 |
/images/archive/gallery/308/560.jpg פילה עגל חלב בנוסח שגב משה.
צילום: עילית אזולאי  |
|
|
ארבעה שפים מהשורה הראשונה מציגים מתכונים שמוכיחים שקקאו זה הרבה יותר מדרינק של ילדים |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
גייל זאבי-ציבלין 24/5/2005 10:03 |
|
|
|
|
 |
מה המשותף לעזרא קדם, רן שמואלי, ניר צוק ושגב משה? נכון, כולם שפים מפורסמים מאוד, אבל מלבד זאת כולם הסכימו להירתם למסע יחסי הציבור החדש של "עלית שטראוס" ולהציג בפני עיתונאים רעבים מתכונים יצירתיים במיוחד המבוססים על מוצר חדש: קקאו המכיל כחצי מאחוזי השומן שהיו בקקאו הקודם.
מי שהצליח להרשים במיוחד היה רן שמואלי עם קדירת העופיונים ברוטב קקאו, סילאן תמרים וירקות שורש שהצליחה לגרור הכי הרבה קריאות התפעלות (המתכון בהמשך).
וזה, בעצם, החידוש הכי מעניין בתפריט הזה: מתברר שקקאו לא חייב להשתלב רק במאכלים מתוקים או בשוקו.
השפים המנוסים הוכיחו כי הוא יכול לשדרג בצורה מפתיעה גם חזה עוף, פילה עגל, עופיונים ועוד מבחר מגוון של מנות עיקריות אחרות. הוא אפילו יכול לשמש אותנו בהכנת סורבה, הכל תלוי ברמת היצירתיות והתעוזה שלכם. ובשביל לתת לכם כמה רעיונות מעניינים להתחיל בהם, ריכזנו כאן את המתכונים המעניינים ביותר שאינם מתחום קינוחי השוקולד.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
חזה עוף בקקאו של ניר צוק
|
 |
|
 |
 |
 |
|
המצרכים: 600 גרם חזה עוף
המצרכים למרינדה: כף קקאו 2 כפות סילאן כפית מלח כף סוכר עלי טימין כפית קינמון כוס שמן זית 3 כפות שומשום
אופן ההכנה: מערבבים את כל חומרי המרינדה. משרים את העוף כשעה במרינדה. אופים את העוף בתוך המרינדה כ-18 דקות ב-180 מעלות בתנור שחומם מראש.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
חזה עוף בקקאו של ניר צוק. צילום: עילית אזולאי
|
|
 |
 |
 |
 |
|
קדירת עופיונים ברוטב קקאו, סילאן תמרים וירקות שורש של רן שמואלי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מדובר לכאורה בהרבה פריטים, אבל בכל מה שקשור לירקות אתם אלו שקובעים לפי מה שבא לכם באותו רגע, או לפי המצאי בשוק.
המצרכים: 4 עופיונים, חתוכים לחצאים לאורכם חצי בקבוק יין אדום 2 כפות סילאן תמרים או דבש כף וחצי אבקת קקאו כף קמח רגיל מלח לפי הטעם 4 גזרים קלופים חתוכים לקוביות קולורבי גדול חתוך לקוביות בצל גדול חתוך לקוביות 8 שיני שום חתוכות לפרוסות 2 פקעות שומר חתוכות לשישיות צרור פטרוזיליה קצוץ דק כמה עלים קצוצים של סלרי 4-3 ענפי טימין חצי פלפל ירוק חריף קצוץ 2 עלי דפנה
אופן ההכנה: משחימים את העופיונים היטב מכל הצדדים. מתחילים מהשחמת הצד המכוסה עור כדי להפיק שומן, ואז הופכים לצד השני. לאחר ההשחמה, מניחים בצד.
בשמן שנותר בסיר, משחימים קלות את כל הירקות יחד, כולל השום. בוזקים כף קמח, מערבבים היטב ומיד יוצקים את היין. מביאים לרתיחה, מוסיפים שני עלי דפנה, פלפל חריף ואת עשבי התיבול הקצוצים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את העופיונים ללא רווחים ביניהם (ככל שאפשר). מוסיפים מים רתוחים עד לכיסוי העופיונים, מערבבים בזהירות באמצעות נענוע הסיר ומשלימים מלח לפי הטעם. מבשלים בסיר מכוסה כ-20 דקות.
מוציאים את העופות מהרוטב ומניחים בצד. את הרוטב והירקות ממשיכים לבשל ולרכז בסיר פתוח עוד כ-20 דקות. את אבקת הקקאו ממיסים בקערית במים בטמפרטורת החדר ביחס של 4 כפות מים לכף קקאו. מוודאים שלא נוצרו גושים ומוסיפים יחד עם הסילאן לרוטב המבעבע. מחזירים את העופיונים לרוטב, מרתיחים יחד, מוסיפים מלח לפי הטעם ומגישים. מומלץ להגיש על פירה בטטות או פולנטה.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
עופיונים של רן שמואלי. צילום: עילית אזולאי
|
|
 |
 |
 |
 |
|
פילה עגל חלב ברוטב יין אדום, קקאו ותאנים סגולות של שגב משה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
המצרכים לשלושה סועדים: 600 גרם פילה עגל חלב חתוך לשש חתיכות של 100 גרם (כמובן שאפשר להשתמש בנתחים אחרים כמו סינטה, פילה בקר, אנטריקוט ועוד) מעט שמן זית לתיבול מלח גס ופלפל גרוס
המצרכים לרוטב: בקבוק יין אדום 2 כפות ליקר קפה משובח (אפשר כפית קפה נמס במקום) כף קקאו 3 גבעולי טימין כף קמח לבן 6 כפות סוכר לבן 12 תאנים סגולות טריות 3 תאנים מיובשות
לעיטור המנה: 10 פולי קפה גבעולי טימין
אופן ההכנה: מערבבים בעזרת מטרפה את כל הרכיבים של הרוטב, למעט התאנים הטריות, ומניחים על אש גבוהה. לאחר 15 דקות מוסיפים את התאנים וממשיכים לבשל עד למרקם של רוטב. זמן בישול משוער- 20 דקות.
את הבשר מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. מחממים מחבת לוהטת ומניחים את המדליונים דקה מכל צד או שתי דקות, אם חפצים במידת צלייה של מדיום פלוס. מניחים במרכז הצלחת שני מדליונים ומעליהם שלוש תאנים טריות. מעל הכול יוצקים כמות נדיבה מהרוטב ומגישים עם פולי קפה מסביב וגבעול טימין.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
סורבה קקאו של עזרא קדם
|
 |
|
 |
 |
 |
|
המצרכים: 2 ליטר מים 1 וחצי כוסות סוכר קליפה מגוררת מ-4 תפוזים 140 גרם קקאו 350 גרם שוקולד מריר מומס
אופן ההכנה: מערבבים יחד מים, סוכר, תפוזים וקקאו. מוסיפים את השוקולד המומס, מקפלים ומקפיאים או מעבירים למכונת גלידה ביתית. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|