 |
בית-משפט לערעורים בוושינגטון דחה ביום שישי את בקשתה של חברת המזון "ג' יי-אם. סמאקר" להוציא פטנט על תהליך ייצור כריך חמאת בוטנים וריבה.
מדובר בכריך מיוחד שבו שתי הפרוסות מוצמדות כדי ליצור כיס ללא הקרום של הלחם, שבתוכו נמצאים הריבה וחמאת הבוטנים. כריכים אלה, האהובים מאוד על ילדים אמריקניים, קרויים "אנקראסטבלז" (ללא ה"קשה" של הלחם).
הכיסים מחוברים בשיטה מיוחדת אשר לדעת חברת המזון, שבסיסה באורוויל, אוהיו, זכאית להיות מוגנת בפטנט.
עם זאת, מומחים במכון הפטנטים האמריקני, טוענים כי שוליים מחוברים כאלה אפשר למצוא גם ברביולי או בבצק של פאי. בבעלות "סמאקר" קיים כבר פטנט כללי שאותו רכשה מלן קרצ'מן ודיוויד גסקי, תושבי פארגו, צפון דקוטה, שהגו את הרעיון בשנת 1995.
עתה ביקשה חברת "סמאקר" להוציא פטנטים נוספים כדי להרחיב את הפטנט המקורי. בריג'יט קווין, דוברת מטעם משרד הפטנטים, אמרה כי המקרה של "סמאקר" הוא אחד מני מספר מקרים דומים, המבקשים לבדוק את המגבלות של המערכת בכל הקשור לפטנטים.
|
 |
 |
 |
 |
|
|