ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
בוחרים בחיים
הגיע הזמן לאפסן את בקבוקי השמן בארון, ולחזור לאכול בריא. שלושה מתכוני לימים שאחרי החג
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
13/12/2004 14:15
אין כמו חנוכה אוריגינלי כדי לטנף קיבתו של אדם. ובתרגום חופשי, שמונה ימים של שומנים רוויים וקילוגרמים של אבקת סוכר הם מתכון בטוח להרעלת פחמימות סיוטית במיוחד, מהסוג שילווה את הנסיינים בשבועות הבאים. קצת מצחיק, אבל למרות האפקט השמנוני, הצרבת ותחושת המחנק המוכרים, עד היום אף אחד לא הצליח להיגמל מדהירה על מטוגנים, ובטח שלא להפנים את הלקח.

מהמזוכיזם הזה אפשר להסיק רק מסקנה אחת: בעצם, כולנו נדונים לעבור את הזובור הקולינרי הזה גם בשנים הבאות. ולמרבה האימה, כולנו נהנה מהחוויה, ננסה לפתח כלפיה רגשות אשם, וניפול חזק בצ'יפסר גם בחנוכה הבא.


בכל מקרה, וכפועל יוצא מאורגיית השומנים, בימים הקרובים יצהירו רבים על השתקמות קיצונית - מדיאטת כרוב, ועד להיפר ונטילציה במכון הכושר השכונתי. כמתעבת דיאטות, כמו גם הזעה בפומבי, ניסיונות אלו נראים לי מעט פתטיים. שכן, הגמילה האמיתית נמצאת בתוך הצלחת, ולא על ההליכון. לשפויים מביניכם, שמעדיפים נחיתה רכה לתוך השגרה, מיועדים המתכונים הבאים. נכון, שניים מהם לא ממש דיאטטיים, לפחות לא לפי ההגדרות של המירי בלקיניות לסוגיהן. מצד שני, הם מצליחים לתפקד כארוחה כיפית ולא מחייבת, וגם משמרים קלילות יחסית, שתמחה את חרפת החג. לפחות עד לשנה הבאה.
סלט בריאות
של השף אבי קונפורטי, ממסעדת מוזס
 
המצרכים ל-6 סועדים:
4 כוסות כרוב אדום פרוס דק
1 כוס כרוב סיני פרוס דק
1 כוס מלפפון ירוק פרוס
1/2 כוס לפת מקולפת חתוכה לגפרורים דקים
1/2 כוס צנון לבן מקולף חתוכה לגפרורים דקים
1/2 כוס גזר לבן מקולף חתוכה לגפרורים דקים
1/2 כוס נבטי אלפלפא
1/2 כוס נבטי צנון או ברוקולי
1/2 כוס בצל ירוק פרוס לפרוסות אלכסוניות
1/2 כוס שברי אגוזים, שקדים וגרעינים
1/2 כוס ויניגרט עגבניות או לפי הטעם
 
המצרכים לויניגרט עגבניות:
1/2 כוס שמן תירס בכבישה קרה
1/3 כוס חומץ תפוחים
2 כפות דבש
2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ
2 שני שום קצוצות דק
1 בצל שאלוט קצוץ
2 עגבניות מגוררת גס ללא קליפה
6 עלי נענע קצוצים גס
מערבבים בקערה ומוסיפים מלח לפי הטעם.
 
ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים עם ויניגרט העגבניות.
2. מפזרים את שברי האגוזים, שקדים וגרעינים מעל.
 
סלט בריאות של מוזס. צילום: יהונתן שאול
יאקי סובה וסטייק עוף
של השף ירון אלטיט - ממסעדת ריוור נודלס בר
 
המצרכים:
2 יחידות חזה עוף, מנוקה ומחולק לארבע מנות
1/4 כפית צ'ילי יבש גרוס
בוטנים מטוגנים - לפי הטעם והאהבה לבוטנים
 
לרוטב:
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס רוטב סויה משובח
4 כפות סוכר חום
2 כפות יין שרי
2 כפות חומץ - רצוי חומץ אורז
2 כפיות שמן שומשום קלוי
 
לנודלס:
600 גרם אטריות לנודל'ס
מעט שמן קנולה לטיגון
כוס כרוב ירוק חתוך לקוביות
6 בצלים ירוקים חתוכים גס
2 גזרים פרוסים דק
כוס נבטי סויה (נבטים רגילים)
מגשית של אפונה סינית
מעט ברוקולי מחולק לפרחים
טופו חתוך לקוביות
 
ההכנה:
1. מערבבים את חומרי הרוטב.

