 |
/images/archive/gallery/144/117.jpg מסעדת בליני.
צילום: יחסי ציבור  |
|
|
טאפאס בר מגלומני, בשורות טובות לצפוניים, מהפך בקפה ביאליק, טירוף באילת ועוד חדשות מהחזית |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
גבי בר חיים 21/2/2005 11:55 |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
|
אקוורלה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
רק נפתח בסופ"ש, וכבר מצליח הטאפאס בר אקוורלה ליצור באזז קיצוני בסצינת המסעדנות המקומית. כמה נתונים שיסבירו את ההיסטריה: מדובר בחלל תעשייתי של 500 מטר, הכולל שני מפלסים מושקעים ומגוון אופני ישיבה: מהבאר העצום, דרך ספות באווירת לאונג' ועד לשולחנות מסורתיים ולחדר הפרטי. תפריט היין - עליו גאוות המקום - הורכב ע"י הסומלייה ליה לוי, וכוללים יינות בייבוא אישי ובעתיד מתוכננות פעילויות שונות ושת"פים עם יקבים ויבואני יין.
על תפריט האוכל אחראי השף אנטוניו מנסה (אקס אלי אולי ז"ל) בשיתוף שף המקום, שאול פרוינד אוסטר. הקונספט שנבחר הוא טאפאס בר מודרני. כלומר, תפריט המבוסס על טאפאס אך לא בהכרח באוריינטציה ספרדית מסורתית, אלא באווירה רב תרבותית.
בתפריט אין מנות ראשונות או עיקריות, אלא חלוקה לפי טכניקה - טאבון, פלאנצ'ה, גריל וטיגון. בין המנות: קנפס סרדין כבוש עם בצל ופרמז'ן (9 ש"ח), שיפוד תמנון עם בייקון, פרמז'ן וסלט תפוח אדמה (28 ש"ח) קרפצ'יו קוקי סאן ז'אק עם סלט הדרים ואספרגוס (36 ש"ח), שוק לבן צלוי עם סלט עגבניות ובצל (24 ש"ח), סרטנים ממולאים בגבינת עיזים, רוקט ועגבניות (26 ש"ח) ועוד. אקוורלה טאפאס בר. השרון 10, תל-אביב. טל' 6879444
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
אקוורלה. צילום: יחסי ציבור
|
|
 |
 |
 |
 |
|
כתית
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מסעדת כתית עוברת דירה: החל מהשבוע, תוכלו למצוא את המטבח העילי של מאיר אדוני ואלי מזרחי בבית אדמונד שבקיבוץ נצר סירני, במקום בבסיסם הקודם בכפר רות. המשכן החדש כולל שלוש קומות של מדרגות אבן, עיטורים ומרפסת שתפתח לקראת הקיץ, כמו גם מרתף יינות.
כתית. בית אדמונד, קיבוץ נצר סירני. ב'-ה': 23:00-19:00; ו': 23:00-18:30. שבת: 15:00-12:30, 23:00-19:00. טל': 08-9278050
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
פנגיאה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
חדשה בהרצליה: פנגיאה. למתעניינים, משמעות השם מהפרה היסטוריה, בה, לפי הקומוניקט, העולם היה מורכב מיבשת על באותו שם. הגרסה הציונית לרעיון מיועדת להיות מסעדה ולאונג' כאחד, ואוחזת בתפריט אולטרה עכשווי. על המטבח אחראי השף רועי סופר, שחזר לפני כשנה וחצי מניו יורק, אחרי שורת תפקידים במסעדות מובילות. בפנגיאה הוא ישלב טכניקות צרפתיות עם טעמים אסיאתיים. בתוכנית: ראשונות כסשימי טונה ומנגו, אווז מעושן בתה ירוק ובייבי קלמארי בטנדורי. עיקריות: חזה מולארד ב-54 תבלינים, עם מרמלדת שומר, כרישה צרובה וציר ברווז ותפוזים, ספייסי נודלס עם שרימפס, בצל ירוק, אפונת שלג ופלפל חריף, וריזוטו פירות ים עם קציפה חמה של למון גראס וקפיר ליים. בקינוחים: טפיוקה בחלב שקדים, פרפה סאקה, ומרק פסיפלורה עם גלידת שוקולד לבן ופקאן, קפיר ליים ופלחי הדרים.
