 |
/images/archive/gallery/280/206.jpg אופיר ג'ובאני
צילום: יחסי ציבור  |
|
|
המשפחה של השף אופיר ג'ובאני מדגימה ארוחת חג מסוג אחר. תכירו את הפיוז'ן היהודי |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
אופיר ג'ובאני 28/4/2005 16:21 |
|
|
|
|
 |
כולכם מכירים את חווית ערב החג, לטוב ובעיקר לרע. לטוב, בגלל הכמויות האדירות של האוכל, לרע, כי על הדרך חוטפים גם מנה של משפחה עמוסה באנרגיות, ספק טובות ספק מתישות, ישר לווריד. בכל מקרה, אין סיבה לשפוט את העניין, פשוט כי כנראה זה צורך בסיסי בשביל רובינו.
ולמרות המשפחתיות המעיקה, יש דבר אחד שבשבילו שווה לעבור גם את הנדנודים של החמולה: האוכל, כמובן. גם כאשר הבטן עדיין נפוחה וכואבת מהכמויות, עם הבעה טיפשית ועייפה מארוחת חג מופרזת. מה שמדהים זה שערב אחרי, הייתי בשמחה דופק עוד סיבוב משולחן החג.
הפעם, את הארוחה
הכינה רינה נגר, בשלנית תימניה שיודעת להכניס לאוכל טעם של עוד ועוד... ועוד קצת. שלא כמו אצל ה"גויים", אצלנו במשפחה יש את כל הסגנונות בזרימה חופשית. ואני מתכוון לרגעים הנפלאים בהם במרק רגל תימני צף לו לתומו קניידעל אשכנזי, כאלו ששווה להגיע בשבילם עד לחג הבא. באופן אישי, אני קורא לזה פיוז'ן מתקדם, ממש כור ההיתוך של המטבח הישראלי.
את הטון בארוחה הזאת נותן המטבח התימני האהוב. כן, כן, דווקא בפסח, רק בלי הבצקים והמאפים למיניהם. הנה כמה מהמנות המצוינות. נתחיל בדג אפוי פיקנטי ממולא – מנה עשירה בניחוחות ומיוחדת.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
קרפיון ממולא בסגנון תימני
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מתכון נדיר, ומצוין גם לשאר ימות השנה.
המצרכים: קרפיון במשקל 350-400 גר' 1 עגבניה פרוסה חופן נענע קצוץ גס 100 CC שמן זית תערובת תבלינים (1 כפית שטוחה כמון,1 כפית שטוחה פלפל שחור, 1 כפית שטוחה חווייג' למרק, 1 כפית שטוחה הל טחון) מלח גס לפי הטעם 2 שיני שום פרוסות
אופן ההכנה: 1. חורצים את הדג משני הצדדים ומניחים על תבנית.
2. מקפיצים קלות במחבת את שאר החומרים.
3. ממלאים את הדג בתערובת ומורחים היטב בשאר התערובת מכל הצדדים.
4. מכניסים לתנור לכ-15 דקות בחום של 180 מעלות
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
לא לזה התכוונו בפולין, אבל זה נראה דליקעטס. קרפיון ממולא בנוסח תימני
|
|
 |
 |
 |
 |
|
מרק רגל תימני עם קניידלעך
|
 |
|
 |
 |
 |
|
המצרכים למרק: 1 ק"ג רגל פרוסה (+עצם) בגובה של כ-3 ס"מ 3 בצלים בינוניים פרוסים דק 2 ליטר מים 1 כפית מלח 1 כף חוואיג' למרק חופן כוסברה
אופן ההכנה: 1. צורבים בסיר לחץ את הבצל (ללא שמן) עד להשחמה.
2. מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים.
3. מבשלים בסיר כשעה (בסיר רגיל כשלוש שעות) על אש נמוכה.
4. מוסיפים את הקניידלעך.
הקניידעל המנצח המצרכים: 1 בצל קצוץ מטוגן 1 ורבע כוס קמח מצה לאפייה 2 ביצים 1 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור טחון 1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה: 1. מערבבים את כל החומרים (חוץ מהביצים).
2. מצננים מעט ומוסיפים את הביצים בהדרגה.
3. מניחים את התערובת במקרר לשעתיים.
4. יוצרים כדורים, ומבשלים במים רותחים 20 דקות.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
בראוניז לפסח
|
 |
|
 |
 |
 |
|
גם כשרים, וגם לדעתי - טובים יותר מהמקור.
חומרים: 200 גר' שוקולד מריר 200 גר' חמאה 1 ורבע כוס סוכר 4 ביצים 4 כפות קמח מצה לאפייה 2 כפות קמח תפוח-אדמה 1 כפית אבקת אפייה 100 גר' אגוזי מלך
אופן ההכנה: 1. על אש נמוכה, מכניסים לסיר את השוקולד, החמאה והסוכר ומערבבים על להמסה וקבלת תערובת אחידה.
2. מסירים את הסיר מהאש ומצננים מעט.
3. מוסיפים את הביצים בהדרגה ובוחשים היטב.
4. מוסיפים את שאר החומרים תוך כדי בחישה.
5. יוצקים לתבנית (25 על 35 ס"מ) ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לעשרים דקות.
6. חותכים לריבועים, ומאכסנים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |  | בראונה. כנראה יותר טובים מהמקור
| |
|
|
|
|
|
|
|
|