 |
בשלושת השבועות הקרובים נתעכב על מתכונים שאותם גיליתי ממש במקרה, במקומות לא צפויים. כשיושבים בבר, למשל, מצפים לקבל מקסימום נשנושים ליד הדרינקים, אבל את המתכון הזה, המכובד והמורכב, גיליתי דווקא ב"בטי פורד", שהוא הבר הכי מסעדה או המסעדה הכי בר בתל-אביב. את "בטי פורד" (שהוא במקורו מוסד בלוס אנג' לס שנועד לגמילת סלבס ושאר עשירים מהתמכרויות שונות, בדרך כלל מאלכוהול ונקרא על שמה של אשת הנשיא לשעבר שהיתה שתיינית לא קטנה), מחזיקות שתיים, איריס דנינו וחגית קוטון. לאמא של איריס קוראים רשל והיא
לא רק אשה מדהימה ואמא נפלאה, אלא גם בשלנית בחסד. מה שהיא עושה לפרה ממוצעת, רבים וטובים לא מצליחים לעשות, כי בכל זאת, מדובר כאן במומחית לבישול חלקי פנים. רשל מבשלת כל יום ב"בטי פורד", ולאחר שאכלתי שם עסקית מצוינת, פניתי אליה וניסיתי להבין אם בכלל כדאי לי להתעסק עם בישול חלקי פנים. כשהסברתי לה מה אני יודע לבשל, היא אמרה לי בעדינות שכדאי שאני אבוא למסעדה. נו, היא היתה מנומסת איתי. אחר-כך היא הגישה לי את קציצות הדגים בחומוס ודלעת. המתכון פשוט, טעים, בריא, לא משמין, והוא מתאים לארבעה סועדים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
איך עושים את זה?
|
 |
|
 |
 |
 |
|
המצרכים: חצי קילו דג ים לבן טרי טחון במטחנה 1 בצל קטן 1 תפוח אדמה קטן קלוף ארבעה גבעולי פטרוזיליה רבע כפית אגוז מוסקט רבע כפית משייה (מייס, הקליפה החיצונית והמיובשת של אגוז המוסקט) חצי כפית פלפל לבן טחון רבע כפית כורכום מלח לפי הטעם מעט שמן ומים לחבר את התערובת המצרכים לתבשיל: 1 כוס חומוס שהושרה ללילה, קלוף מקליפתו 1 ליטר מים רבע קילו דלעת חתוכה לקוביות של 1 ס"מ על 1 ס"מ לערך 3 יחידות פלפל יבש מתוק גדול חתוך לרצועות 4 שיני שום קצוצות 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה (לפי העדפה) חצי כפית כמון חצי צרור כוסברה רבע כוס שמן לבישול מעט מלח ההכנה: שמים בקערה את כל המרכיבים לקציצות (למעט המים והשמן), לשים היטב ומוסיפים מעט מים ושמן כדי שהתערובת תתחבר. יוצרים כדורים בגודל הרצוי. מבשלים בסיר עם ליטר מים, על אש בינונית, את גרגירי החומוס כשעה עד לריכוך. מוסיפים פלפל יבש מתוק, שום, פפריקה, כמון, כוסברה מלח ושמן. מוסיפים את הדלעת ואת הקציצות ומבשלים על אש נמוכה עוד כחצי שעה. מגישים עם לחם לבן. |  |  |  |  | |
|