ראשי > סטייליסימו > בריאות וכושר > כתבה
בארכיון האתר
קרטיב או ארטיק?
התזונאית המעולה נאוה רוזנפלד בוחנת את ההבדלים בין השניים ומספקת תשובה מפתיעה
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
נאוה רוזנפלד
23/5/2005 10:06
קיץ, שמש, ים, מזגן, אבטיח וארטיק , אלה האסוציאציות הראשונות של הקיץ. למעשה, בארטיק
הכוונה לעשרות סוגים של ארטיקים (גלידה על מקל) וקרטיבים (קרח על מקל).
הנבדקים:
קרטיב (ערכים ממוצעים ליחידה): אנרגיה, 65 קלוריות; פחמימות, 16 גרם; חלבון, 0 גרם; שומן, 0 גרם.

ארטיק (ערכים ממוצעים ליחידה): אנרגיה, 400-150 קלוריות; פחמימות, 23 גרם; חלבון, 2 גרם; שומן, 20-3.5 גרם (הפער ברמות האנרגיה והשומן כל-כך גדול, שמצויין הטווח).
המרכיבים:
חלק מהארטיקים בשוק מיוצרים מחומרי גלם טובים ואיכותיים: חלב, פירות, אגוזים ועוד, אך זו עסקת חבילה שבמסגרתה מקבלים גם מרכיבים נוספים כמו שומן צמחי מוקשה, צבעי מאכל, מלח (זו לא טעות דפוס) ועוד.

המרכיב הבעייתי ביותר הוא השומן. בין אם מקורו בשמנת שבגלידה ובין אם מדובר בשומן צמחי, כך או אחרת, הוא מזיק ומעלה את רמות השומנים בדם. גם הסוכר שמכילים הקרטיב והארטיק עלול לתרום לעלייה ברמות הטריגליצרידים והסוכר בדם, ולכן יש לאכול את זה או זה במידה, כלומר פעם ביום ולא כל יום.

קהל הצרכנים דורש מוצרים בריאים יותר והיצרנים מנסים לספק דרישה זו, ולכן יש קרטיבים וארטיקים שאינם מכילים צבעי מאכל או ארטיקים דלים בשומן. כדאי לבחור את הארטיקים הקטנים יותר, הדבר משמעותי במיוחד בארטיקים עתירים בקלוריות.
השורה התחתונה:
ארטיק מכיל חלבון וסידן, ואם התרומה הקלורית שלו נמוכה מ-200 קלוריות ואחוזי השומן נמוכים מחמישה אחוזים (בטבלת הסימון התזונתי שעל העטיפה יופיע מספר נמוך מ-5 ל-100 גרם), הוא עדיף על הקרטיב שמכיל בעיקר מים, סוכר וצבעי מאכל שבמקרה הטוב הם טבעיים.

למרות היתרון הקלורי שיש לקרטיב, הערך המוסף התזונתי שלו נמוך. הקרטיב שייך לקבוצת ה"קלוריות הריקות", כלומר לא תורם מרכיבים תזונתיים חשובים פרט לקלוריות.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

בריאות וכושר
סלח לי, דוקטור, יש לך אש?  
האופרה העירה חולה מתרדמת  
אז כמה אתם באמת מוציאים על סיגריות?  
עוד...