ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
אוי לא, לא עוד לובסטר
רות רייכל, מבקרת האוכל המיתולוגית של הניו יורק טיימס, מתבכיינת וחושפת הכל בספר חדש
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
13/4/2005 12:48
כל מי שמאמין שלהיות מבקר אוכל הוא הג'וב האולטימטיבי, מומלץ לו לרכוש את ספר זיכרונותיה של רות רייכל (Reichl), מבקרת המסעדות המיתולוגית של הניו יורק טיימס מ-1993 עד 1999, המכהנת כעת כעורכת המגזין האמריקאי "גורמה".

"שום ואבני ספיר - חייה הסודיים של מבקרת מסעדות אנונימית", שהושק בשבוע שעבר בניו יורק, שובר כמה מהמיתוסים אודות הסקס אפיל הזוהר של המקצוע, ומשתף את הקורא דווקא בפינות האפורות של העבודה: ארוחות מהגיהינום, מניפולציות פוליטיות ודרישה להאבסה קיצונית גם כשבטנך על סף פיצוץ.

את ספרה פותחת רייכל בראיון העבודה שלה בטיימס, בו ניסתה לחבל מפני שלא היתה בטוחה בכלל שהיא רוצה בה, וממשיך עם המיצוב החדש שהעניקה ל"לה-סירק", בהעברת המסעדה מדירוג של שלושה לארבעה כוכבים.

האסטרטגיה שאימצה לעצמה רייכל במהלך הקריירה היא אנונימיות מוחלטת. למעשה, היא נודעה במסעדות העיר כבר שנים בשם מולי הוליס, במגוון פיאות ומשקפי שמש. בספר היא מספרת כי הסיבה האמיתית לכך היתה שמירה על שקיפות ואובייקטיביות. עם זאת, היא נוקבת בשמם של מסעדנים ובמסעדות שחיבבה באמת. בהתחשב במעמדה בעולם הקולינרי בארצות הברית, סביר להניח שחילוק ציונים שכאלו יגרום לשרשרת תגובות ומהפכים בסצינה. כולנו מחכים.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...