ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
עשה כבוד לפלאפל
שגריר ישראל בגרמניה, שמעון שטיין, כיכב בתוכנית הבישול המובילה במדינה
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
אילאיל שחר
11/4/2005 10:03
ההסברה הישראלית נכנסת למטבח: שגרירנו בגרמניה השתתף השבוע בתוכנית הבישול הנצפית ביותר במדינה, ולימד את המקומיים כמה דברים על האוכל הישראלי.

השגריר שמעון שטיין היה אורח הכבוד בתוכניתו המפורסמת של השף אלפרד ביולק, ויחד הם בישלו אוכל ישראלי-ים תיכוני, שוחחו על הגבלות הכשרות, ושתו יחד יין ישראלי.

גולת הכותרת בתוכנית, שצולמה לציון 40 שנה ליחסי ישראל-גרמניה, היתה מנת פלפלים וחצילים קלויים בשמן זית וגבינה צפתית מותכת. את המנה הכין השגריר עצמו כשהוא לבוש בסינר שעליו כתובת אתר האינטרנט של שגרירות ישראל בברלין.

הממונה על ההסברה בשגרירות ישראל בגרמניה, יואל ליאון, אמר אתמול כי הרעיון נולד כדי לשנות את התדמית של ישראל בעיני העם הגרמני. לדבריו, על אף שהתוכנית טרם שודרה, הביעו רבים בגרמניה התלהבות מהרעיון. "בעקבות התגובות החמות החלטנו לקחת את התוכנית צעד אחד קדימה", סיפר ליאון, "הטסנו לגרמניה את השף מאיר רייז, מדריך בכיר בבית הספר לבישול תדמור, המתארח בהרצאות בנושא ישראל ברחבי המדינה".
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...