 |
מדענים באוניברסיטת ברן בשוויץ גילו כי רכיב בבצל עשוי לעזור במלחמה נגד דילול-העצם, הידוע גם כבריחת סידן.
לפי המחקר, שתוצאותיו יתפרסמו בגיליון מאי של כתב העת הבינלאומי לכימיה של החקלאות והמזון, החומר הפעיל בבצל מסוגל להפחית את אובדן העצם.
הניסוי נעשה בעכברים, ויידרשו מחקרים נוספים עד שייקבע ערכם של הממצאים לגבי בני אדם. עם זאת, מיהרו החוקרים להמליץ לאכול בצל כדי למנוע את התהליך הגורם למחלת העצמות הזו, אוסטיאופורוזיס, הפוגעת במיוחד בנשים מבוגרות, אבל עלולה לפגוע גם בגברים.
בארה"ב בלבד, ההוצאות הרפואיות על חולים בדילול-העצם מגיעות ל-17 מיליארד דולר בשנה. החוקרים ביצעו אנליזה לרכיבים הכימיים שבבצל לבן וגילו חלבון קטן, פפטיד שסימונו GPCS. כאשר חשפו תאי-עצם פגועים של עכברים לחלבון, הוא בלם באופן משמעותי את תהליך אובדן המינרלים ובעיקר הסידן.
|
 |
 |
 |
 |
|
|