 |
 |
|
|
|
|
| אתי רז עושה את היום לכל מי שיודע להעריך עוגת גבינה משובחת, אבל לא מקפחת גם את הבודדים שלא |
|
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
אתי רז 4/1/2005 12:00 |
|
|
|
|
|
|
 |
מכירים כאלה שלא אוהבים עוגות גבינה? אחד או שניים אינם נחשבים. אנו נטפל בהם בסוף הטור בעזרת מרשם אחר. את שאר הטור נקדיש הפעם לרוב השפוי. החשש מאפיית עוגת גבינה בבית נובע בעיקר מהמשפט הקשה, "טרחתי ועמלתי, הקפדתי ללכת בעקבות ההוראות בדיוק מתמטי, הכנסתי לתנור עוגה יפהפיה והוצאתי
פיתה. שרופה בחלקה החיצוני ובלתי אפויה בחלקה הפנימי". אופי העוגות לדורותיהם מתחלקים לשתי קבוצות: אלו שמכירים מקרוב את חוויית הפיתה הנ"ל, ואלו שלא יודו בכך.
היום נכין עוגת גבינה עם בצק פריך וטעימה פחד. הפתרון פשוט: עוגה שאינה אמורה לעלות, לכן גם אין חשש שתצנח. שימו לב.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
עוגת גבינה טעימה פחד
|
 |
|
 |
 |
 |
|
המצרכים לבצק: חבילת מרגרינה רכה מעט 2 חלמונים 3 כוסות קמח כף אבקת אפיה מיץ מחצי לימון חצי כוס סוכר גרידת לימון (עדיף בעל צבע ירוק עז) המצרכים למלית: 1 ק"ג גבינה לבנה רכה (איזה? שאלות בסוף) 2 גביעי שמנת רגילה 2 חלמונים 1/2 כוס סוכר (החלבונים, למי שדואג, יגיעו בהמשך) הכנה: מחממים תנור ל-200 מעלות, ומניחים קערה חסינת אש עם מים חמים במדף התחתון של התנור. מכניסים את החומרים לבצק למעבד המזון ומפעילים אותו לסירוגין עד שמתקבל בצק רך מאוד (למעוניינים, ניתן גם ללוש בידיים).
משמנים תבנית ועליה משטחים את הבצק. יוצרים שוליים גבוהים מעט ומחוררים בעזרת מזלג. מערבבים את החומרים למלית, יוצקים על הבצק ומיישרים בעזרת מרית (יש סיפור על ה"מיישרים" הזה. אחייני י', שמכור לעוגה זו, היה נוהג לחתוך פרוסת עוגה אחת אחרי השנייה, לבלוע אותם בשניות ולתרץ את היעלמה בטענה שהוא רק "מיישר" את השורה).
מכניסים את התבנית למדף המרכזי של התנור, כעבור 10 דקות מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים את העוגה עד שהקצוות מזהיבים וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים את העוגה מהתנור.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה ומורחים בעזרת מרית ובזהירות על העוגה. מחזירים לתנור למדף העליון למספר דקות עד שהעוגה מקבל גוון חום.
מוציעים מהתנור לצינון. אחרי כשעה אפשר להתחיל לבלוס. העוגה נשמרת מצויין במקרר עד 10 ימים (נראה אתכם עומדים בפיתוי).
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
|
עוגת גבינה של אתי. צילום: קיי-אר-טי
|
|
 |
 |
 |
 |
|
מגוונים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
במקום מרגרינה ניתן להשתמש בחמאה, מרגרינה עם חלב או מרגרינה בטעם חמאה.
למלית ניתן להשתמש בכל קשת הגבינות, החל בגבינה 5% שומן (הכי רזה) וכלה בשמנת. מותר גם לערבב.
במקום קצף החלבונים אפשר להכין קצפת מ-2 גביעי שמנת מתוקה להקצפה, ולצפות את העוגה לאחר שהתקררה.
ניתן להמיס 100 גרם שוקולד מריר ולזרזף עם כפית פסים של שתי וערב על העוגה. בונוס לחרוצים: הכינו בצק כמו לעוגת הגבינה עד לשלב שלפני הוספת הגבינה. שטפו היטב 1 ק"ג תפוחי עץ מסוג גראנד סמיט (הירוקים החמוצים), גלענו, פרסו לטבעות דקות. הכניסו לסיר עם חצי כוס סוכר.
בשלו על להבה קטנה ובחשו היטב מספר דקות. הסירו מעל הכיריים לפני שייעשו מחית. צננו, הוסיפו כחצי כוס צימוקים או אגוזים, וצקו את התערובת על הבצק. אפו עד זהוב בקצוות. מומלץ גם בגרסת התפוחים להוסיף את ציפוי קצף החלבונים ולאפות עד גוון זהוב חום. ניתן בהחלט לאכול את העוגה בעודה חמה (רק בלי כדור גלידה, למען השם).
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
מזור למקופחים: חיתוכיות ריבה ואגוזים מושלמות (כך אומרים)
|
 |
|
 |
 |
 |
|
לאלו מראשית הטור שלא אוהבים עוגות גבינה, רואים שאני לא כועסת?
המצרכים לבצק: 3 כוסות קמח רגיל כוס סוכר חבילת מרגרינה רכה מעט ביצה
המצרכים לציפוי: 1 כוס ריבה (הטעמים לבחירתכם) 2 כפיות קינמון 100 גרם אגוזים קצוצים גס
ההכנה: למעבד מזון מכניסים קמח, סוכר ומרגרינה. מפעילים לסירוגין מספר פעמים. מקבלים מעין קוסקוס, כהגדרת אחותי. מוציאים 1/3 מהבצק ומניחים בתוך קערה. מוסיפים ביצה למה שנותר, ומפעילים שוב את המעבד עד לקבלת בצק רך.
משמנים תבנית ומשטחים עליה את הבצק. מורחים את הריבה ומפזרים עליה את האגוזים. ל-1/3 הבצק שבקערה מוסיפים את הקינמון ומפזרים את הפירורים על האגוזים. מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים כ-20 דקות ב-180 מעלות. מוציאים מהתנור וחותכים את העוגה לחתיכות - מלבנים, מעויינים, מרובעים, איך שבא לכם. מוציאים מייד על מנת שלא ידבקו לתבנית. מצננים היטב ומכניסים לקופסה אטומה.
הערות: אם משתמשים בריבה מרירה (משמשים, קליפות תפוזים) אפשר להוסיף לציפוי מעט סוכר. לטעמי, אין צורך כיוון שהטעם יותר מיוחד ללא תוספת הממתיק.
ליקירי ומקטרי הטור: 2 מתכונים ללא גזים, איך זה? |  |  |  |  | |
|
|
| |
|
| |
|
|
|