ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
נשנושי מסעדנות
פסטיבלי שיבאס ובירות איריות, מסה זוכה לשבחים בחו"ל, ומסעדה חדשה בירושלים
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
18/5/2005 10:39
מסעדת MESSA חגגה בתחילת השבוע את הניקוד לו זכתה במגזין Traveler, במסגרת דירוג המסעדות הטרנדיות בעולם. מנימוקי הבחירה: "אחת מהמסעדות היפות בישראל, כזו שגורמת לך לתהות האם האוכל לעמוד בסטנדרטים הוויזואליים של המקום...הכישרון של השף אביב משה ברור
וגלוי מהמנה הראשונה והלאה". ראוי לציין כי MESSA  היא המסעדה הישראלית היחידה המוזכרת בחוברת. בנוסף, נמסר מהמסעדה כי בימים אלו עובד השף אביב משה על תפריט אביב-קיץ חדש שיושק בחודש הבא, על ספר בישול חדש וסדרת ארוחות שף קונספטואליות במסעדה.

MESSA. רחוב הארבעה 19, תל-אביב, טל': 03-6856853

מנאז' א טרואה מגרה במיוחד ב-NG. בחודשי מאי יוני תמנף המסעדה שת"פ מסקרן, עם מחלבות יעקבס, ויקבי הבוטיק ססלוב, בן חיים ופלאם. לכל יקב יוקצו תאריכים מיוחדים, בהם יתארחו הייננים ובעלי היקבים במסעדה על תקן סומליה. בנוסף, בסיום הזמנת המנות נציג היקב יגיע בליווי עגלת יינות וימליץ על יין מתוך מגוון היינות של היקב מתאים לארוחה שהוזמנה. אופציית הטעימה בכל אחד מהאירועים כוללת כוס יין קל לפתיחה (60 מ"ל), כוס יין בינוני/כבד לליווי הארוחה (180 מ"ל) וכוס יין קינוח (60 מ"ל). במהלך שלושת השבועות תינתן הזדמנות להזמין מהיינות היקרים בכוס אשר ניתן להזמינם בדרך כלל בבקבוק בלבד.

במקביל, מציעה המסעדה מנות המומלצות לדגימה לצד היין: פרחי קרפצ'יו פילה בקר, עלי רוקט, עלי בייבי ופרמז'ן ברוטב  בלסמי (35 שקל), אנטיפסטי לוהט של שום אפוי, צ'ילי וגבינה כחולה (38 שקל), פטה כבד עגל כפרי בכמהין, בתוספת ריבת חצילים (52 שקל), גספאצ'ו עם שרימפס ואורגנו טרי (45 שקל) אנטריקוט NG MAX 800 גר' (178 ש"ח) ופורטרהאוס 1.2 ק"ג (230 שקל).

בסיום הארוחה תוגש צלחת גבינות של מחלבת הבוטיק יעקבס, בליווי אגס ופירות טריים (65 שקל). ורק בשביל הגבינות של החברים האלו ממש לא כדאי לפספס.

השילוש הקדוש באנג'י. מחיר 3 טעימות יין (סה"כ 300 מ"ל) 50-65 שקל (המחיר תלוי בבחירת היין).
בתאריכים 22.5-25.5 יתארח במקום יקב ססלוב
29.5-1.6 יתארח יקב בן חיים
5.6-8.6 יתארח יקב פלאם
NG. אחד העם 6 , נווה צדק תל אביב 03-5167888
פלטת הגבינות של יעקבס, ב-NG. צילום: יחסי ציבור
ערב של שיבאס ריגל בפוד ארט
הילולת שיבאס ב'פוד ארט': ביום חמישי ה-19 במאי בשעה שמונה בערב, יתקיים אירוע מיוחד לכל אוהבי הוויסקי בישראל - טעימת שיבאס ריגל מקצועית בשילוב ארוחת ערב בבית פודארט.

