ראשי > סטייליסימו > ביקור בית
בארכיון האתר
אורגני, או משהו כזה
השף אופיר ג'ובאני שמע משהו על טרנד בריאותי שמשתולל עכשיו. הוא הלך לבדוק את הנושא, וחזר עם שלושה מתכונים רצחניים
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
אופיר ג'ובאני
14/4/2005 17:49
הכל התחיל מחברה שדחפה לי ליד שקית של קינואה, וביקשה שאכין לה מזה משהו. למי שלא יודע, מסתבר שקינואה היא סוג של קטניה, אבל הבעיה היחידה הייתה שלי זה נראה בעיקר כמו אוכל של ציפורים. אחרי ששכנעתי את עצמי שלא אמות מעודף בריאות, כמו גם לאחר שיחות עם חובבי בריאות - הבנתי משהו. למרות הדעות הקדומות, מסתבר שהז'אנר הבריאותי באוכל הוא עולם ומלואו.

כמו רבים מכם, גם אני מוחה בכל פעם כשאני שומע מהורים ומבוגרים אחרים את המשפט הנדוש: "פעם היה יותר טוב". אז הנה עוד משפט ששמעתם: "הטעם של העגבניות של פעם הוא לא הטעם של העגבניות של היום". אמא שלי, למשל, משננת עד היום את המשפט הזה כמו מנטרה מייאשת. בתור שף שחוקר טעמים באופן אובססיבי, קצת מרגיז אותי הסיכוי שאולי אני באמת לא מכיר טעם של עגבנייה אמיתית. למעשה, העניין יכול להוציא אותי מדעתי.

הדרך היחידה לבדוק את הנושא היא להפסיק לזלזל, ולהתחיל ולהכיר ביתרונותיו של הגידול האורגני. מדובר למעשה בטרנד עולמי הולך ומתפתח, שהגיע גם לארצנו הקטנטונת וגרם לחלק גדול
מהאוכלוסייה להתאהב. אמנם האסוציאציה הראשונית של בישול אורגני לא עושה טוב להרבה אנשים עקב מגבלות של חומרי גלם, או סתם בגלל שבריא לא תמיד מתחבר לטעים. היום אנחנו נשנה את התפיסה הזו.

למענכם יקירי, רתמתי את עצמי שוב למשימה קולינרית עם תוצאות לא ידועות. הפעם, קפצתי לבשלנית מתוקה שמתמחה באוכל אורגני. בלב תל אביב המהבילה, מעל נינוחות השווארמה יושבת לה עפרי. אווירת השאנטי בנטי שלה גרמה לי בהתחלה לחשדנות, אבל מהר מאוד שיניתי את דעתי, בעיקר בזכות מבחן התוצאה. לדוגמה, העגבנייה שטעמתי אצלה הייתה כמו תמצית מרוכזת של טעם, בהשוואה לרוב העגבניות שאכלתי בחיי. עפרי הסבירה לי שעגבנייה שגדלה בחממה לא מקבלת את אותם יתרונות תזונתיים כמו עגבנייה שצמחה על אדמה פתוחה. כמו כן, הטריות משחקת עניין חשוב בטעם, כמו גם בשמירת ויטמינים חיוניים.

תוך כדי ההסברים, הצצתי דרך המרפסת של עפרי לכביש הסואן. טוב, נו, אמרתי לעצמי. קצת בריאות לא יכולה להזיק. אז בואו נבדוק ביחד כמה "הבריא הזה" טעים באמת. לעבודה.
סלט כרוב בכוסברה
סלט כרוב בכוסברה, נענע ובוטנים
סלט אידיאלי לימים חמים. הקרנצ'יות של הירקות הטריים פשוט מעוררת את הנשמה. אפשר להגיש עם רוטב יוגורט קר.

המצרכים:
1/3 כרוב סגול, חתוך לרצועות דקות
1/3 כרוב לבן, כנ"ל
1/2 כוס בוטנים קלויים
כף סוכר דקלים, מומס במעט מים (ניתן להשיג בחנויות אסיאתיות וטבעוניות)
1/4 כוס מיץ לימון
2 כפות שמן זית
קורט ג'ינג'ר טרי, קצוץ
קורט מלח
חופן עלי כוסברה, קצוצים גס
חופן עלי נענע, קצוצים גס

אופן הכנה:
1. מערבבים את החומרים בקערה עמוקה.
2. מניחים ל-10 דקות, לספיגת טעמים, ומגישים.
קציצות טופו
קציצות טופו וצנוברים
המצרכים:
250 גר' טופו, מגורד גס
2 גזרים בינוניים
2 קישואים
3 גבעולי בצל ירוק, קצוץ גס
4 עלי סלרי קצוצים
קורט גרידת לימון
1 כפית כורכום
חופן צנוברים קלויים
2 ביצים
3 כפות קמח מלא
מלח, פלפל לפי הטעם

אופן הכנה:
1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מסה אחידה.

2. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים.

3. מחממים מעט שמן זית במחבת טפלון, ומטגנים את הכדורים על אש נמוכה/בינונית, עד לקבלת גוון שחום-זהוב.

4. מומלץ להגיש עם טחינה.

עם כמויות האוכל שבלסתי השתלטה עלי תחושה מוזרה. איך זה שאני עדיין מסוגל לזוז, ולא מרגיש כבד? ישר הפנמתי את היתרון ודפקתי עוד 4 קציצות, שיהיה. אז עברנו לקינוח.
אורז שחור בחלב קוקוס
אורז שחור דביק בחלב קוקוס מתוק
את האורז הזה אפשר להשיג בחנויות אסיאתיות וטבעוניות, ושווה להתאמץ בשבילו. התוצאה היא קינוח קל ומרשים, לחובבי פאסון.

המצרכים:
1 כוס אורז שחור דביק
3 כוסות חלב קוקוס
סוכר חום, או דקלים - לפי הטעם.

אופן ההכנה:
1. מניחים את האורז בסיר, ומכסים אותו במים עד חציו. מבשלים עד לריכוך מוחלט.

2. בסיר נפרד מרתיחים את חלב הקוקוס, וממתיקים בסוכר לבחירתכם.

3. מגישים חם, רצוי בתוספת פירות העונה.

יצא מדהים. באמת. ולמרות זאת, תחושת הבריאות הזו גרמה לי קצת להזיע. פלא שישר הלכתי לאכול סטייק?

אופיר ג'ובאני הוא שף מסעדת NG בתל אביב, ואיש מדהים.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...
ביקור בית
מה עם קצת יוגה לקינוח?  
לא לשכוח בקבוק יין לבן  
וחריימה לכל  
עוד...