פנגיאה. שנקר 16, הרצליה פיתוח. טל' 09-9562090
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
פורטונה דל מאר
|
 |
|
 |
 |
 |
|
הילולת מולים בפורטונה דל מאר. לכבוד מצאי סוף החורף, מציעים שם קדירת מולים טריים ברוטב חמאה, שום ויין לבן או ברוטב הבית, פוקצ'ת עשבי תיבול ובירה מהחבית או כוס יין לבן ב-69 שקל לסועד. המבצע תקף עד סוף חודש מרץ. Fortuna Del Mar. בתוך המרינה, תל אביב. טל: 03-5236730
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
ג'ולסון
|
 |
|
 |
 |
 |
|
בקרוב - ג'ולסון, מסעדתו החדשה של השף רונן דברת בלוך (אקס ארטישוק ובוקה גרני). ג'ולסון - על שם אגדת הג'אז אל ג'ולסון - היא מסעדת השף השנייה של דברת בלוך, הממשיך במקביל להוביל את המטבח של מסעדת "לורנס" במלון הרודס ויטליס.
הצצה ראשונה לתפריט. ראשונות: לחי עגל ברוטב יין אדום ומח עצמות (47 ש"ח), סלט קלמארי צרוב, פלפלים ואפונה סינית (45 ש"ח), וקוקי סאן-ז'אק, טאפנד אגוזים ועלי מיזונה (50 ש"ח). עיקריות: פילה לוקוס בקרסט אגוזים וחרדל עם תפוח אדמה מושחם בשומן אווז (140 ש"ח), קונפי אווז וחזה אווז עם כרוב מאודה ביין אדום ותבלינים (85 ש"ח), ופילה עגל עם דוקסל פטריות ברוטב פורצ'יני (135 ש"ח).
קינוחים: קרוקנט קקאו וקרם בננות עם גלידת רום (40 ש"ח), פאדג' שוקולד לבן ופיסטוק עם גלידת פיסטוק (40 ש"ח), וקרמבל של תפוחים ואגסים עם קרם לימון (40 ש"ח). הפתיחה הרשמית: 28 בפברואר.
ג'ולסון. טיילת מלון הרודס, אילת. טל' 08-6380030
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
בליני
|
 |
|
 |
 |
 |
|
יום הולדת 1: בליני הוותיקה חוגגת עשור, ובנוסף לתפריט הרגיל, משיקה את תפריט "עד מאה ועשרים": האירוע כולל 10 מנות ב-120 שקל, ביניהן האנטיפסטי המיתולוגי של המקום, מרק מתחלף, מבחר סוגי פסטה, ומנות עיקריות כאסקלופ עגל ברוטב שמנת ומניפת סינטה, כמו גם כוס יין ושוט סמבוקה לפינאלה. תפריט יום ההולדת תקף עד חודש אפריל.
בליני. יחיאלי 6, תל-אביב. טל' 03-5178486
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
טרין
|
 |
|
 |
 |
 |
|
יום הולדת 2: טרין, המסעדה שהביאה ליבנה ניחוח פרנקופילי, חוגגת שנה בפסטיבל פירות ים, בניצוחו של השף והבעלים יוסי סוויסה. בתפריט, ראשונות לבחירה: קוקי סאן-ז'אק מוקרמים בירקות שורש ופרמז'ן, סופלה סרטנים ברוטב צדפות וביסק סרטנים. עיקריות לבחירה: תמנון בגרגירי חומוס וכוסברה, מרק פירות ים עם פסטיס וזעפרן ודואט שרימפס וקלמארי ברוטב פרובנסל. מחיר הארוחה: 78 ש"ח לסועד. הפסטיבל יתקיים עד ה-26/2. חובה להזמין מקום מראש.
