ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
עממיקו כזה בלב השאנז אליזה
שף צרפתי ותיק ויתר על שלושה כוכבי מישלן כדי להגשים חלום ישן ולפתוח שיפודיה
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
אור הלר (פריז)
23/5/2005 10:08
סערה בעולם הגסטרונומיה הצרפתי: אחד השפים המפורסמים ביותר במדינה הודיע בסוף השבוע כי הוא מוותר על שלושת כוכבי המישלן שניתנו לו, הציון הגבוה ביותר שיכול לתת המדריך היוקרתי המוגדר עדיין כ"תנ"ך של המסעדות". הסיבה: הוא רוצה להפוך את המסעדה היוקרתית שלו למסעדה פשוטה שתכין בשר על האש.

"הסתכלתי על המצב היום בצרפת ובאירופה והכל השתנה", הסביר השף אלן סנדרנס בן ה-65, המחזיק בשלושה כוכבי מישלן זה 28 שנים. "אני רוצה לפתוח עכשיו מסעדה מסוג שונה. בשר על הגריל, בלי כל ההמולה מסביב. ארוחות צריכות לעלות פחות ממאה יורו לבן אדם".

המסעדה החדשה של השף הנודע תיפתח בסתיו בפריז. "היא תהיה פחות פומפוזית ויותר ידידותית", דברי השף.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...