 |
/images/archive/gallery/218/037.jpg סטייק עם סלט, אם כי לא מ''לימוזין''.
צילום: קיי-אר-טי  |
|
|
ארז בן ארי מדווח ממסעדת הבשרים "לימוזין" ברמת-ישי: האוכל טוב, אבל לא שווה את המחיר |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
ארז בן ארי 16/12/2004 10:56 |
|
|
|
|
 |
לימוזין מתוארת כאטליז וחווה לגידול בקר, שהיא גם מסעדה, ולכן איכות הבשר אמורה להיות יוצאת דופן. האמנם? בואו ונראה. הגענו ללימוזין במוצאי שבת, אני ושלושה חברים. עוד לפני שהגענו נמסר לנו בטלפון כי המטבח נסגר בשעה 22:00 ולכן עלינו להגיע במהרה. המסעדה נמצאת באזור התעשייה של רמת-ישי, כ-35 דקות נסיעה מחיפה. מחוץ לבניין יש חניה בשפע, ומבנה המסעדה נראה מרשים למדי. בפנים, לעומת זאת, המקום רחוק ממרשים. המקרר של האטליז מכוער ובולטות וגם קדרות מברזל יצוק שמוצעות למכירה מפוזרות בכל מקום בצורה מבולגנת למדי. התפריט מציע מגוון מצומצם, יחסית, של מנות בשריות והמחירים הכו אותנו בתדהמה. הסטייק הזול ביותר עולה כ-80 שקלים, ומנה רצינית תעלה מעל 100. אפילו מנות הפתיחה עולות כ-30 שקלים, בממוצע. היה ברור לנו שנצא מכאן בשן ועין.
בתור מנות פתיחה הזמנו פשטידת בשר ארגנטינאית, פרליני בשר ברוטב תפוזים וכבד עגל בברנדי. עם המנות הוגש לנו גם לחם טרי, קערית טחינה, סלט כרוב מתקתק וחמוצים. הפשטידה היא תערובת בשר המזכירה מילוי של אמפנדה ארגנטינאית, רק עם תוספת של צימוקים ועטיפת בצק-עלים. טעים מאוד ללא ספק. פרליני הבשר הם כדורי קבב קטנים, כ-10 במספר, הטבולים ברוטב תפוזים. מעולה! הכבד גם הוא היה מעולה ואפילו אני נהניתי ממנו, למרות שבדרך כלל אינני מחבב כבד במיוחד. כמנה עיקרית, אסף ודרורית הזמינו סטייק פילה, המגיע עם תוספת לבחירה - תפוח אדמה או צ'יפס. אסף רצה 250 גר' עם ציפס, ודרורית הסתפקה ב-200 גר' עם תפוח אדמה. אני וזוגתי מצאנו "דיל" טוב בצורת מיקס בשרי לזוג, הכולל צ'וריסו, עוף, אסאדו, קבב ושיפוד פילה והוספנו לזה ירקות מהגריל. הסטייקים של אסף ודרורית היו טובים מאוד, לטענתם, אך הם נראו קטנים ומסכנים בצלחת הענקית, מוקפים בהררי צ'יפס או תפו"א. המנה הזוגית הגיעה על גבי משטח מחומם, וכל הפריטים היו טעימים למדי. מכולם בלט דווקא העוף, שהיה רך ומלא טעם. שאר הבשר היה עשוי קצת פחות ממה שהיינו מעדיפים ולא התלהבנו במיוחד.
לקינוח, הזמנו עוגת פסיפלורה ועוגת נוטלה, שהיו שתיהן טעימות מאוד, ומוגשות בצורה יפה ואסטטית. מלבד אוכל, המסעדה מציעה למכירה מגוון מוצרים כגון רטבים, תבלינים, יינות, מחבתות ברזל יצוק, קדרות לבישול מרק ונזידים ואפילו סכינים מעולות מתוצרת חברת "דיק" הגרמנית. הכול במחירים סבירים למדי, להפתעתנו. קנינו לוח להכנת סטייקים בבית ב-150 שקלים. זהו לוח ברזל יצוק המתיישב על שתי להבות של כיריים ביתיים ואפשר להכין עליו בניחותא 4-5 סטייקים בבת אחת.
חשבון: פשטידה ארגנטינאית: 30 ש"ח כבד עגל בברנדי: 30 ש"ח פרליני בשר בתפוזים: 25 ש"ח סטייק פילה 200 גר': 78 ש"ח סטייק פילה 250 גר': 88 ש"ח מיקס בשרים לזוג: 140 ש"ח ירקות מהגריל: 15 ש"ח עוגת פסיפלורה: 25 ש"ח עוגת נוטלה: 25 ש"ח טיפ: 50 ש"ח סה"כ: 506 ש"ח שורה תחתונה: מבחר בינוני, אוכל טוב אבל לא מדהים, יקר במידה מבהילה. לא שווה את הנסיעה. יש בשר איכותי לא פחות ובמחיר זול בהרבה בחיפה. אנחנו לא נשוב לשם. לימוזין, א.ת. רמת ישי, 04-9533173.
|
 |
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|