הטעימה תכלול, בין היתר, שיבאס ריגל 12 שנה, שיבאס ריגל 18 שנה, מאלט גלן גראנט ומאלט גלן ליבט 12 שנה, כמו גם את הנוזל המיתולוגי עבור שתיינים, שיבאס רויאל סאלוט 21 שנה, שמחירו בחנויות מטפס ל-1,800 שקל. בנוסף תהנו מתפריט יחודי שהכין ירון קסטנבוים במיוחד עבור הערב, ושם דגש על שילובי טעמים מדויק שיהווה בסיס אידאלי לטעימות הוויסקי.

אחרי סקירה על ההיסטוריה בת ה-210 שנים של שיבאס ופתיחת טעימות השיבאס, תוגש הארוחה. בתפריט: זיתי קלמאטה ושקדים מומלחים, נקניקיית עגל שחורה עם ריבת עגבניות ובצלים מושחרים, פטריות ממולאות בפסטו, האש פוטיטוס מוגשים עם קרם פרש ובצל ירוק קצוץ דק, סלט רוקט ועשבי תיבול טריים.

עיקרית: ספריבס בצ'אטני בננות, מוגש עם תבשיל שעועית שחורה. לקינוח יהיה במקום מזנון מתוקים פתוח. הטעימות ישולבו לאורך הערב, כשגולת הכותרת תהיה הטעימה של שיבאס רויאל סאלוט.

מחיר לסועד: 250 שקל (לא כולל שתייה קלה ויין). יש להזמין מקום מראש בטלפון: 03-6950957.
בית פודארט - שדרות שאול המלך 23, ת"א.
שיבאס רויאל סאלוט, לשתיינים שיודעים מה טוב בשבילם. צילום: יחסי ציבור
ביסטרו בעמק חפר, פסטיבל גינס במרכז
נפתחה: "ספרק'ס", ביסטרו אינטימי במושב שדה יצחק. שוש מלטיז, בעלת המקום, היא קונדיטורית בעברה. ככזו, היא אחראית על הקינוחים, כמו גם אופה בעצמה את הלחמים המוגשים במקום. מלבד זאת, האוריינטציה של המקום היא אורגנית בכללותה- הביצים הן ביצי משק הגודלות במקום, והתבלינים הם מהשדות של הבעלים.  גאוותם של הבעלים היא על תפריט היינות, הכולל  יינות בוטיק מקומיים, ויינות מהעולם, חלקם בייבוא אישי. בתפריט: נתחוני סינטה ברוטב פירות יער , מוגש על מצע אפונת שלג ובצל פריך(37 שקל), דג סלמון בכבישה ביתית ברוטב חרדל דיז'ון, עירית ובצל סגול( 34 שקל). עיקריות: חזה אווז ברוטב של תפוז, ג'ינג'ר ומנטה  (49 שקל) סטייק סינטה 400/250 גר' ברטבים לבחירה או בתיבול הבית- (85/59 שקל) והמבורגר במשקל 250 גר' טחון במקום(45 שקל). קינוחים:קדאיף בקרם גבינה עם גרידת לימון מסוכרת (28 שקל), וקרם בוואריה על מצע אגוזים בכוס מרטיני (26 שקל).

ספרק'ס, בתוך מושב שדה יצחק, עמק חפר. טל': 04-6308223

פסטיבל הבירות האיריות הראשון Irish Bear Fest יוצא לדרך: המיזם, עליו אחראית גינס ישראל מייבא לארץ לתקופה מוגבלת בירות איריות משובחות שטרם נראו בארץ. האירוע יתקיים בתאריכים 22-28 למאי, בחמשת הפאבים האיריים בישראל: מולי בלומס בתל אביב, ליאו בלומס בתל אביב, דבלין ברחובות, דבלין בהרצליה פיתוח וטמפל בר במתחם סינמה סיטי, גלילות. לרגל האירוע, יתארחו בארץ 3 מותגי בירות מובילים מבית גינס, לצד הבירות הקיימות:

GUINNESS Extra Stout - בירה מסוג  סטאוט שלפי היצרנים, טעמה כשל  הגינס המקורית שפותחה באירלנד  ב-1759. דהיינו,  מוגזת ומרירה ,ללא קצף, 5% אלכוהול.
Harp Lager - בירת לאגר בהירה, עם 5% אלכוהול.
Smithwicks Authentic Irish Ale - בירת ALE אדומה, 5% אלכוהול.