טרין. שדרות ירושלים 1, יבנה. טל': 08-9420974
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
פסיפיק
|
 |
|
 |
 |
 |
|
יום הולדת 3: פסיפיק חוגגת שנה. מדי שבת, החל משעה 19:30 ועד סוף חודש פברואר יפונקו הסועדים בקברנה סוביניון של ברקן או אמרלד ריזלינג של ברקן על חשבון הבית, ללא הגבלת כמות (בהזמנת ארוחה מלאה). במקביל, המסעדה ממשיכה להשיק מנות חורף חדשות: מרק תפוחי אדמה וכרישה (24 ש"ח), סלט ירוק של עלים ננסיים, טורטיה, תרד, אספרגוס, ואבוקדו בוויניגרט פלפלים וצ'ילי (40 ש"ח), גיוזה מאודה וממולאת בירקות שורש (37 ש"ח) וקרפצ'יו אננס מוגש עם גלידת אננס וקוקוס (35 ש"ח).
פסיפיק. מלון קראון פלזה, הירקון 145, תל אביב. טל' 03-5201169
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
מנה של מסעדת פסיפיק. צילום: יחסי ציבור
|
|
 |
 |
 |
 |
|
גידי'ס
|
 |
|
 |
 |
 |
|
בשורה לצפונים ולמטיילים - גידי'ס, ביסטרו גלילי, נפתח בימים אלו במטולה. על התפריט אחראי השף תומר אברג'יל, שבישל לפני כן בברקרולה ובאלומה. האוריינטציה צרפתית, עם יציאות אקלקטיות ומזרח תיכוניות. בתפריט: ראשונות כשיפודי שרימפס וקלמרי בזיגוג קרמל (28 ש"ח), חציל ביוגורט וטחינה (28 ש"ח) וסלט נתחי עוף וירקות עם גבינת רוקפור (35 ש"ח). בעיקריות: שרימפס בגריל, ברוטב יין ומרטיני עם עוגת ריזוטו (82 ש"ח), מיקס טלה עם גזר גמדי וסלק בבלסמי (95 ש"ח), מוסר על מצע פירה, בזיליקום ברוטב חמאה ושקדים (60 ש"ח) ומגוןן נתחי אנטריקוט וסינטה לקרניבורים. בקינוחים: שכבות פילאס במילוי סורבה תות, מוס שוקולד ורוטב פירות (34 ש"ח), מוס מסקרפונה עם רוטב פירות יער (28 ש"ח), גלידת תבלינים (34 ש"ח). עסקיות: ב'-ה' בין 12:30-17:00. 59 ש"ח.
גידי'ס, ביסטרו גלילי. רח' הראשונים, מטולה. שעות פתיחה: ב'-שבת: 12:30-23:00. א' - החל מ-18:30. טל': 04-6997108
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
קפה ביאליק
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מהפך בקפה ביאליק: המוסד הוותיק משיק את השף רנן לב (אקס יועזר בר יין וקרן), כמו גם תפריט חדש, שנע בין הים תיכוני לביסטרו לא מתאמץ. במנות: סלט ירוק עם גבינות צאן ואגוזי מלך (18/36 ש''ח); פטה כבד בבלסמי ואגסים מזוגגים(32 ש''ח); ושיפודי אנטרקוט עם תפו''א צלויים וסלט ירוק (45 ש''ח). ארוחות בוקר מוגשות מידי יום עד השעה 16:00. במקביל, פוצחים בביאליק בשת"פ עם מוסדות האמנות המצויים ברחוב. הקופרודוקציה הראשונה מארחת את בית ראובן, בעבודות של הצייר ראובן רובין, ו"איורים מהעיתון", תערוכה של האמן אמי רובינגר, תוצג בפברואר-מרץ.
קפה ביאליק. ביאליק 2, תל אביב. טל': 03-6200832 |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|