2. קוצצים גס או טוחנים במעבד מזון את הבוטנים והצ'ילי הגרוס.

3. מבשלים את הנודל'ס במים רותחים לפי הוראות היצרן. מסננים.

4. מערבבים את הירקות והטופו בקערה.

5. מחממים מחבת גדולה, רצוי מחבת גריל - משמנים אותה מעט, ומניחים את חזות העוף. מברישים את העוף ברוטב מכל צדדיו במשך כל זמן הצלייה.

6. מחממים ווק או מחבת רחבה וכבדה.

7. יוצקים לווק בערך שלוש כפות שמן, כשהשמן לוהט מטילים לתוכו את הירקות, ומקפיצים את התערובת כחצי דקה, על אש גבוהה ככל האפשר. מוסיפים את האטריות  וממשיכים להקפיץ עד שהן חמות.

8. יוצקים את הרוטב לווק, וממשיכים להקפיץ עד שהוא מתאדה.

9.  מעבירים את התבשיל לקערת הגשה, מניחים מעל את חזה העוף המוכן ובוזקים מעט בוטנים.
 
טיפ מטעם השף אלטיט: המלצת הבית  היא להכין כל מנה לחוד, כדי לשמור על פריכות המוצרים. חובבי ספורט אתגרי מוזמנים לנסות, ולחלק את המרכיבים מבעוד מועד לארבע מנות.
טארט טאטן של תפוחים וחצילים
של השפים קובי בנדלק ועופר אלמליח, מברקרולה ביסטרו בר
 
המצרכים ל-10 מנות:
400 גרם קמח לבן רגיל
300 גרם חמאה
1/2 כוס מים
כף וחצי סוכר
קורט מלח
 
המצרכים למילוי:
10 תפוחי גרנד סמית ירוקים, מחולקים כל אחד ל-8 פלחים.
חציל קלוף חצוי ופרוס לפרוסות דקות
8 גרם ג'ינג'ר
200 גרם סוכר
75 גרם חמאה
מיץ מלימון אחד
50 גרם קלבדוס (ליקר תפוחים)

הכנת הבצק:
1.מרככים את החמאה במיקסר.

2.בקערה נפרדת מערבבים את המים, המלח והסוכר ומוסיפים למיקסר תוך כדי ערבול.

3.מוסיפים למיקסר מחצית מכמות הקמח את החלמון ולאחר מכן את יתרת הקמח.

4.ממשיכים לערבל עד לקבלת גוש בצק אחיד.

5. מכניסים את הבצק למקרר לכשעתיים.

הכנת המילוי:
1. במחבת מתיכים את הסוכר לקרמל.

2. מוסיפים לקרמל את החמאה, התפוחים, החצילים והג'ינג'ר.

3. מבשלים מעט ומוסיפים את מיץ הלימון.

4. מוסיפים את הקלבדוס, ומציתים בזהירות את פנים המחבת.

5. מעבירים את המילוי למסננת, שומרים גם את הנוזלים.

הוראות אפיה:
את הטארט אפשר להכין כמנות אישיות במחבתות טפלון קטנות (בקוטר 12 ס"מ) או בתבנית גדולה, המיוחדת למאפה. מניסיון, תבנית גדולה ועמוקה תעשה גם היא עבודה טובה.

1. יוצקים את הנוזל שסיננו מהמילוי לתחתית הכלי.

2. מסדרים מניפה של פלחי תפוחים ופרוסות חציל לסירוגין, עד לסיום התערובת.

3. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ ומכסים את הכלי.

4. אופים בתנור מחומם ל-180 מעלות למשך 15 דקות.

5. הופכים את הטארט בזהירות על צלחת הגשה.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...