השופטים - עוד ידובר בו - ונתן את יריית הפתיחה עם חשיפת סל המצרכים שנשמר בסוד עד כה.

כל צוות קיבל עוף שלם, מגוון של ירקות ופירות, תבלינים טריים ויבשים, וכמובן גישה חופשית למצרכי יסוד
ובהם שמן, ביצים, קמח, סולת, אורז וכו'. מסלול הקונידטוריה (הפצפון) קיבל פירות נהדרים - טריים ויבשים, שוקולד, חלבה ושאר חומרי גלם רלוונטיים. התחלקנו לשני מטבחים והתחלנו לעבוד.

כל מטבח קיבל "מפקד כיתה" שעזר והתרוצץ ועשה את הכל הרבה יותר קל ונעים. יצאנו לעבודה, כשמוקצות לנו שלוש שעות למחשבה, תכנון המנה, ביצוע ובניית הצלחת להגשה לשופטים. כעבור 20 דקות התחיל להיות שם חם. במובן המזיע של המילה. כעבור 30 דקות כבר התחילו להתפשט בחדר ריחות נעימים של ירקות קלויים, עשבי תיבול טריים, רטבים ופה ושם גם שמן רותח שטיגן והפך עופות חיוורים לשניצלים משודרגים. וחם. נורא חם. בעיקר בתוך חלוק השפים והסינרים העבים והמעומלנים. עדיין, האוירה, מאופי התחרות ולא מעט בזכות הצוות המקצועי המקסים, היתה נהדרת.

חדר גדול, מלא באנשים קוצצים, מערבבים, מתבלים, טועמים ובעיקר ניכרת בכולם ההנאה. דמיינתם תחרותיות, תככים וחוסר פרגון? מצטערת לאכזב. אף אחד מהנ"ל לא היה שם. לפחות לא במטבח בו אני בישלתי. אולי באותו הזמן במטבח השני נשלפו ציפרניים, אבל לא הייתי בונה על זה. בין לבין עברו ביננו צוותי תקשורת. צילמו, ראיינו ופה ושם גם גנבו איזה דובדבן בשל משולחן העבודה, או ליקקו קצת שוקולד מומס.
מנה באליפות הבישול הצה"לית. צילום: אסף בן ארי
כיף גדול
ב-11:00 הוציא הצוות הראשון שתי צלחות. האחת לחבר השופטים הרעב, והשנייה לשולחן התצוגה. פ. ואני היינו הראשונים מבין באי מטבחינו להוציא את המנה, וכך יצאנו ראשונים לחופשי, ונפטרנו מהתלבושת החמה, שכבר לא היתה נקיה ומעומלנת כמו שקיבלנו אותה לפני שלוש שעות. במטבחים מקצועיים, השף הראשי היה מפטר אותנו בשניה שהיה רואה כיצד נראה החלוק המהודר שלנו אחרי פרק זמן כל כך קצר. מזל שאגף הלוגיסטיקה הוא סבלני וסלחן יותר.

כך, יצאו המנות בזו אחר זו, ע"י "מלצר" לובש מדים, שאני מוכנה להשבע שכבר הרבה זמן לא נתקלתי באף מסעדה תל אביבית בעלת שם במלצר כל כך חייכן ויעיל. סטארט אפ? בהחלט חומר למחשבה.

לקראת השעה 15:00 הוכתרו המנצחים וחולקו הפרסים. במקום הראשון - עינר גוטליב, שלא הסתפק במוצרים שקיבל והפיק בעצמו פסטה יפהפיה ומנה מעוצבת להפליא. במקום השני - שירי בן דוד עם "שירת הטעמים" שכללה חזה עוף ממולא בשלל ירקות, על מצע של מחית תפוחי אדמה ובזיליקום, בלוויית רוטב על בסיס סילאן וגם ירקות שהוגשו בתוך מאפה בצק פריך. ובמקום השלישי - יהודה ביטון עם גלילת חזה עוף ממולא רוטב פסטו ושאר ירקות, אורז בשבעה צבעים וקישוא ממולא. במקום הרביעי, אגב, זכינו פ. ואני, אם תהיתם.

יכולתי להגרר ולכתוב על הארגון (הנפלא), האנשים (המקסימים) והאווירה (המעוררת השראה), אבל אתן לתמונות להעביר אליכם קצת מכל אלה, ואסתפק בכך שאומר - כיף גדול.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...








אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...