מלבד הבירות, מבטיחים בגינס מוסיקה אירית אותנטית, וסיירת דיילות מרגשת, שתעניק מתנה לכל מי שייתפס שותה גינס.
Irish Bear Fest יתקיים בבארים הבאים:
מולי בלומס - מנדלה 2 פינת הירקון 100 תל אביב
ליאו בלומס - ראול וולנברג 24 רמת החייל, תל אביב
דבלין - פארק המדע, רחובות
דבלין - שנקר 4, הרצליה פיתוח
טמפל בר - מתחם סינמה סיטי גלילות
אטרקציה חביבה, לימות הקיץ. צילום: יחסי ציבור
מעדניית פאר ברעננה, מסעדה חדשה בירושלים
נפתח 2: סניף הדגל הראשון לרשת מעדניות גורמה כשרות, בבעלות חברת "בלדי". סניף הדגל הושק היום ברעננה  בהשקעה של 1,000,000$ ולפי בעליו יציע חוויית קניות בפורמט של שוק מעדנים מקורה עם שלל מוצרים טריים, מגוונים ובאיכות הגבוהה ביותר על פני שטח של כ-1,000 מטר מרובע. בין היתר, יהיה אפשר למצוא במתחם מעדניית בשר, הכוללת מבחר בשרים ועופות טריים של חברת "בלדי", מחלקת אוכל מוכן של הקייטרינג הכשר "מזל טלה" מבית פודארט (שתכלול עמדת מוקפצים אסיאתיים), מעדניית גבינות ממחלבות הבוטיק המובילות בארץ, מעדנייה של דגים טריים, מחלקת פסטיסרי, מחלקת בולנז'רי, מחלקת יינות בוטיק של יקבי כרמל ויינות בוטיק נוספים, עמדת תבלינים בתפזורת כולל קטניות שימכרו בשקי בד מיוחדים, עמדה מוצרי מהמזרח הרחוק, ועוד. במהלך השנה הקרובה יפתחו שלושה סניפים נוספים ובתוך חמש שנים מתעתדים יזמי הפרויקט, יורם וארז דהבני ומשפחת בורוביץ', לחלוש על עשרים סניפים.

"בלדי" רח' התעשייה 19, מול קניון רננים, רעננה.

נפתחה 3: מסעדת שבעת המינים. את התפריט של המקום מתארת השף סמדר קפלינסקי כבישול מקומי, המושפע ממסורות של האיזור, כמו גם על הקפדה קולינרית שמאפיינת את הרכבת המנות. בתפריט: דבלים מושרים ביין וריבת חרובים, ממולאים בגבינת הבית ומוגשים עם קרפצ'יו סלמון, עירית וקרקרים ביתיים (28 שקל) שקשוקה ירוקה עגבניות, תרד, מנגולד, פלפל ירוק, ועוד. (24 שקל) סלט שורשים בשמן שומשום, פטרוזיליה ופיסטוק חלבי (39 שקל).

עיקריות: קבב פילה דגים עם כוסברה, בצל סגול וסומאק (49 שקל) פלטת ירקות ממולאים (40 שקל) מעורב רביולי עם מילויים שונים (35 שקל). קינוחים: פאי פירות ארץ ישראל (25 שקל) מעדן דבלים עם גבינת שמנת מוגש עם אגס ביין אדום (25 שקל) וכנאפה (25 שקל).

מסעדת שבעת המינים. הכניסה מרח' בורלה, ירושלים.טל': 02-6783110
שעות פתיחה: א-ה 09:00-23:00, ו' 09:00 עד שעה לפני כניסת השבת, מוצ"ש: כשעה מצאת השבת ועד 23:30.
לירושלמים שבינינו. מסעדת שבעת המינים. צילום: יחסי ציבור
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...