ראשי > סטייליסימו > ברקוד
בארכיון האתר
ביזארי, אך נהדר
ברקוד: מקולקציית הממתקים הייעודית לפסח של לחם ארז, מתנשאות סוכריות החרוסת מעל כל השאר
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
17/4/2005 11:58
מלבד כמה מאכלים נקודתיים, אני לא אוהבת את האוכל של פסח. זו פשוט ההימנעות מחמץ שיכולה להוציא אותי מדעתי. החמץ, בתמורה, לא אוהב אותי בחזרה, וגומל לי כל חג בתחליפים נחותים לנשנושים כשרים לחג, האוחזים בטעם סינתטי למהדרין.

השאלה שמתעוררת כל שנה למראה תחליפי החמץ העלובים היא אחת: מה קשה כל כך ביצירת תופינים שהם גם טעימים וגם כשרים לפסח? קולקציית המתוקים החדשה לחג, מבית היוצר של ארז קומרובסקי, האיש והלחם בימי חול, מוכיחה שאפשר לעשות את זה, ובגדול.

הקונספט שהוביל את קומרובסקי החג הוא יצירת ממתקים "בטעמי ילדות", כפי שהוא מכנה אותם. בסדרה אפשר למצוא גלילי לדר, קוביות מרשמלו מצופות קוקוס, גושי שוקולד פאדג' שחור ולבן, ממתקי פיסטוק בטעמי פיסטוק או גרעיני חמניות, שומשום ודלעת, ומגוון עוגות מיוחדות לחג. בנוסף, מציעים ב'ארז' זו השנה השנייה סוכריות חרוסת בשני טעמים, בציפוי שוקולד לבן או מריר.

ולמבחן התוצאה: המרשמלו מצופה הקוקוס התגלה כאכזבה. אלו השאירו בפה טעם סתמי על גבול הפרווה, אולי בגלל הקוקוס שמהווה אביזר חובה בממתקים כשרים לחג.

ממתק החלבה, לעומת זאת, התגלה כמוצלח עד מאוד. הוא היה איכותי, פריך וקראנצ'י, וגרעיני הדלעת היו טוויסט מעניין לטעם המוכר. טבלת הפאדג' משוקולד מריר ובוטנים הזכירה מאוד את פונדנט השוקולד של ארז, עם טקסטורה דחוסה, שתתחבב עד מאוד על סאקרים של מתוקים.

גלילי הלדר היו, איך לומר, לדר. אבל זה אולי מכיוון שאין לי חיבה מיוחדת למוצר עצמו. השלאגר האמיתי בחבילה הוא סוכריות החרוסת. יתכן שזה נשמע מעט ביזארי, אבל מדובר באחד הדברים הכי טובים שאתם יכולים להרשות לעצמכם לפסח, ואולי בכל השנה.

מחירים:
טבלאות פאדג' בטעמים - 18 ש"ח ל-200 גר'; מרשמלו בציפוי קוקוס - 18 ש"ח ל-250 גר'; לדר משמשים -  16 ש"ח ל-200 גר'; ממתק חלבה בטעמים - 8-10 ש"ח; סוכריות חרוסת בטעמים - 6 ש"ח ליחידה; עוד בסדרה: גושי מרציפן (16.5 ש"ח) ומגוון עוגות (35-38 ש"ח).

ציון משוקלל:
או במילים: 3.5 מתוך 5
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

ברקוד
ילדים מבשלים (ואפילו די בהצלחה)  
לחובבי הז'אנר  
עוד...