 |
/images/archive/gallery/213/456.jpg לביבות חנוכה.
צילום: מיכל לנרט  |
|
|
גבי בר חיים, חברה באסכולת מעדיפי הלביבות, ליקטה מתכונים יצירתיים להפליא לעניין המשומן |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
גבי בר חיים 12/12/2004 11:37 |
|
|
|
|
 |
אחרי שדהרנו במודעות מלאה על כל סוגי הסופגניות שבנמצא, הגיע תורן של הלביבות. ולמרות שבשנים האחרונות התחושה המתקבלת היא, כי את הבכורה לחג תפסה בת דודתן הסכרינית, האופציה המלוחה מוצלחת פי אלף: ראשית, בגלל שמלוח (לפחות בעיניי) תמיד מעניין יותר ממתוק, ושנית, כיוון שבניגוד לבנאליות שמאפיינת סופגניות, טווח האפשרויות והגיוונים באזור המלוח רחב פי כמה. המשוואה פשוטה: בטיפול נכון, רוב חומרי הגלם יגיבו לטקטיקת הטיגון באהבה ובעניין גדול יותר מסתם בצק ממותק, והתוצאה תהיה משהו שאפשר להמשיך ולטחון גם לאחר החג. אבל
מעל הכל, כמובן, עומדת סיבת הסיבות: בטיגון, ולא משנה כמה חסרי ידע אתם במטבח, קשה לעשות פאדיחות.
כבר התנסחתי בעבר אודות הבעייתיות המייאשת שבמציאת לאטקעס אורגינל מחוץ למטבחן של סבתות בעלות גנטיקה מזרח אירופאית. לצערי, גם בחג הזה לא נראית במסעדות ארצנו אותה לביבה פשוטה ונוסטלגית. ובכל זאת, צריך להמשיך הלאה. לכן, המתכונים שיובאו כאן הם חידושים - תרתי משמע - לאותה טקטיקה משומנת ומוכרת. קצת סבלנות וציות להוראות, כמו גם שימוש בתפוחי אדמה אדומים (האולטימטיביים לטיגונים) ולכו תדעו - אולי תגלו משהו חדש.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
לביבות זוקיני ונענע
|
 |
|
 |
 |
 |
|
של השף עזרא קדם, ממסעדת "ארקדיה" החומרים: 1 ק"ג זוקיני 3 ביצים 2 שיני שום קצוצות 2/3 כוס קמח 2-3 כפות של פרורי לחם 150 גר' פרמזן חופן עלי נענע קצוצים מלח פלפל לבן טחון שמן זית לטיגון ההכנה: 1. מגררים את הזוקיני בפומפיה ומוציאים כמה שיותר נוזלים. 2. מוסיפים לזוקיני את הביצים, קמח, פירורי לחם, שום, פרמזן, מלח, פלפל לבן, ונענע קצוצה. מערבבים היטב (אם העיסה רטובה מדי ניתן להוסיף עוד קמח, מלח ופלפל בהתאם). 3. מטגנים את הלביבות בשמן זית עד להשחמה משני הצדדים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
לביבות תפוחי אדמה נוסח ארקדיה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
חומרים: 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים 3 ביצים 3/4 כוס קמח כוס שמנת חמוצה/ גבינה לבנה 5% 5 בצלים ירוקים קצוצים (החלק הלבן והירוק) 150 גר' גבינה צהובה מגוררת מלח פלפל לבן טחון שמן תירס לטיגון ההכנה: 1. מגררים את תפוחי האדמה בפומפיה ומוציאים כמה שיותר נוזלים. 2. מוסיפים את הביצים, קמח, שמנת חמוצה/גבינה לבנה, בצל ירוק, גבינה צהובה, מלח ופלפל לבן. מערבבים היטב (אם העיסה רטובה מדי ניתן להוסיף עוד קמח, מלח ופלפל בהתאם). 3. מטגנים את הלביבות בשמן תירס עד להשחמה משני הצדדים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
לביבת בריאות - לביבת ירק על מחית שעועית לבנה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
של השף רפי אהרונוביץ', באדיבות שמני "עץ הזית בריאות מהטבע" חומרים לכ-25 לביבות: 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1/2 כוס בזיליקום קצוץ 1/2 כוס כוסברה קצוץ (לא חובה) 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ 2 כפות זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים 2 תפוחי אדמה מגורדים על פומפיה דקה 1/2 כוס פרורי לחם מעט מלח פלפל שחור 1/2 כפית כמון לפחות 1 כפית שמן אגוזי לוז שמן קנולה ההכנה: 1. מערבבים היטב את כל החומרים (מי שאוהב מרקם בצקי יותר יוסיף שתי כפות קמח) 2. מטגנים בשמן קנולה אקטיב, ומניחים על נייר סופג. מגישים עם מחית שעועית לבנה. למחית שעועית לבנה: 1 כוס שעועית לבנה מושרת ללילה מבושלת במי מלח עד לריכוך מושלם 1/2 כוס עירית קצוצה דק מאד מעט מלח פלפל לבן
להגשה: שמן שומשום. אופן ההכנה: 1. מועכים את המצרכים במזלג עד לקבלת מרקם גס. 2. מניחים לביבת ירק על המחית ומטפטפים מעל כל לביבה מעט שמן שומשום.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
לביבת בריאות
|
|
 |
 |
 |
 |
|
רושטי תפוחי אדמה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
של השף מתן אברהמס ממסעדות "אודאון" תל אביב והרצליה
דבר השף: "לביבות אלו מתאימות והולמות את חנוכה ומשמשות כתוספת קלאסית לבשר דגים ופירות ים. ישנן הרבה ווריאציות ברחבי העולם וזו הווריאציה שלי". חומרים: 3 תפוחי אדמה מזן דזירה (אדומים) קלופים וחתוכים ב"מנדולינה" לרצועות דקיקות 4 גבעולי טימין קצוצים גס 1 ענף רוזמרין קצוץ דק חמאה מזוקקת לטיגון מלח גס פלפל שחור גרוס 2 שיני שום כתושות ההכנה: 1. מניחים את רצועות תפוחי האדמה בקערה ומפזרים מעט מלח גס מלמעלה. משרים כחצי שעה. 2. מסננים היטב על ידי סחיטה, ומוסיפים פלפל, שום, טימין ורוזמרין. 3. יוצרים לביבות ומטגנים בתוך חמאה מזוקקת עד להזהבה. 4. מניחים על נייר סופג ומעבירים למנוחה במקום חמים עד לייבוש מלא.
|  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|